Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý večer maminky, jsem tady nová a chtěla bych se Vás na něco zeptat. Mám pro miminko koupené Jané Slalom lim. edici a zajímalo by mě, jak s trojkolkou najíždíte na obrubník a sjíždíte. Gabka ![]()
ahoj, já sice nemám stejný kočár,ale mám taky trjkolku.. Jde prostě o zvyk, jak máš kočár držet,aby se ti nepřeklopil třeba nebo nepřevažoval, poprvé mi to šlo špatně,ale ted bych mohla fasovat řidičák.. fakt se s tim naučíš..já sem s trojkolkou maximálně spokojená a neměnila bych
Já jsem jezdila pouze s tříkolkou a asi bych zas neuměla najet na obrubník se čtyřkolkou
.
Záleží, jestli už jsi třeba někdy předtím byla zvyklá jezdit s jiným čtyřkolovým kočárkem, tak to by ti asi prve přišlo jako nezvyk. Ale v pohodě se to časem naučíš. Já jsem to taky natrénovala a hlavně, když jsem začala kočárkovat, musela jsem si zpočátku dávat pozor, kam se vejdu a kam ne
.
Jinak na obrubník s tříkolkou je nejlepší najet těsně k němu, zvednout na zadní kola a položit přední kolečko, popojet až se opřou o obrubník zadní kola a potom kočárek zvednout. Ale není to žádná věda ![]()
a na konci nadzvednout na zadní a nebo na to jedno kolo … asi na zadní, že? Já před 7 lety měla pro první mimčo 4, neměla otáčecí kola a teď jsem šla tady do toho, tak snad to bude fajn a nebudu litovat. ![]()
Tak to je fajn. Už se těším, až vyrazíme, ale termín mám až za 3 týdny. ![]()
Gabka79 píše:a na konci nadzvednout na zadní a nebo na to jedno kolo … asi na zadní, že? Já před 7 lety měla pro první mimčo 4, neměla otáčecí kola a teď jsem šla tady do toho, tak snad to bude fajn a nebudu litovat.
Tak možná ze začátku s tím budeš kvůli zvyku bojovat, ale nevzdávej to, s tříkolkama se jezdí super a jsou bezvadné např. v obchodech, otočíš se na místě
.
Když vyjíždíš na ten obrubník, tak na konci samozřejmě potřebuješ dostat nahoru zadní kola, takže přizvedneš zadek, opřeš se o přední kolo.
já myslím, že to zvládnu. Napřed se to musím naučit já a potom zbytek rodiny. To bude sranda
.
Gabko já bych z toho nedělala vědu, uvidíš, že vyjedeš a půjde to samo. Já mám stejný typ kočárku a neměnila bych, jezdí se s ním perfektně. Na obrubník prostě vyjedu, nikdy jsem neměla pocit, že by se měl kočár převrátit. No a na otáčení na místě taky super. Za mě lepší, než čtyřkolka.