Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
uvažuji o výměně kočárku…
Chtěla bych koupit jane slalom pro, slyšela jsem, že někdy ted by měla vyjít nová kolekce, ale ještě jsem jí nikde nenašla…
nevíte někdo prosím, jaké tam budou barvičky? Nebo od kdy by měla být nová kolekce k dispozici??? ![]()
Děkuji moc ![]()
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProNa českých stránkách ho ještě nikde nenajdeš, ale tady už jsem ho našla
http://www.jane.es/en-en#…
Pochopila jsem dobře, že už vyrábějí pouze slalom reverse (ten je o dost užší) a klasický slalom pro už nebude? Nikde jsem ho na těch stránkách nenašla
jinak děkuji moc za odkaz…
abych tady nečekala na nové barvy a oni by ho nakonec vůbec nevyrobili ![]()
Klasický SlalomPro bude
ve stejných barvách jako Reverse!
Slalom Pro už se vyrábí jen pro český trh - aspoň tak to píší na stránkách www.janecz.cz
KOLEKCE JANÉ 2012
V lednu 2012 byla opět na veletrhu ve Valencii představena nová kolekce Jané 2012 .
Hlavní novinkou byl nový model kočáru MUUM - jde o sportovní čtyřkolku s upínacím systemem profix . Hlavní výhodou modelu Muum je jeho skladnost a minim váha. Bude se dodávat jako samostatný kočár nebo v kombinaci s autosedačkou matrix nebo set formula soft ( kočár Muum, autosedačka Rebel Pro a lůžko Soft). Kočár se bude vyrábět v 5-ti barevných provedeních.
Předběžný termín dodání na trh ČR - druhá polovina 03/2012 dle dodávek výrobce .
Ostatní modely - Trider , Rider , Slalom Reverse mají drobné technické změny a komplet nové barevné kombinace dle kolekce 2012.
Smluvní prodejci již mají katalogy Jane 2012 , postupně budou informováni o dodávkách jednotlivých modelů a prezenatci nové kolekce 2012 .
Jako loni se nám podařilo zajistit prodloužení výroby modelu Slalom pro - který přijde na trh ČR koncem 03/2012 v 5- ti barevných odstínech jako Slalom Reverse .
Jaký je hlavní rozdíl mezi Slalom Pro a Slalom Reverse? Četl jsem, že reverse je užší, co konkrétně? Korba, sporťák? Popř jsou i jiné rozdíly? Reverse vycházejí o něco levněji,tak mě zajímalo v čem je zakopaný pes ![]()
Díky
My se na ně včera byli podívat v Hostivicích. Reverse je užší, má trochu menší kolečka, celkově se nám líbil víc, vypadá sportovněji, navíc se dá sporťák připnout ve směru i proti směru jízdy. Je ale trochu těžší. Nakonec bychom se asi rozhodli pro Slalom pro, ale ještě uvidíme. Slalom pro má také ruční brzdu, dokonce kotoučovou, větší, tj terénnější kolečka (ne ale tak velký rozdíl) a je lehčí a širší, takže když bude cvalda, dobře se vejde:) Jinak těžké rozhodování.
Ahoj, měli jsme podobné rozhodování a nakonec jsme si koupili Slalom pro. Možnost otáčení u Reversu je sice lákavá, podle našich zkušeností ale dítě stejně chce koukat spíš ven, než na maminky
Šířka sedačky staršího modelu oproti reverse rozhodně není zanedbatelná, naživo si člověk skoro nedovede představit, že tam dá na zimu fusak třeba s dvouletým dítětem. Sedačka je opravdu malá. Bouda u sporťáku mi přijde taky úzká, ale to je spíš o pocitu, poslouží obě stejně. Dneska už ty boudy dělají z toho elastického materiálu, tak i na klasickém slalomu vypadá boudička menší. Výhodou nového modelu je ten výkroj mezi zadními kolečky ve tvaru C, líp se s tím chodí, kdo dělá velké kroky, tak nenakopává spodní nápravu. Nemůžu posoudit brzdy zadních kol, máme nakonec model 2009, brzda nepadá (některé dřívější modely s tím měly prý problém). Co se týče korbičky, tak tak je od 2010 rozhodně menší - plastová vana zůstala sice stejná, ale dovnitř dávají polstrování a přijde mi, že snad i délka utrpěla, chce se na to zeptat. My máme starší 2008 korbičku a synovi bylo 6 měsíců (dlouhán už má 70 cm) a stále se vejde. Takže toto si kdyžtak zkontrolujte, preče jenom by dítě mělo ležet dokud nesedí samo nebo dokud to vydrží v korbě
A Jané mívalo vždy jedny z největších korbiček. Autosedačku teď těžko soudit, dříve byla moc malá, pak se prý zlepšili. My máme maxi cosi. A co se týče kil navíc, tak zase ta hrozné to není, jestli je to fakt jen kilo.
tak a ja pridavam opacny nazor, vyberala som medzi slalom pro a slalom reverse, dokonca som uz mala slalom pro 2009 odlozeny v obchode ale nakoniec sme sa rozhodli pre reverse, otocna sedacka je na nezaplatenie, mala je otocena celom ku mne stale, a to uz ma 14 mesiacov, ja si naopak neviem predstavit polrocne babo, ktore by bolo otocene smerom odo mna a hlavne teraz v zime ked je pocasie casto pod psa, takto ju kryjem ja a este aj strieska, ktora sa da pri reversi sklopit az uplne po madlo, takze ked je fujavica, krasne kryje, spolu s nanoznikom je kryty cely kociar a nevidno babatku ani nos
, co sa tyka sirky kociara, su to len reci a tvrdia to len ti, ktory kociar nikdy nemali, my mame 14 mesiacov a mala sice nie je vysoka, ma nieco do 80 cm ale je taka gulicka, ma cez 10 kg a zmestime sa v pohode v kombineze a vo fusaku lodger a aj kaiser iglu a to este teraz v mrazoch davame aj nanoznik, mala casto v kociari spi, ak by jej bol taky tesny, tak si to neviem predstavit
, brzda a ostatne casti kociara, su po 14 mesiacoch absolutne bez chybicky, kociar nevrzga (teda aspon tento nas), kolesa su v super stave, este co sa tyka sportovej casti, tak sedacka nie je rovna ale je trosku do sikma, takze babo sa nezosmykuje ale sedi pekne, uzsia opierka je podla mna vyhodou, lebo hlavne male polrocne babo sa nekrivi do boku ale sedi pekne rovno
co sa tyka korbicky, my sme v nej boli sice len do 4 mesiacov a este na striedacku so sportakom asi do piatich (nebol problem, lebo sportova sedacka sa len naklikava, nie je potrebne ju zlozito pripinat na konstrukciu) ale to len kvoli tomu, ze mala nechcela lezat aj ked zo zaciatku sme jej polohovali vanicku ale neskor to nestacilo, museli sme vymenit za sportak
, ale v aute sme vanicku sem-tam pouzili az do 7 mesiacov, hlavne ked mala zaspala a okrem toho polstrovanie sa da z korbicky vybrat, takze stratene centimetre moze niekto vyuzit ak chce
vajicko Strata je od kolekcie 2010 najvacsie, my sme pouzivali az doteraz, teda cca do 13 mesiacov a keby nebola zima, tak tam este sme ale v bunde sa tam nevopchame a teraz v mrazoch sa bojim malu vyzliekat hlavne na kratsie trasy
takze ja som urcite za slalom ale reverse ![]()
Já jsem měla oba dva tyto kočárky… Dcerka měla vrozený reflux žaludku… 2009 utopia jsem koupila už před jejím narozením, kdy jsme to ještě nevěděli. Pak jsem místo hluboké korby a autosedačky musela dokoupit matrixe, na který nedám dopustit - dal se polohovat tak, že se mi v kočárku nedusila. Hluboká korba je sice polohovací, ale tam mi při zvýšené poloze opěradla zklouzávala a opírala se hlavičkou o bok korby, ležela tam úplně divně. Na to je matrix geniální a doporučuji. Proto, abych na dcerku pak ve sporťáku viděla, tak jsem sportovní verzi prodala a koupila slalom reverse 2010 molten red. Je úžasný, přišel mi takový robusnější, ale zároveň i těžší (pokud jej budete tahat do schodů jako já
Problém nastal asi v 10 měsících, kdy mi začala šoupat hlavičkou zespod boudičky a když usnula, tak tam spala tak namačkaná, že měla ručičky podél těla a moc pohodlí podle mě neměla… a s fusakem už vůbec ne… takže kočárek šel opět pryč a pořídila jsem zpět kolekci 2009 a naučila se dcerku sledovat přes síťku v boudičce… Teď jsou dcerce skoro 3 roky a máme pořád „rezervu“ na výrůst
takže jednoznačně pokud chcete sporťák využít do 2,5 - 3 let dítěte (a není pak třeba vyhazovat peníze ani za golfky), tak starší kolekce… na starší verzi podvozku. Tzn. 2006-2009. V kolekci 2011 vyjela limitovaná kolekce kočárků s novými materiály čistě pro český trh… http://www.mimibazar.cz/foto.php?… jinak levnější 2011 jsou zde také… http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Snad vám to všem pomohlo
![]()
Pripojim se k vasemu tematu a musim rici,ze nikdy jsem nechtela trojkolku…Ale po tech vsech kocarech co jsme odzkouseli tak Jane slalom 2011 limitovana edice zvitezila na prvni care…Byl lehounky,krasne se vesel do auta,ted mam v kocarku fusak,malej je trosku svalnatejsi a krasne se tam vleze a jeste tam ma hafo mista…Nemuzu si jej vynachvalit…vsechny ty znacky tako,x lander,to jsou jen polske vyrobky,ktere se behem 2mesicu rozvrkaji…Uz jsem je odzkousela…a jane bych za nic jineho nevymenila…Jedine minus je,ze nejde otocit sedacka a na boudicce neni striska,ale to se da pominout…Velkou vyhodou je rucni brzda…Takze ja jsem pro Jane slalom pro…:-D
![]()
hanka tak to si mala aku velku dcerku v 10-tich mesiacoch? nasa mala ma 79 cm a ani nahodou sa nedotyka striesky a ma k nej este dost daleko a s tymi rucickami, tak nasa takto spi stale, rucicky ma pozdlz tela, ani neviem akoby v kombineze dvihla ruky hore, to jej nejde ani ked stoji
ale jasne ak chce niekto kociarik pouzivat do troch rokov tak stary neotocny slalom je dobra volba, my planujeme kociarik pouzivat tak do roka a pol, na leto uz mame golfky ![]()
v katalogu pro rok 2012 je i model NOMAD.
Model,který byl velmi oblíbený.V ČR bude opět k prodeji v březnu 2012.Těším se, byli jsme s ním naprosto spokojeni! ![]()
http://issuu.com/…ble_jane2012
Hlavne si na tech mimibazarech apod. dejte pozor, jestli to je nebo neni smluvni prodejce Jane, resp. Handy Praha, a to i kdyz je zbozi samozrejme nove. Kdyz nejsou, je trochu problem se servisem. A pri prodeji kocarku potom se zajemce vetsinou taky zajima, kde byl kocarek prubezne serizovan..to jen poznamka na okraj, nejsem zadny obchodni zastupce:-)
bara123456 píše:
Hlavne si na tech mimibazarech apod. dejte pozor, jestli to je nebo neni smluvni prodejce Jane, resp. Handy Praha, a to i kdyz je zbozi samozrejme nove. Kdyz nejsou, je trochu problem se servisem. A pri prodeji kocarku potom se zajemce vetsinou taky zajima, kde byl kocarek prubezne serizovan..to jen poznamka na okraj, nejsem zadny obchodni zastupce:-)
tak třeba Ondalek má zrovna dovoz z německa, kamarádka u něj koupila set, měla reklamaci na sporťák a opravený byl za 14 dní, .. předtím měla jiná kočár od handy a reklamace trvala 30 dni..
spíš kupovat od prověřeného obchodu, ne vždy musí být servis Handy výhodou, co vím
pokud někdo nebydlí hnedka vedle Handy (praha 4) ![]()