Jané Slalom Pro Reverse vs. Teutonia Spirit

130
17.1.12 18:32

Jane Slalom Pro Reverse X Teutonia Spirit

Začínám se zase rozhlížet po sporťáku a zatím mám ve výběru Jané Reverse a Teutonii Spirit. Momentálně jezdím s podvozkem Jané slalom(ta padající a drnčící brzda je děsný opruz) a hlubokou korbičku mám z Concorda. Původně jsem si ten podvozek z Jané koupila proto, abych jen vyměnila plastová kolečka na Concordu za nafukovačky od Janéčka, ale jak jsem prvně vyjela s trojkolkou na nafukovačkách, tak jsem je ani neměnila jezdím tak, ten rozdíl mezi plastovými kolečky a nafukovačkami je vážně obrovský, fakt mě to dostalo. Ale jak už jsem psala, ta brzdička mě dost dere a Márince je půl roku, takže po zimě půjdeme do sporťáčku. Concorda už nechci, potřebuji na malou vidět, takže chci sporťák s otočnou sedačkou a už se konečně dostávám k jádru věci, také bych uvítala dostatečné odpružení. Najde se někdo, kdo jezdil jak s Janéčkem Slalom Pro Reverse, tak s Teutonkou Spirit? Máme tady příšerné cesty, snad i terén v lese je lepší, než ty „chodníky“ u nás. Po zkušennosti s nafukovacími kolečkami už vím, že do terénu jsou nenahraditelná, ale u Teutonie se píše, že má velice dobré odpružení. Uvítám i všechny ostatní pro a proti u těchto dvou kočárků ( polohování, stříška, materiál, prostornost, „uživatelský komfort“ pro mimino a pak pro starší dítko atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Jané Slalom Reverse?

Přidejte zkušenost s Jané Slalom Reverse
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
19.1.12 14:11

prvním postřehem je, že už i teutonia je možná s nafukovacími koly.
http://www.malvik.cz/…For-You-2012 viz kola 60A
druhým postřehem je, že slalom reverse má odpružení dost mizerné, maminky si na to v diskuzích dost stěžují,že je tvrdý..

určitě bych doporučovala kočár předem vyzkoušet, protože třeba obě moje děti reverse naprosto odmítají!(ten starší v něm seděl ve 2letech, když byl novinkou). není to šířkou sedáku, těch 3é by jim stačilo, je to šířkou v ramenou, tam jim to prostě vadí, jak je to uzoučké..
teutonia má sedák zas docela krátký a plandá tam stříška, resp. moskytiera, takže moje roční dítě je v ní narvané a nespokojené..

bohužel, kočárů s bezva odpružením, otočným sedákem je zatraceně málo, a popravdě vůbec nevím, co bych poradila.
možná jen podívat se i na nějaké levnější, často bývají lépe odpružené a dost často právě mívají to otočné sezení..
hodně si maminky chválí coletto austin 3 2011

a teď mám jednu inspiraci, kamarádka nasadila na starý podvozek slaloma (co máš) sedák z concorda neo proti směru jízdy. a je naprosto ale naprosto nadšená!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
19.1.12 23:45
a teď mám jednu inspiraci, kamarádka nasadila na starý podvozek slaloma (co máš) sedák z concorda neo proti směru jízdy. a je naprosto ale naprosto nadšená!!! " .{color:red}"

Tý bláho, tak to by mě nenapadlo, že to jde! A jak se to Neo polohuje? Je to na páseček, nebo se to celé naklápí? Jenže jen samotný sporťák bez podvozku půjde asi těžko sehnat :nevim:
Já jsem dost fluktuant, co se týká kočárků :lol: Počítám, že bych měla kočárek s otočnou sedačkou jen chvilku, třeba tak půl roku, prostě dokud budu Márinku považovat za mimino, co potřebuje na mámu koukat a pak bych šla do pořádnýho teréního sporťáku, jako je třeba TFK nebo red Castle na pořádnejch kolech. Levnější polské kočárky jsem ještě moc nestudovala, ale taky mi už přišlo, že bych se po nich měla poohlídnout, páč vídám spousty maminek, co mají dítko otočené čelem k sobě, kočárkem v krámu u kasy solidně pohupují a parádně manévrují díky otočným kolečkům, co nevypadají jako miniatura z kočárku pro panenky. Jenže ty „polské“ jsou si všechny dost podobné, to mě trochu štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.1.12 09:59

bohužel je neo naklápěcí sedák. ona přesedlala až když byl holčičce víc než rok, do té doby jezdila se slalomem a holčičce to vůbec neva, naopak prý trochu líp usíná.. nejdřív jezdila s neo celkově, až teď to nasadila na sl., protože tam se musí celý ten sedák vlastně odvázat od konstrukce, a to se jí nechtělo,..
a je naprosto nadšená, že se s tím super jezdí, na holčičku vidí, a podvozek má super jízdní vlastnosti proti Neo.
ona koupoila starého concorda za 3500 celého, ale dají se najít i samostatné sedačky, při troše štěstí.. nebo koupit celého, používat sedák a pak jak píšeš, že to nebudeš potřebovat, můžeš to zase vcelku prodat ..

taky je super , že jak se nacvakává, můžeš nacvaknout snadno i autosedačku, pokud jí k tomu máš, nebo můžeš concord podvozek vozit v autě jako podvopzek pod autosedačku..

jinak super terénní kočár je třeba babyjogger city elite
a nejvíc do terénu z hlediska jízdních vlastností miluju Quinny speedi. nemá moc vychytaný sedák, ale myslím třeba od roka je bezvadný,.. navíc má ruční brzdu na zadní kola, což by podle mého měl mít každý terénní kočár!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
23.1.12 19:17

Takhle podobně jsem přišla k tomu podvozku od Janécka,byla to výhodná koupě, ale už mě ten kočár štve,ta padající brzda je opruz a navíc děsně stáčí do prava a abych s ním jela někam do Prahy do servisu,na to jsem moc líná.
Polohování formou naklápění by myslím malé nevadilo,ráda si dává nožičky nahoru, to spíš já bych z toho byla nervous :lol:
Já mám ještě Calisto, i s hlubokou vložnou taškou, nejdřív byl jako golfky na tu starší dcerku a teď ho mám v autě na nákupy a dávám do něj miminko. Akorát mě vypekli, páč jsem myslela,že na to jde dát Maxi cosi autosedačka a ono to nejde (nebo jsem úplně blbá), já to koupila dohromady, i s adaptéry na autosedačku. Speedi je taky fajn, jen nejde polohovat do lehu, zrovna jsem ho obdivovala u kámošky, nahoře je krásně prostorný. Jenže kámoška si ho koupila,protože se jí půlroční dcerka nevejde do hluboké korby u Casualplay a stejně jí tam nejspíš ještě dávat nebude. Natašo, a prosím tě, jak ty to děláš, že máš tolik kočárků ozkoušených? Všimla jsem si,že máš dost přehled a jsem ráda,žes odpověděla právě ty. :)
Jo a ještě jedna otázečka, jak se polohuje babyjogger city elite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.1.12 10:20

jé, taky máš callisto? já taky. a taky jsem naletěla na kompatibilitě s maxi cosi. :) opravdu tam nejde, kočár má úzký rám, sedačka je moc široká..
mě zachránila nakonec ta origoš vložná taška, jinak bych jim to popravdě asi hodila na hlavu :D tak aspoň miminko nejezdilo tolik v autosedačce.. :)

jak to dělám? no, kamarádky, obchody. ale hlavně ty kamarádky. sama jsem jich zas tolik neměla, na to jsou tu jiné přebornice. plus si hrozně pamatuju, vlastnosti, co jsem kde četla, viděla, .. (protože mě to baví, kéž bych si takhle pamatovala věci do práce, :D)

babyjogger má polohování na pásek s přezkou, jako speedi. ale u BJ je pásek vedený jen očkama, takže to jde velmi snadno oproti Speedimu, kde je pásek v potahu a jde to hrozně ztuha,a čím je kočár starší, tím to jde hůř..
(měla jsem chvíli oba, teď mám jen svého 4roky starého miláčka speediho)
ale BJ byl fantastická koupě, řekla bych že nám zachránil prázdniny. mladej se v 5m nevlezl do korby a speedi pro něj prostě nebyl.. kdyby byla zima, bylo by to asi OK, ale on chtěl pást koně, válet se různě a hlavně koukat na mě … BJ je do úplného lehu, takže jezdil na bříšku a tou síťkou vzadu koukal ven na mě.. :D díky tomu vydržel v kočáru na dovolené celé dny.. pak jsem ho prodala, protože už tohle nebylo potřeba, a QUinny má ruční brzdu, což je do terénu lepší..

pro mě nikdy nebyla otočná sedačka důležitá, starší syn byl úplně jiné dítě.. ale mladší, to je takový upírek :mrgreen: a hrozně rád si „povídá“, byl mu rok, a pořád jezdí v jednom z kočárů v protisměru (kvůli tomu sjem ho koupila).. a přiznám, že vůbec netuším, jaký sporťák s otočným sezením a nafukovacími koly bych si dneska koupila, nemít už řádnou výbavu doma..
na každém najdu něco, co mi vadí.. :( tak mám holt 4 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
26.1.12 21:08

Já mám na Callistu ráda to parádní odpružení, na golfky fakt luxus. Jezdilo se mi s ním po kostkách líp než s Concordem. Ale princezna se tam už s fusakem sotva vleze a to ještě musí mít připaženo:-) Momentálně si ho nechávám jakože golfky až malá povyroste, ale někde vzadu mi hlodá červíček, jestli si nepořídit tu šílenost Bee :mrgreen: Pro mě je právě otočná sedačka priorita, potřebuju na malou vidět,je to závisláček,jak nejsem v dohledu,tak děsně „hučí“ :D Prozradíš jakou máš ještě kromě Callista a Speedyho kočárkovou výbavičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.1.12 23:37

jen rychle
mám Quinny speedi (i s korbou)
Cybex callisto (s vložnou taškou, kol. 09)
cybex ruby 08
bebeconfort elea 2011, výhodná koupě za 5tis nový z obchodu :mrgreen: kvůli otočnému sedáku.

používám všechny :mrgreen: speedi do terénu, Elea na nákupy kvůli úžasnému košíku, Callisto do auta, do mhd/někam, kde musím kočár odnést, plus do školky. Ruby vozím v autě, a nově ho vozím do školky, ..

ještě jsem měla Quinny zapp, a 2m omyl chicco multiway a ten babyjogger.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.1.12 23:39

jinak tě chápu s tou otočnou sedačkou,a el do bee bych nešla. já vím, jak ho všichni vychvalují, ale já ho viděla na živo, měla sjem v něm dítě a je menší než cybex. měla jsem vedle sebe bee a bee+, prodavačka říkala, jak vytáhnu zádovku a ještě cosi, ale už to bylo zvětšené :) nic moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
27.1.12 22:03

tak to máme asi stejnou kolekci u toho callista, mám vložnou tašku na kterou se připíná boudička od golfek. Díky za radu s tím bee. A co iCandy Peach Jogger, znáš? Taky má otočnou sedačku. Jednou jsem viděla u jedné maminky ve městě kočárek s přehazovací rukojetí, vypadal pěkně, ale značku jsem nestihla zmerčit, jela jsem autem, pak jsem pátrala na netu a myslím, že to bylo Graco, znáš ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
29.1.12 20:40

Naty, tobě se zdá elea větší než bee? te´d jsem na ni koukala na netu a vypadá fakt super. Právě se rozhoduju, že koupím staré bee, ale je za stejné peníze jako nová elea. Momentálně mám zappa, ale je to bída a navíc jej mám nízko. Malý má 2,5r ale kočárujeme pořád. myslíš, že je tedy lepší elea než bee?A i kvůli prostornosti. děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.1.12 21:04

kačko, ano, zdá se mi rozhodně větší… ale určitě se neovládá tak dobře, jako bee, je taková tvrdší.. na otoče ní myslím. jinak odpružení je dostatečné a i díky super měkké sedačce.
já jsem s ní spokojená, jako s městským kočárem, který nemusím nikde nosit. do mhd bych si ale vzala jiný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
29.1.12 21:20

naty díky, zas mám o čem uvažovat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.1.12 23:07
k.a.c.k.a.1 píše:
naty díky, zas mám o čem uvažovat. :-)

jojo, to znám :mrgreen: vybírám neustále :)
momentálně mě zajímá až vyjdou novinky BJ - city mini GT a Versa :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
30.1.12 17:06

Natašo, a co Baby Jogger City Select, měla jsi v něm někdy kluky? Zajímalo by mě, aj to vypadá ve variantě jen pro jedno dítě a hlavně jak je to odpružené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí