Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProHezký večer,
ráda bych se zeptala zkušených maminek na Jane Slalom. Koukám po bazárcích na nabídku a všude narážím na odstín Urban. Já jednou ale viděla trochu jiný odstín (spíše do žluté, než do zelenkavé). Měla jsem vzato, že to je barva Amisu (nebo tak nějak
). Pro coal to taky není.
Na netu se mi ale nepodařilo nic bližšího najít. Můžete mi poradit, co by to mohlo být za označení barvy kočárku.
Nám se jane slalom děsně rozhrkal stalo se to někomu, i madlo si lítá jak chce, vyčvachtal se ten kloub, děsný, představovala bych si za ty peníze více muziky, když jedu jedu jak s rozvrzanou károu ze zahrady
Zdravím, chci se zeptat holek co mají jané kočárek, jestli jestli jste prali tan potah na boudičku a jak? Já mám Jané slalom pro 2012 ten modro zelenej a mám strach, že když to vyperu, že ta barvička už nebude tak pěkná
@trybitka k dotazu se pripojuju mam ho ve zlute barve a jeste jestli jste nekdo zkousel z te latky odsranit skvrny a cim dekuji ![]()
Dobrý den, jaký používáte slunečník na Jané Slalom Pro, aby dobře držel na konstrukci. Děkuji
Zdravím Vás.
Rád se podělím, poslechnu názory a zkušenosti. Máme jané slalom edice 2012, užíváme ho necelé 4 měsíce. Jsem sice náročný, ale za ty peníze bych si to představoval jinak. Sedačka do auta, super, ovladatelnost 3-kolky, brzda, rozložitelnost, nízká hmotnost, manipulovatelnost atd super, to jsou plusový body.
ALE. Rukojeť že se hýbe lehce nahoru a dolu, dobře je tam kloub aby se dalo manipulovat nahoru dolu. Na každém řidítku při nerovnosti klepe systém, který se stahuje aby odepnul a umožnil složení kočárku, prostě to klepe. To stejné klapání když se zmáčkne systém na oddělání kolečka, to jak se zamačkuje. A o tom že kolečka nejezdí kolmo a kulička se vyklecghtává a kolečka nejsou již kolmá k zemi ale zešikma je věc další a to jsem četl že je normální. A poslenáí a šílená věc je houpání korby, jaká je tam vůle mezi korbou a tou konstrukcí. Dával jsem tam tam molitan z řidítek na kolo abych to podložil a nehoupalo se to atd…takže z toho mám rozporuplné názory…dizajn, manipulovatelnost atd dobrý ale tyto vady jsou šílený…jak to vidíte Vy, majitelé kočárku jako máme my?
Zdravím, my máme také limit. kolekci 2012. S kočárkem jezdíme už 13 měsíců a u nás v naprostém pořádku. Jen jsem si zvykala na tu koupající korbu, ale jak jste psal Vy, tak i já tam dala černý molitan z řídítek a v naprostém pořádku. Neviděla jsem kočárek, kde by se nehoupala korba, když se jen tak na konstrukci nacvakne, to mají asi všichni. Hezký den. ![]()
@Gabkap píše:
Zdravím, my máme také limit. kolekci 2012. S kočárkem jezdíme už 13 měsíců a u nás v naprostém pořádku. Jen jsem si zvykala na tu koupající korbu, ale jak jste psal Vy, tak i já tam dala černý molitan z řídítek a v naprostém pořádku. Neviděla jsem kočárek, kde by se nehoupala korba, když se jen tak na konstrukci nacvakne, to mají asi všichni. Hezký den.
Asi to tak je schválně aby se dítě drncalo, ale…
Rukovět se Vám nohoru dolu nehýbe v tom kloubu? co kolečka, jezdí nakolmo nebo jsou zešikma již?
Tak v rukojeti je trošičku vůle, ale to má i kamarádka u dalšího kočárku a také u X-lander. Zadní kolečka nejsou rovná, to má být zešikma, jsou v pořádku.
Zdravím,
jsme na to takřka úplně stejně - Jané slalom pro 2012, užíváme již 8 měsíců. Na doporučení kamarádky - já bych ho ale dál nedoporučila.
Takřka stejné problémy jako uvádí buddy. vasek. Korba se hýbe = vypodložili jsme také molitanem a problém relativně vyřešen. Madlo se hýbe = zvykli jsme si. Podle paní z eshopu, kde jsme kočár kupovali, to tak má být. Kočárek vrže, skřípe a někdy klape = zvykli jsme si. Jízdní vlastnosti jsou dobré, vynikající ovladatelnost na asfaltu (mám k dítěti ještě dva velké psy), mimo chodníky je to o něco horší, ale to se dá čekat. Měkké odpružení vůbec nepozorujeme, dítě musí cítit i ten nejmenší hrbolek = budiž, dítě si zvyklo a asi mu to nevadí. Stříška na korbiččce není vyztužená a potah je tenoučký, když proti nám fouká opravdu silný vítr (stalo se mi asi 3×), celá stříška se prohne dovnitř jakoby na dítě. Bohužel my máme ještě problém s tím, že korbička se hůře sundavá z podvozku = už na to ale máme grif, takže to jde. Horší je to s autosedačkou. Tu nandáme horko těžko na podvozek, ale sundat nejde vůbec, já to sama nezvládnu, manželovi se to nakonec povede. Určitě bych našla ještě něco, jen si momentálně nevzpomenu.
Teď jsme se rozhodli vyměnit korbičku za sportovní kočárek. Potah šel nasadit dobře, rozložení do úplného lehu nejde, zůstává tam trochu tupý úhel = snad to malé nebude vadit při ležení. Horší je to s nánožníkem. Ten se nasadí na spodek, kde jsou nožičky, a u trupu se připevní cvočky, které jsou ale na gumičce. Strašně špatně se to dělá a navíc když dítě zakope nožkama nebo já pohnu stříškou, ke které je ten nánožník připevněn, dřív nebo později se cvočky rozletí a nánožník tedy není plně přichycen. Takže z mého pohledu za ty peníze bych čekala rozhodně víc. ![]()
@Gabkap píše:
Zdravím, my máme také limit. kolekci 2012. S kočárkem jezdíme už 13 měsíců a u nás v naprostém pořádku. Jen jsem si zvykala na tu koupající korbu, ale jak jste psal Vy, tak i já tam dala černý molitan z řídítek a v naprostém pořádku. Neviděla jsem kočárek, kde by se nehoupala korba, když se jen tak na konstrukci nacvakne, to mají asi všichni. Hezký den.
nám se korba houpala tak, že narážela na konstrukci podvozku a strašně to mlátilo, když se jelo v terénu. Za takový peníze, co kočár stál, si ještě musím shánět molitan, abych to vyztužila… To mi přijde k vzteku. ![]()
To máte pravdu. Jinak jak píšete o nánožníku. Já vůbec originál nánožník nepoužívám. Koupila jsem si dva od Pinkie a nemůžu je vynachválit. Mrkněte na jejich stránky a kočárek vypadá líp, než s originálem. G
Tak jsem na tom asi stejně, bylo mi to pořád divné, že kočárek takhle,,vyvádí,, a tak jsem chtěla slyšet i jiné názory maminek a nakonec se ozval i tatínek, tak moc díky ![]()
A už jste někdo ten potah na boudičku pral? To mě fakt docela zajíma. Se sundaváním korby a autosedačky problém nemáme a ta rukojeť nám děla to stejný, ale zvykla jsem si. Sporťák vyzkoušený ještě nemám. Jinak nám tam neklepe nic občas teda píská ta brzda no
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Když mám na prodej úplně nový nánožník Pinkie, který jsem si koupila na Jané Slalom (Molten Red) a neodhadla jsem barvu, můžu sem vložit fotky a nebo ne. Děkuji Gabka