Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Nomad?
Přidejte zkušenost s Jané NomadAhoj, nevíte, prosím, jestli je Jane Nomad v podstatě i Nurse Cooper? Někde jsem četla, že Jane = Nurse. Na Nomada penize nemam, takže by se mi ten Cooper líbil. Chtěla bych něco lehkého do města, váha golfek, lůžko sporťáku. Pořádný bytelný sporťák mám PP AT4, ale ta jeho váha je na cestování moc. Ještě mě zaujalo Hoco Monterio. Nemáte, prosím, některá zkušenost? Díky.
máme nomada 2007 a naprostá spokojenost pro svou lehkost a ovladatelnost a hlavně spousta místa pro dítě i ve fusaku,lůžko je opravdu dlouhé o něco delší jako u slalomka.vřele doporučuji a po roce užíváni bez chyb těžce se budeme někdy loučit. ![]()
supr kočárek vyhovuje nám na cestování a protože je lehounký a má dlouhé lůžko v poho vejde dítě s váhou 15 kg a 105 cm…vřele doporučuji ![]()
Ahojte, aj ja mám Nomada - z kolekcie 2006 a som s ním veľmi spokojná, mali sme ho aj na dovolenke v Chorvátsku, bez problémov sme prešli aj po jemnejšom štrku, po tráve, akurát sa mi trošku zodral dezén na zadných kolesách, ale v pohode.
Je ľahunký, má veľmi dobré jazdné vlastnosti, odporúčam.
Akurát si ho neviem predstaviť s hlbokou vaničkou a skladaním do auta.
eva5511 píše:
Tu brzdu jsem šla normálně reklamovat a bylo to vyřízeno do 14 dnů. Dali mě tam místo nýtku šroubek a jak brzda začne padat, tak jen šroubek utahnem a no problem.
Mne to opravili na počkanie - dali mi na brzdu spružinku a už mám pokoj - brzda nepadá.
Máme také Jané Nomad a je opravdu perfektní - lehký, prostorný. Pokud jedeme do terénu, aretujeme přední kolečka, jinak by to asi nešlo. Máme model se slídou na stříšce navrchu - to není příliš praktické v létě. Jinak jsme moc spokojeni, jen do košíku se špatně dostává, je těsně pod sedačkou.
http://www.elinka.eu/…to360281.jpg /> Taky se připojuji k spokojeným uživatelkám Jane Nomad po roce ježdění absolutně bez potíží,kočárek má dostatek místa a je lehký a skladný v autě,I větší 3 leté dítko se vpohodě vyspinká a krásně natáhne nožky-pohodlíčko ![]()
Holky máte z Nomádu pocit, že řídíte golfky nebo sporťák (myslím kvůli váze a snadné manipulaci - ne kvůli rozměrům)?
Pak by mě zajímala kolečka - to je plast nebo co? Jestli to dělá kravál, drkotá apod. při přejíždění hrbolatého asflaltu, kočičích hlav, dlažby..? Jak se v tom jede dítěti, jestli se tam netřese jak sulc (vím, že nomád je dost odpružený, takže snad ne ) - extrém je třeba sporťák od cortiny..v tom jsem viděla dítě a klepalo se jak kdyby jelo na žebřiňáku.. ) ? Pak jak je tam řešený sed a leh.. sed je trochu šikmo, takže by dítě mělo zapadnout a nesjíždět. V jedné diskuzi jsem ale četla, že protože je Nomád prostorný, tak se dítě stejně sesouvalo a taky proto, že snad záda nejdou zvednout moc do sedu.. a také jetě prý proto, že pás, který je mezi nožičkama, je od rozkroku moc daleko, takže to dítě nepodrží zespoda… Jaký z toho máte pocit vy? Pak bych se ještě ráda zeptala, jestli máte zkušenosti se servisem.. (u jané všude čtu padající brzda, prodření potahu uvnitř, problémy s kolečky a prasklá slída) a naopak také na to, co se vám na Nomádu vyloženě líbí? Díky moc!!!!!!!!!!!!!
Ahojky,
jane nomad je opravdu skvělý kočárek, nemůžu si ho vynachválit.Krom padající brzdy jsem nenašla vadu(ale tam dal manžel šroubek a je pokoj
).
Kolečka ,jsou ze směsi gumy a plastu,takže se opravdu dítě netřese.
Sed, je pravda,že není úplně sed,ale nestalo se mi,že by Anetka nějak sama sjížděla a u poutaní,abych pravdu řekla,mi jsme pásy ani nevyužili,když sedla do kočáru,tak fakt seděla a pozorovala.
Nomad,mi opravdu přirostl k srdci,jsem s ním moc spokojená ![]()
Catherin, díky..
Já taky počítám, že se navěsí na madlo a bude koukat po světě.. ale zatím si odpoledne dáváme ještě 30minutovku spánku a on neusne, když není přikurtovaný.. Jak vyjedu se sporťákem, tak si chce stoupat, kope do nánožníku a jinak blbne, pak se křivě sesune, i když má pás mezi nožičkama. Když dám autosedačku, tak ho přikurtuju fest, že se nehne a spí do 10 minut. Ale ono to bude za chvíli jedno. Je mu 14 měsíců a třeba to odpolední spaní zruší.. Pak ale bude víc a víc chodit, že nebude chtít vozit.. a já nevím, jestli není pro tyto účely nomád zbytečně velký (akčoliv jak píšu, proti carrerám jen na šířku..
).. Nebo naopak je právě dobrý i pro větší dítko.. Je to fakt jak sedadlo v autě
komfortní posezení - mně by se tam líbilo
Je fakt, že se mi nelíbí ta poruchovost..
Nýty jsou na všech kočárcích, tak proč tady mají zlobit
Je to fakt tak jednoduché, to vyměnit za šrouby? a pak je po problému opravdu? díky ![]()
Ahoj všem uživatelkám Nomádu. Zajímalo by mě, zda jste s tímto kočárkem vystačily po celou dobu, kdy jste dítko potřebovaly vozit nebo
jste měly i golfky? Já mám teď trojkombinaci, která mi z různých důvodů nevyhovuje, tak zvažuji, zda jít do Nomádu nebo koupit golfky. Ovšem syn je už teď (10 měsíců) značně přerostlý
, tudiž mi všechny přijdou takové malé. U Nomádu mě zajímá kolekce 08, tak také ráda uvítám Vaše zkušenosti. Ještě podotýkám, že stávající kočár mám v úmyslu prodat, takže další kočár bude ten hlavní a jediný.
Ave,
záleží na použití ![]()
Já Nomada mám a chci ještě golfky kupovat. Nějaké extra lehké, extra skladné, abych je mohla v případě nouze hodit na záda.
Nomad je prostorný, lehký a ovladatelný kočárek! Jestli máš klučíka většího, s Nomadem mít problém nebude. Myslím, že jedna holčina, nevím, jestli se tu také vyskytuje, v něm vozí možná už čtyřletého nechodícího syna.
K dotazu, jestli se řídí spíš jako sporťák nebo golfky: Včera jsem řídila kamarádčiny golfky a v ovladatelnosti neměly proti Nomadu šanci, měla jsem z nich pocit, že jsou těžší. Přitom máme stejně velké a těžké děti, takže tím to nebylo.
Kit
Měla bych na vás prosbu: koupila jsem rok starého nomada-sporťák, je supr. A teď potřebuju na:,–(it hlubokou korbu na tu novou konstrukci, ale nevím, jak z té konstrukce sudnat tu sportovní sedačku.
Mám systém PRo, bezadaptérový, mám i autosedačku, mělo by to pasovat. Jen jsem to zatím nevyzkoušela, jelikož neumím sundat ten sporťák tak, aby zbyla jen konstrukce - nějak nevím, co kde vycvaknout nebo co…
díky.
Sundáš boudičku (vytáhnutím z konstrukce). Zespodu rozepneš dlouhé suché zipy, rozepneš spoustu patentů a vytáhneš sedačku z plastových nástvců na konstrukci. Ty MUSÍŠ pak také sundat, jinak se při nasazení korby mohou zničit.
Nomad je moc fajn kočárek lehoučký a skladný, jsou to jakoby větší pohodlnější golfky,my užíváme 2 rokem a spokojeni,dostatek místa pro 3-4 leté dítko ,krásně se vyspinká a natáhne nožky ![]()
nomad je opravdu lehký a velmi prostorný,jezdíme rok a naprostá spokojenost