Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Moc se omlouvám, pokud tady to téma bylo, ale nenašla jsem. Rozhodujeme se s manželem mezi x-landerem xa, nebo jané nomad. Sehnala jsem si paní, která mi ho přiveze z Německa a cenově mi tedy kočárky vyjdou stejně, takže teď cena nerozhoduje. Jen by mě zajímaly názory maminek, který mají, jak jeden tak druhý. U nomádu máme vybraný z kolekce 2007 barva cherry, to je takový červeno-zelený, moc krásný a matrix korbičku i autosedačku. V pondělí se jedeme podívat do krámu na oba dva, tak jsem zvědavá… U x-landru mě vadí, že sporťák prý nejde úplně do lehu, ale zase mi přijde vyšší než jané, manžel je dost vysokej 185cm. Tak pokud máte zkušenosti a nebo jiné názory, tak prosím písněte, budu mooooc ráda… už mám z toho v hlavě guláš…
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAAhoj,
ja mam x-landra xa a jsem s nim moc spokojena, je to super kocarek, na druhe chci ale novy, prece jen miminko vetsinu veci podedi, tak at ma alespon kocarek novy a budeme kupovat prave nomanda, myslim si, ze oba dva kocarky jsou super a zalezi jen na Tobe pro ktery se rozhodnes.
Asi moc neporadím, ale mám Jané Slalom a měřím 180 cm a jezdí se mi s ním moc dobře!
Myslím, že všechny Janéčka jsou skoro stejně vysoké takže by manžel neměl mít problém s ježděním s kočárkem, určitě se hrbit nebude
![]()
U mě třeba rozhoduje i barevnost, protože mi přijde, že právě ty kočárky jsou na stejné úrovni. A u x-landru na holčičku se mi právě líbí jen oranžová, škoda, že nemají víc barevných kombinací. Ale zase nevím jestli jsou lepší kolečka nafukovací nebo ty co má nomad, prý zase moc do terénu nejsou, ale jsem z něj nadšená, ještě jsem zvědavá až ho uvidím na živo. A nomad má kolečka 2 vepředu a x-lander jen 2, no bude to těžký rozhodování…
Jo a můj taťka má 2 metry a taky si nestěžoval, že by mu výška dělala nějaký problém!
Kdybych měla srovnat podle sebe - u Janéčka sei nejsem jistá s dvojitýma kolečkama, mě osobně se s nimi moc dobře nejezdí, ale to je můj názor!
Myslím, že nafukovací kolečka jsou lepší!
Sousedka má na holčičku X-lander XA vínový, má celý komplet a vypadá moooc dobře!!!
Hlavně kukni v prodejně na barvičky, protože ve skutečnosti vypadají úplně jinak než na netu
![]()
Kukni, co jsem našla - ten má krásnou barvičku, teda mě se líbí moc!!!
Jen je dražší než ty z běžné kolekce
![]()
http://www.x-lander.cz/x_uvodp_n.htm
Ahoj Luci........
taky jsem uvazovala o koupi X-landeru, ale odradily me hlavne prave ty barvy, ani jedna se mi vubec nelibi.........
, jinak kocarek je to pekny, ale po precteni diskuzi tady bych do nej nesla.........
Rozhodli jsme se pro Jane mame ale Slaloma, ale Janecka jsou vsechny stejne vysoky, ja nejsem nejmensi a vozi se mi vyborne........teda zatim po pokoji........ ![]()
Takze ja osobne bych sla jednoznacne do Jane, a pokud Ti vyjdou oba cenove stejne, neni co zvazovat, Jane je jednicka a design nadherny.
Tak at dobre vyberete.........
Marcela
Luci-X.lander neznám,mám Jané tedy Carreru,ale je to výborný kočár.Jen co se týká ausedačky a lůžka Matrixe v jednom,to bych si rozmyslela.Jako lůžko je Matrix malý a jako autosedačka je zase příliš těžký.Je pravda,že vůbec autosedačky Jané nemají veliký úspěch a řekla bych,že jsou slabina Jané,já mám Rebel a je to autosedačka na pytel,proto taky bude mít naše malá princezna kočárek zcela nový,tentokrát se podívám do dílny Quinny konkrétně Buzz4,ke kočárku je autosedačka Maxi-cosi a to je jiná kvalita.
Šťastný výběr!!!
Ahojky holky, no ta paní mi právě nabízí jen lůžko matrix, ale já si to vůbec nedokážu představit jak to teda je. To je teda korba a autosedačka v jednom a nevíte, jak to teda funguje? Nikde to nemůžu najít, tak vůbec nevím. V tom obchodě se na to budu muset zeptat… taky by asi šlo objednat si u paní sporťák a autosedačku a korbičku zvlášť. No to bude ještě zajímavý, takže kdo má korbičku matrix, tak ať mi napíše svoje postřehy díky.
Tak já mám doma Nomáda a x lander x3. Řeknu to takhle. Oba kočárky mají své. Xlander je víc do přírody, má nafukovací kola a je líp odpružený. Rukojeť má výš a taška je na na těch úchytech, takže nepadá dolů a když mimčo leží, tak nenaráží do nohou(mých
) Nomád je lehčí, takže s ním jezdím do města. A právě když mimčo leží, tak tak taška tam jakoby překáží.A ani Nomád nejde úplně do lehu, takže to bych nebrala jako rozhodující.
Ale jde o to, kde budeš jezdit. Pokud jen ve městě, pak jsem pro Nomáda, protože x lander na bocích nemá nic, tam u madla. Takže to vypadá divně a táhne tam. Navíc je Nomád širší a to o dost. A nánožník si u jané sice musíš koupit, ale je o moc kvalitnější a vymakanější.
Já si chtěla koupit korbu i na Nomáda, ale vzhledem k tomu, že náš prcek bude určo ještě občas na kočárku vozit, tak mu ho nechci brát. Už takhle bude problém, protože na kočárku nesnese nic jiného a nikoho jiného než sebe, prostě je jeho ![]()
Luci-nejlepší je,si všechno na živo „omakat“.Já jsem taky původně chtěla matrixe,ale rozmyslela jsem si to právě,když jsem ho vzala do ruky.S autosedačkou jsem hodně manipulovala a i v ní přenášela mimi a váha fakt nebyla zanedbatelná(jak je v odkazu od Veroniky 5,5kg není málo)A taky mám kočárek Carreru ne Rabel je autosedačka starý model(psala jsem to s Emou na klíně tak jsem napsala blbost) ![]()
Když si porovnáš, že kočárek má cca 10 kg a Matrix 5,5 kg tak je to šílený nepoměr!
Já si myslí, že Matrix jako „hluboká“ korbička je dost malý a jako sedačka je nepraktický, těžký a určitě není tak dobrá jako sedačky - vem si, že vajíčko má chránit miminko a musí být pevné, ale Matrix je polohovatelný takže ta bezpečnost bude určitě pokulhávat!!!
Holky, já nevím jak vy, ale já jsem sedačku na podvozek nikdy nepotřebovala - sedačku mám obyč Chicco a nikdy jsem nelitovala, že nejde připevnit na podvozek!
Navíc jané má hlubokou korbičku udělanou a schválenou tak, že ji můžeš používat i jako sedačku v autě - má bezpečnostní pás na mimi a taky na bocích úchyty na pás z auta!
Já jezdím autem denně, mám teda větší auto, takže mi vůbec nedělá problém dát sedačku na sedáky a kočár i s korbou do kufru
![]()
No a ve finále i ty ceny sedaček jsou úplně někde jinde!!!
Janéčko stojí cca 3 500,– až 5 000,– Kč a Chicco koupíš v akci max do 1 500,– Kč, ale to záleží na rozhodnutí každé maminky!
Doufám, že dobře vybereš a nebudeš litovat svého rozhodnutí!!!!
protoze u mne jde o bezpeci v prvni rade tak bych do Matrixu v aute sve dite nepo:,–(ila - videla jsem crash testy a figurina v nem litala jak hadrova panenka, bleee a argumenty „je to jenom kousek“ neberu - viz reklama od Rence a maminka houpajici v blazinci misto miminka polstar…
Osobne ja autosedacku na podvozek vyuzila hodne - na popojizdeni k doktorce, nakupy apod. a zvlast ted v zime je to proste neocenitelne.
Navic mam po dceri golfky Quinny Zapp, ktere momentalne slouzi jako podvozek pod MaxiCosi Cabrio - idealni volba, hlavne pro pozdejsi vyuziti golfek pro capajici dite a navic je Zapp uzasne skladny.
Oba kocarky mi prijdou nesrovnatelne - hlavne ty kolecka - nelze moc porovnavat nafukovaci od Xlandera s Nomadovskymi - stejne tak jako s vahou - lehky Nomad oproti tezsimu Xlanderovi. Dle mne bych jednoduse Xlandera spise do prirody, Nomad na normalni rovny teren a dle toho + skladnost kufru u auta (pokud budete vyuzivat) a vaha brala jako hlavni argumenty. Hanka
MATRIX - nebrat, je nepraktický a má špatné testy
Máme korbičku, kterou lze také použít jako autosedačku (spíš autolehačku), a používali jsme ji. Dcera byla hodně maličká a z pásů ve vajíčku by vypadla.
Nová autosedačka Jané STRATA má výsledky testů dobré!
QUINNY BUZZ - opravdu nevím, co by mne mohlo donutit tento kočárek koupit, ani nechápuů proč ho odpůrkyně Jané tolik doporučují. Několik známých ho má, děti (žádní valibuci) se ve čtyřech měsících stěhují do sporťáku a v deseti kupují nový kočárek, protože se nevejdou.
Nevím, jak hodně využijete nasazování autosedačky na podvozek. My to nepotřebujeme a proto jsme zvolili Jané Nomad + hluboka korba + autosedačka MaxiCosi. Dnes bych už asi koupila Stratu, stará Rebel měla horší testy.
Já jsem na první dítě měla xa a byla jsem maximálně spokojená
s kočárkem se krásně lehce jezdilo,kvůli nafukovacím kolům je samozřejmě těžší,taky rukojeť je vyšší než u nomada a obrovský koš,nomad je zase váhově poloviční ,sice velký koš,ale díky inteligentní konstrukci se do něj téměř nic nevejde
rukojeť je nižší,musela jsem si to dát na maximum,abych se moc nehrbila,nemá nafukovací kola,takže je tvrdší na ježdění,další slabina je brzda,to už by taky mohli odstranit tu chybu,ale dá se opravit,bohužel jsem xa prodala,měla jsem kolekci 2006 a teď čekáme druhý,tak mě čeká velký dilema,líbí se mi oba
zatím jsem rozhodnutá pro nomada,ale jestli ho seženu za dobrou cenu,protože oproti x-landrovi je téměř o plovinu dražší ![]()