Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Měla jsem kočárek a autosedačku, která k sobě pochopitelně nepasovala a NIKDY mi to nechybělo. Na nákupy sem strčila vajíčko do košíku a nebyl problém, nenastala situace, kdy by mi to chybělo…
U dcery jsem využívala hodně, u syna vůbec.
Pokud si myslíš, že ti to bude chybět, tak není problém koupit ještě golfky (např. Zapp, Buggster, Loola…), které později stejně využiješ a na které jde cvaknout i vajíčko Maxi cosi. Budeš mít vyřešeno všechno - kočár, golfky i kvalitní autosedačku. ![]()
Ahoj, my jsme to pro první dceru neměli, a ani jsme to nepotřebovali,ale teď na druhou se to stalo nezbytností, jednak nemusíme v autě tahat kočár i korbičku, prostě jen nacvakneme sedačku a je to a navíc můžeme jet ven i na delší dobu a vím, že malá se nijak nekřiví a taky vidí, co je kolem, takže není protivná, v normálním kočárku by dávno řvala. Zkrátka se dobře slaďuje program pro obě holčičky a já jsem v klidu. Mezi holkama je 2,5 roku. Takže jsem stoprocentně pro. my máme chicco sedačku a golfky.
Tereza
Hm, tak co mamina, to jiný názor, že…
Zvažuju to spíš jen proto, že máme poměrně malý kufr, tak by to bylo praktičtější, člověk by nemusel všude tahat korbu. Ikdyž zastáncem dlouhého vození v autosedačce teda nejsem, když je mimi ještě malinkaté, myslím, že by mělo být na rovném podkladu. Tak budu dumat dál…
Řekla bych, že je to super věc. Člověk se bez nacvakávací autosedačky dobře obejde, ale když jí má - přesně, jak říkáš. Nemusím pokaždé tahat korbičku.
My jí máme a je to super:-)
Hola:)
Tak ja jsem to vyuzila maximalne, hodne jsme cestovali. V podstate jsme skorapku vyuzili daleko vic, nez hlubokou korbicku.
Ocenila jsem, ze kdyz Cacorka usnula v aute, nebudila jsem ji, pouze jsem ji nacvakla s autosedackou na podzvozek.
TAk at dobre vyberes ![]()
Tak já jsme měla nacvakávací a využila jsem jí. Je to super do obchodních center. Sice můžeš dát vajíčko do vozíku, ale do některých obchodů tě nepustí z vozíkem. Ale samozřejmě to není věc, bez které se neobejdeš. Není to nezbytné, ale je příjemné, že nemusíš tahat korbu.
Ahoj, tak já si ji nemůžu vynachválit. Mám malé autíčko, takže korba je někdy fakt problém. A navíc když malá usne, tak vezmu celé vajíčko, nacvaknu a jedu - nemusím ji budit a přendavat ![]()
Využívám ji opravdu maximálně
Neuměla jsem si to u dcerky bez nacvakávací sedačky snad ani představit, využili jsme ji jak jen to šlo, nej výhoda opravdu byla ta, že malá v ní usnula a já nemusela hned předělávat program, zkrátka se nacvaklo na podovozek a bylo ![]()
Taky mame a vyuzila jsem u obou dcer - u prvni pred peti lety jsem teda nacvakavala na konstrukci Quinny sportaku a ted u druhe mame Zappky jeste po prvni a vyuzivame teda skutecne hodne, ze i manzel si to chvali - ono prece jen ted s pulrocnim sedmikilovym miminem se ta autosedacka paradne pronese. Jo a nakupy - kdyz jsem dala do kosiku autosedacku, nevesel se mi tam nakup, takze asi tak…
Neprihlasena Hanka1
Ahoj,
mame Jane Slalom Pro a neumim si predstavit, ze bych nemela nacvakavaci autosedacku na podvozek.. ![]()
Pouzivam auto opravdu hodne, neumim si predstavit, ze taham v kufru jeste korbu a pak ho prendavam z autosedacky do korby, davam k ni do kufru nakup atd atd…
A to mame Octavii, takze kufr docela velky.
Vyuzivam to maximalne, pri ceste k doktorovi, nakupy, kdyz jedu ja k doktorovi… ![]()
Spis zalezi kde bydlis a jak budes auto pouzivat, jestli budes k doktorum a tak jezdit jen MHD, nemusis jezdit k rodicum daleko autem, tak Vam mozna staci autosedajda bez nacvakavani…
Já jen podotknu, že zkrouceného mimi v sedačce se bát nemusíš, mě v porodnici dokonce říkali, že je to pro něj lepší, né třeba na celý den, ale nákup a pojížďky tak zvládně lépe než v korbě.
Záleží jak často jezdíš autem- já třeba jezdím skoro všude MHD a nacvakávací autosedačku jsem vůbec nepoužila.
A- můj osobní názor, který nikomu nevnucuji- když vidím v supermarketech úplně malinkatá miminka v autosedačkách, mezi těmi všemi spěchajícími a chrchlajícími lidmi, je mi jich líto. Myslím, že to pro takové malé mimčo musí být docela stres- v tom hlubokém kočárku má přeci jen mnohem větší soukromí, klid a pocit bezpečí…
Rdn. píše:A- můj osobní názor, který nikomu nevnucuji- když vidím v supermarketech úplně malinkatá miminka v autosedačkách, mezi těmi všemi spěchajícími a chrchlajícími lidmi, je mi jich líto. Myslím, že to pro takové malé mimčo musí být docela stres- v tom hlubokém kočárku má přeci jen mnohem větší soukromí, klid a pocit bezpečí…
No nevim, ale pro nase obe mimina byl daleko vetsi stres je na parkovisti spici vzbudit a pak je rvouci prenest do korbicky, kde trvalo pekne dlouho nez zabralo. Naopak v autosedackach vidim bud spici nebo naopak pekne se rozhlizejici mimina. Pro nasi pulrocni je lepsi byt v autosedacce a videt nez v korbe, kde se ji uz nelibi a rve. Hanka
Zdravím všechny maminky. Pomalinku vybírám kočárek a už mi z toho jde hlava kolem. Vzhledem k tomu, že čekám první miminko, nemám s kočáry žádné zkušenosti a z okolí vím, že i drahý značkový kočár není bez chyb, držím se spíš při zemi. Předvybráno mám Espiro Atlantic nebo Pierre Cardin Toledo. U obou ale nejde nacvaknout autosedačku, tak pořád přemýšlím, jestli mi to bude chybět nebo ne. Napadá mě, že by se to hodilo snad jen když pojedu autem k doktorovi. Co Vy, využily jste ji nebo Vám naopak nacvakávací autosedačka nechyběla? Většinou budu jezdit stejně asi MHD…