Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte některá tento kočárek? Jak jste s ním spokojené? Dá se položit zadní sedačká a vložit taška?
Ahoj!
Mám tento kočárek. Zadní sedačka jde skoro do lehu. Tašku jsem užila asi prvních pět měsíců. Koupili jsme tu od Emitexu a vpoho. Jelikož mám zimní mimi, tak jsem do toho vložila ještě fusak od téže značky. Vešla se tam vpohodě.
Kočárek má svoje mouchy, ale jsem s ním moc spokojená.
Do Favorita sundáváme dvě kolečka, ale jde to vcelku rychle. Jinak je skladný docela dobře.
Zizalka A Ty mouchy
Na co sa mam pripravit? Sme tesne pred kupou kocarku ![]()
Nevím, jak je na tom ta nová kolekce. My máme ještě ten „starší“.
Není tam polohování nožiček, což mi chybí hlavně pro toho mrňouska. Máme tam ale místo toho oválný polštářek.
V autobuse je potřeba ho v prudkých zatáčkách držet, protože se překlápí. To jsem ale musela i golfáče.
Při nájezdu na obrubník je potřeba najet rovně přímo k chodníku a ta zadní kolečka nezvedat, spíše vytlačit, jinak by se mohl překlopit na bok.
Chce to trochu cviku, ale jezdí se s ním jinak moc krásně. Je lehoučký.
Do autobusu se ale dává těžce, když je přední „náklad“ těžký. ![]()
Není dobré moc zatěžovat košík, protože je malý a nemá takovou nosnost. Už jsme ho trošku natrhli. Když je uvnitř pláštěnka, tak se toho tam už moc nevleze.
To je vše, co mě zatím napadlo. K tomuhle kočárku je tu diskuzí víc, tak zkus pohledat. Určitě tam najdeš i jiné postřehy.
Ahoj, prosím maminky co mají zkušenost s tímto kočárkem jestli by mi mohli napsat zkušenosti. Výhody, nevýhody, kolik máte děti od sebe a jak dlouho jste ho využili.
Děkuji ![]()
@paola white rozdiel 15 mesiacov, boli sme s kocarom spokojni, pouzivali sme ho necely rok. Miminko som vozila vzadu v nosnej taske a v zime bez tasky vo fusaku a ok. LUdia ani nezistili, ze tam je mimco. Kocar sa dobre ovlada a je naozaj lahky, ja som ho potrebovala ovladat jednou rukou, lebo sme chodili na prechadzky kazdy den i s velkym ridgebackom, takze v druhej ruke voditko, popripade dieta za ruku.
Jedine co mi vadilo bol fakt, ze predna sedacka sa nedala sklopit uplne do lahu, obcas mi tam maly zaspal tak to asi moc pohodlne nebolo, ale az tak casto sa to nestavalo. Ty budes mat rozdiel ovela vacsi, tak by ti to az tak vadit nemalo. Jo a zadna sedacka sa da sklopit uplne do lahu, ale treba ju jakoby vyndat z tych zubkov, na ktorych to operadlo drzi, ale to je rychlo hotove.
Za mna vyborny kocar, sedacky pri sebe som nechcela takze pre mna jasna volba
Jo a inak je to fakt tank, paradne sa s nim chodilo i na snehu.
Este ma napadlo jedno negativum, ked starsie dieta LEZI vzadu a vpredu je sedacka prazna, lahko sa moze stat, ze sa preklopi. Teraz hovorim o hmotnosti dietata 10kg a vyssie. Teda ked mi vzadu obcas maly zaspal a mala bola mimo kocarek, nebolo to nejake echt stabilne.
@cuttysark děkuji moc. já budu mít děti 21 měsíců, ale mimino se narodí na zimu tak nechci syna vláčet sněhem a jak bude ochotný chodit netuším. a jak moc se ta přední sedačka dá sklopit?
edit: a ještě by mě zajímalo, jestli to není velká dřina když to větší dítě sedí v předu, třeba při najíždění na chodník
Kluci dva roky od sebe, vzadu miminko ve vložné tašce ale starší byl v přední dost napresovaný, nožičky pokroucené a to je tak normálně vysoký. Dále mi nepřišel stabilní, jakmile byla přední sedačka prázdná, měl tendence se překlápět a celkově ta jízda mi přišel těžký. Vyměnila jsem ho za PT a jsem spokojená maximálně. Takže za mě bych do něj už nešla.
@paola white Prednu sedacku sklopit tak na polosed. Bolo to ok, ked bolo leto, to sa tam oprel a ok spinkal, ale v zime vo fusaku to bol opruz. Ale jako fakt tam zaspal malokedy… Ked mas nalozene obidve deti, tak na chodnik v pohode vylezes. Horsie to je, ked mas len dieta vpredu, ale to je asi normalna fyzika a iny kocar nebude o nic lepsi. Ja som problem s obrubnikmi s nalozenym kocarom nemala.
Ahoj, já ho používala na dvojčata, když jim bylo něco kolem roku. No hele
jako já ho měla vcelku ráda, nenáviděla ho moje máma, která, při najíždění na obrubník, kluky převrátila do strany. Dopředu jsem dávala toho těžšího, jednou jsem ho dala dozadu, protože mi usínal, druhej šlapal vedle a kočár se mi převrátil dozadu
Jinak se tam vešli dobře i s fusakama, říkám, já ho měla celkem ráda. Mně se na obrubník najíždělo dobře. Trošku dřina to byla, když vepředu seděl jenom jeden, ale dalo se to. Já ho měla dokonce ve dvou barvách, jeden béžovej a jeden modrej ![]()
Já se právě rozhoduji mezi JPT a phil and teds. dlouho jsem preferovala PT, ale vadí mi že není sporťak otočný proti směru jízdy. kdyby byl prodám kočárky co mám a koupím si nový PT, ale chci otočnou sedačku, takže uvažuji nad koupí ojetého JPT. počítám že déle než 6 měsíců ho potřebovat nebudu ![]()
@paola white tak jestli ho budeš mít chviličku, tak kup janéčko. Ten seženeš za pár šlupek ![]()