Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla bych dotaz,
nechala jste některé své dítě naočkovat proti pneumokokovi ??? Každou chvíli slyšim v rádiu reklamu na Prevenar. Moje sestra byla nemocná a teď nemůže chodit a špatně slyší....................... nebo tak nějak to tam je ![]()
Dostala jsem strach a uvažuju o očkování pro svoují holčičku.
prosím na kolik toto očkování přijde korun ???
Moc díky.
Ahoj Januliko,
já jsem toto očkování pro malou již objednala. Manžel měl jako děcko hnisavý zánět mozkových blan, takže u nás není co řešit. Pneumokok je nejčastější příčinou otravy krve u dětí do 2 let, zápalu plic, právě zánětu mozkových blan a zánětu střeního ucha a nosních dutin.
Dávky by mělo dítě dostat čtyři - tři do prvního půlroku života, čtvrtou mezi 12 - 18 měsíci. Jedna dávka stojí cca Kč 1750,–, takže bohužel nic levnýho…
Snad jsem ti trochu pomohla.
R.
Dětem od 2 měsíců do 5 let ve vybraných indikacích hradí RBP (Revírní bratrská pokladna) pneumokokovou vakcínu Prevenar. Očkování provádí praktický lékař pro děti a dorost, který odpovídá za indikace i dávkování. Úhrada bude provedena po předložení účtu z lékárny (nebo od lékaře), průkazu pojištěnce a očkovacího průkazu, a to do plné výše.
nase dcera byla vcera zrovna ockovana na pneumokok a je to zdarma.radsi se zeptejte jeste u doktora.nevim kolik je vasi holcicce mesicu.
Pokud vím, tak nově je vakcína zdarma pro děti narozené od srpna 09, které začli s očkováním po novém roce (aspoň doufám, teď si nejsem jistá). Nevím, jestli je zdarma jen prevenar, já mám naočkováno Synflorix, protože je na více kmenů, ale to už by ti doktorka určitě prozradila. My jsme se narodili v červnu, takže si platíme sami (4 dávky po cca 1400,–), je škoda, že nás to zdarma minulo, ale rozhodně těch peněz nelituji
Ahoj, chtěla bych se zeptat, mame pred ockovanim proti pneumokokum, ockovat chci jen nevim jestli vybrat vakcinu hrazenou statem, ktera ale nepokryva vsechny pneumokoky anebo tu co musim doplacet a je to proti vsem pneupokokum.. ![]()
Syn ma prevenar a i meningokoka, ale on jako male miminko mel meningitidu prave z meningokoka, takze u nas nebylo co resit
@b.barber píše:
A kdy se očkuje meningokok prosim??
Nevim. Malej mel vsechno ockovani posunuty. Prvni hexu dostal v roce, takze ja fakt nevim. Meningokoka ockovali ve 2 letech. Driv se to myslim nedela