Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máme autosedačku Rebel od Jané. Mám problémy s upnutím na zadní sedačku Octavie combi I. Četl jsem zde v jedné diskuzi, že je to otázka šikovnosti. Zkoušel jsem to i bez malého a stejně byl pás krátky. Pokud jsem jej zapnul, sedět by v ní nemohl, protože byla nakřivo.
Máte někdo tuto sedačku a jde Vám v Octavii zapnout ??? Díky za reakci.
Martine, ahoj…neni to tim, ze maji Skodovky vseobecne kratsi pasy? Ja mam vyzkouseno, ze sedacku v pohode zapnu v nasem Citroenu, ale ve favoritu od tchana nebo Fabii od nasich jen ve predu-vzadu jsou kratke pasy…
martine,máme také jané rebel a octavii máme combi novou i starou i krátkou a všude to v pohodě upnu.
je to opravdu poprvé těžší,ale přijdeš na to.
Zdravím,
krátké pásy mohou být problém ale taky samonavíjení, nevím jak to připínáš, mě dělalo potíž aktivování samonavíjení, takže teď nejprve provléknu pás přes dítě, ty modré úchyty, potom zacvaknu a teprv potom přetahuju přes záda, čímž pás vytáhnu nadoraz.
Jo a ještě zkušenost, pokud se pás nedotáhne napevno tak se sedačka jakoby překlápí, dítě je čím dál svisleji, ale to může být tvarem sedadla
pa
sslunicko píše:
martine,máme také jané rebel a octavii máme combi novou i starou i krátkou a všude to v pohodě upnu.
je to opravdu poprvé těžší,ale přijdeš na to.
A máš pro mne nějakou nápovědu. Když dám sedačku do polohy, jak jí chci mít a zapnu nejdříve pás přes malého do těch modrých úchytek, zacnaknu ho do sedačky, nemám šanci pás přetáhnout přes opěradlo sedačky do dalších dvou úchytů.
Dělam-li to opačně = nejprve záda, pak přes malého do modrých úchytek a nakonec zacvaknu do sedadla, nedosáhne to.
Taky sme meli problem s chiccem ve fordu a resili to takhle
nejdriv tak jak popisujes, pas pres maleho a zapnout do sedacky, pak autosedacku preklopit trochu smerem k sedadlu a pas dat za sedacku… pak dat do polohy zpatky....... a dopolohovat trochu silou
Snad jsem to napsala srozumitelne
Martine,fígl ti žádný nepovím,já to dělám pořád stejně. nejdřív na:,–(ím do těch zadních úchytů,zacvaknu a pak teprve zaháknu do těch modrých přes dítě.
jezdíme poměrně dost a opravdu to jde.
je fakt že známý měli stejný problém v octavii combi s maxi cosou,ale také na to pak přišli.