Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky, nemáte někdo zkušenost s reklamací u Jane? Vyskytla se mi bezva příležitost koupit jej měsíc používaný od paní, kupovala ho v Malvíku(Praha) a já jsem z Ol. Problém je, že mi psali z Malvíku, že reklamace se vztahuje na 1.majitele a pokud si to servis bude ověřovat, bude problém. ted nevím, zda do toho jít, ale přece je hodně maminek, co kupuje kočárek po někom, má s tím, někdo zkušenost? Moc děkujeme ![]()
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProJá teda nevím ale já si mylsím že na jakékoli zboží je záruka 2 roky,a je jedno jestli si ho koupila od ěnkoho kdo ho má chvíli.Aspoň tak si to myslím.Taky prodávám kočár a všude píšu že je ještě v záruce,tak nevím teda ![]()
Také si myslím, že je to blbost. Záruka je na zboží..2 roky a je jedno, kolik vystřídá majitelů. Spíš bych ti ale nedoporučila Malvíka jako obchod obecně ![]()
já teda nevím, ale proč by tedy na záručákách byla kolonka jméno a adresa zákazníka?
Na žádném záručáku nemám své jméno. Dle mého a toho, co se píše v občanském zákoníku, pokud budeš mít účtenku nebo záručák, tak to může reklamovat kdokoli (teď jsem zrovna reklamovala přítelův telefon). A v kterékoli prodejně, tzn nemusí se reklamovat v té, co bylo koupeno.
Lolinka79 píše:
Také si myslím, že je to blbost. Záruka je na zboží..2 roky a je jedno, kolik vystřídá majitelů. Spíš bych ti ale nedoporučila Malvíka jako obchod obecně
Přesně tak, reklamovat můžeš, Malvíka nebrat ![]()
take s emi to nezdalo, ale z Malvika mi napsali, cituji:Dobrý den,
v případě značky Jane je to složité, protože kočárky se registrují a
na záručním listu je vždy jméno zákazníka. Pokud by servis toto
ověřoval, byl by v případě reklamace problém. Záruka se totiž vždy
vztahuje na prvního majitele. ![]()
KaackaM píše:
take s emi to nezdalo, ale z Malvika mi napsali, cituji:Dobrý den,
v případě značky Jane je to složité, protože kočárky se registrují a
na záručním listu je vždy jméno zákazníka. Pokud by servis toto
ověřoval, byl by v případě reklamace problém. Záruka se totiž vždy
vztahuje na prvního majitele.
No, napsat ti můžou cokoli, ale porušují občanský zákoník.
Tak co já slyšela, tak se to vloni řešilo hodně v TV, že záruka platí jen na prvního majitele (pokud je psaný jménem)…
Proto já se s prodávající dohodla že kdyby byl problém, tak se to řeší i přes ni. Nikde není psáno že to nemůžeš vyřídit jako zástupce, či jak bych to řekla. Prostě poslat jejím jménem.
jojo to je pravda, nevim co to má jané za smlouvu, ale taky mám v zaručním listu napsáno že se záruka vztahuje jen na prvního majitele ![]()
a kupovala jsem kočár v babydráček.cz
dekuji vam moc:-)snad se to pripadne nejak vyresi.Krasny den. ![]()
KaackaM píše:
Maminky, nemáte někdo zkušenost s reklamací u Jane? Vyskytla se mi bezva příležitost koupit jej měsíc používaný od paní, kupovala ho v Malvíku(Praha) a já jsem z Ol. Problém je, že mi psali z Malvíku, že reklamace se vztahuje na 1.majitele a pokud si to servis bude ověřovat, bude problém. ted nevím, zda do toho jít, ale přece je hodně maminek, co kupuje kočárek po někom, má s tím, někdo zkušenost? Moc děkujeme
No já mám Jane Slalom pro 2009,každý kočár má svoje číslo které je na kočáru umístěné.Je to v případě,že by ti ho někdo ukradl,ať ví komu kočár patřil. TAk to tak asi nějak bude stím druhým majitelem.
Jinak my na Jane reklamovali snad vše.Od prasklé zádové opěrky v korbě,vrzající konstrukci a kola,prodření zádové opěrky sporťáku po měsící používaní až po vybledlou vložku po týdení dovo,kterou jsem kryla plínou, neboť jsem taková cimprlich na své věci a kočár nás stál 23000.Neuznali nic,v návodu máš napsáno co není na reklamaci a je to vlastně vše.Nato tě ale jak kupuješ kočár nikdo neupozorní.
Já bych už do Jane nešla.
A navíc jezdí jich tolik a špatně se prodávájí pak ty ojetiny.
podle zákona na ochranu spotřebitele a občanského zákoníku na to nemají právo. záruka na prvního majitele se tak vztahuje pouze na uplatnění přímo u handy praha, na to právo mají… ale když se ti něco rozbije, v malvíku s účtem jsou povinni ti reklamaci vyřídit!! záruční list není v čr podmínkou uplatnění reklamace!!!!
a vždycky můžeš říct, že záručák jsi ztratila.. že ti kočár kupovala kamarádka nebo něco..
takže si v malvíku můžou tak leda škubnout. !
bych se v klidu obrátila na čoi.