Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Reverse?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ReverseZatím spokojená jsem, chtěla jsem hlavně ať na mě malá vidí a to je parádní. Je léto, takže jezdíme málo oblečení, ale je pravda, že je úzký. Uvidím jak v zimě až narvu fusak, deku a malá bude taky oblečená. Ale má po bocích takové vycpávky a ty se dají slehnout (nevím jak to popsat). Ale užší jsou asi všechny otočné kočárky. Je zase parádně dlouhý, takže i větší mimčo se v něm pěkně vyspí a nemá nohy dole. Co je teda nevýhoda, že má větší plášťěnku, zabere celý košík a tak ji většinou nechávám doma. Díky tomu už jsme dnes zmokly, ale jinak není co vytknout ![]()
Ach jo, porad nejsem na 100% rozhodnuta, jestli je Reverse spravna volba. Libi se nam na nem uplne vsechno, jediny problem je s tou sirkou.. Ja vim, ze Anicka rikala, ze je uplne v pohode, ale kdyz budu mit fakt habana, holky slibte mi, ze se mi tam ve dvou letech jeste vejde
Budu potrebovat ho tam nacpat ve fusaku cca ve 12-16 mesicich a o rok pozdeji, takze i dvouletaka..
Dobrý den, maminky,
taky jsme měli to štěstí a čekáme miminko, takže jsme se postupným klikáním dostali až sem k vám.
Chtěli bychom si pořídit kočárek Jané slalom reverse 2012, ale rádi bychom si zkusili, jak se s ním manipuluje. Neviděli jste náhodou tento kočár v nějakém obchodě? Budeme moc rádi za tip. Jsme ze severu Moravy.
Děkujeme
Taťka Martin - no tak pokud vím, tak Jane Slaloma mají např. v prodejně Dara Valašské Meziříčí…nebo ve městě odchytit maminku s Jane Slalomem a zkusit..mě už takhle pár lidí odchytlo…když jsem ho měla…měla jsem ho u první dcery 2006 a super…teď vloni se nám měla narodila druhá dcera a já chtěla Jane Slaloma opět, ale zklamal mě…hluboké lůžko katastrofa…malinké, krátké a hrozně nízko a hlavně co mě zarazilo ten teňounký materiál, ze kterého je kočárek ušitý…tak to jsem si myslela, že je to jako jenom nějaká letní varianta a ono to byl normálně jako potah!!! hrůůůůza, takže jsem vybrala Peg Perego GT3…no prostornější kočárek snad není…ale trochu vrže a je těžší…ale jelikož já mám 180 cm a drobek nejsem váhu neřeším a vrzání mi nevadí…máme citroen berlingo a kočárek ani neskládám …tak jak stojí ho hodím do kufru a super…takže jsem ho za 13 měsíců ještě ani jednou neskládala…(jo vlastně 1× ano) no ale tak nějak se mi omrzel a uvažuju výměnu za Jane Slaloma, protože když už je malá větší…nepotřebuje tak moc zateplený kočár…ale pořád váhám..mám možnost koupit starší právě revers 2010…tak nevím…hodíte na porovnání někdo Peg Perego a Slaloma???
Děkuji všem za tipy. Nakonec už máme kočárek doma. Koupili jsme Jane Slalom Reverse 2012 a už se těšíme, až s ním vyjedeme na ostro ven. Korbičku jsme k němu koupili z Protonu, protože byla rozměrově větší. Zatím jsme tedy spokojení. Jízdní vlastnosti vyzkoušíme, až bude miminko na světě.
Ahoj holky, čekám první miminko a vybrala jsem si kočárek Jané slalom pro. Díky tomu, že nejde otáček sporťák, mě byl doporučen Jané slalom reverse. Zdá se mi o dost menší, jaké máte zkušenosti? Je lepší když je miminko otočené proti směru jízdy?..
Děkuji za rady
@Alenino86 píše:
Ahoj holky, čekám první miminko a vybrala jsem si kočárek Jané slalom pro. Díky tomu, že nejde otáček sporťák, mě byl doporučen Jané slalom reverse. Zdá se mi o dost menší, jaké máte zkušenosti? Je lepší když je miminko otočené proti směru jízdy?..Děkuji za rady
podle mě je důležité, aby mimčo viděla na mámu. Při procházce si s ním povídáš, ukazuješ a on tě sleduje…tvoje výrazy na různé věci i situace. A je možnost volby, což je asi NEJ. Když se bude nudit, otočíš sedačku a on kouká po okolí, když ho to omrzí, otočíš na mámu a komunikujete…vidíš zda je unavený a usíná, apod. Já bych volila rozhodě otočnou sedačku, ale každá maminka má jiné priority, věřím že Jane slalom pro je úžasně dobře ovladatelný, a je asi i širší, ale mě by u něj chyběla ta možnost otočení sedačky. šla bych do reverse.
Ahojky, vybírám nový kočárek (Mutsy Urban Rider nás zklamal) a uvažujeme o Jané Slalom Pro. Dost mě zaráží materiál na stříšce - neoprén, jak se chová? Jak rychle vybledne? Profukuje? V dešti…
Holky taky vybírám…a zjišťuju, že je to fakt nadlidský úkol…naši adepti jsou Jane Slalom Pro nebo Revers, Mutsy urban rider, Peg Perego GT3 a X-lander…už jsem tu našla, že někoho Mutsy zklamal…my budeme mít květňátko…což znamená na léto hluboká korba a na zimu sporťák…a i na příští rok sporťák s velkým prckem a fusakem…už jsem z toho zoufalá…nedokážu odhadnout do čeho se mi mimi ještě vleze do čeho ne… ![]()
@JanaAD píše:
Holky taky vybírám…a zjišťuju, že je to fakt nadlidský úkol…naši adepti jsou Jane Slalom Pro nebo Revers, Mutsy urban rider, Peg Perego GT3 a X-lander…už jsem tu našla, že někoho Mutsy zklamal…my budeme mít květňátko…což znamená na léto hluboká korba a na zimu sporťák…a i na příští rok sporťák s velkým prckem a fusakem…už jsem z toho zoufalá…nedokážu odhadnout do čeho se mi mimi ještě vleze do čeho ne…
dokonalý kočárek se kterým budeš naprosto spokojená není, na každém se najde nějaká moucha. Sepiš si priority (jako otočná sedačka, kloubová rukojeť, tříkolka, čtyřkolka atd., prostě to co požaduješ…) a podle toho eliminuj své favority. ![]()
Vím, že to sem nepatří, ale nechci zakládat novou diskusi.Za kolik by jste prodávaly kočárek, který stál nový 12 600(reverse-proto se ptám v této diskusi) a používaly jste ho jen cca půl roku?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jste spokojené s kočárkem Jané Sl. Reverse? Rozhodovala jsem se mezi Sl. Revese a Sl.Pro a volba to bohužel asi nebyla dobrá. Akorát jsem svojí 6,5měsíční holčičku zkusila položit do sporťáku a přiznám se, že si ji tam nedovedu představit za půl roku s fusakem a kombinézou. Mám pocit, že se tam nemůže vejít, nebo se bude opravdu tísnit. Sedák se možná trochu vysedí, ale nasazená boudička kočár hodně zužuje i v oblasti ramen. ![]()
Jak se vám tam děti vejdou/vešly v zimě? Nebo jste museli kočár vyměnit?
Spíš asi doufám, že mě někdo trošku uklidní, že není vše ještě ztraceno.
Díky.
@LuŠtí mame sedmimesicniho dlouhana a mam stejny pocit - asi to nebyla uplne dobra volba, vsichni se nas ptaji, proc mame tak maly kocarek ![]()
Mimochodem, presne od te pani z mimibazaru mam slunecni clonu na Jane a kapsu na plastenku co se upevnuje dolu ke kosiku, sije to na oba typy podvozku (rovna tyc, i do „C“), super to sedi a nemam kosik plny zmuchlaneho igelitu a moskytiery.