Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Otázka je jasná. Jde mi čistě o sporťák. Který z nich je lepčejší? Nedržela jsem v ruce ani jeden z nich. Kupovat budu rozhodně bazarový. Jaké jsou popř. rozdíly v ročnících Jané? Jsem vyšší postavy, proto jsem se nikdy nad Jané ani nepozastavila, ale už jsem zjistila, že u sporťáku je to fuk. Na PP se mi strašně líbí vychytávky jako skládací nákupní koš, nastavitelná odpružení koleček, držáky na pití..
Bude mi chybět nožní brzda? Bude mi zavazet ruční brzda, když povezu na stupátku starší dítko?
Mám GT3, model 2008. Vozím v něm druhé dítě a jsem spokojená. Jediné co jsem vyměnila, je nánožník, koupila jsem univerzální Emitex, pze ten originál byl takový -abyseneřeklo- po stranách do něj foukalo. Jinak nemá chybu. Nožní brzda mi nechybí, starší dítě na stupátku jsem vozila taky, v pohodě. Nákupní košík je obrovský. A celkově je určitě větší než Jané Slalom…
Já měla PP GT3, takže hlasuju pro něj
Segra zas Jané Slalom, takže mám odzkoušené oboje.
Mám GT3, ve výběru jsme měli právě tyto 2 kočáry. A nakonec rozhodlo to, že PP je celkově větší a snad bude pohidlný i pro větší dítě. Nákupní košík byl velké plus, chodím skoro denně do Tesca 5 km a vleze se tam všechno a dá se do něj perfektně dostat. A s tou výškou- když stál manžel u slaloma, vypadal jak s kočárkem pro panenky.. Zatím máme hlubokou korbu, ale zkoušeli jsme poctivě skoro vše u obou kočárků ![]()
Ahoj, já mám Jané Slalom 2011 sporťák a volila jsem také mezi PP GT3 a Jané. Za mě rozhodlo to, že je lehký a především skladný (na to je GT3 tank, bohužel). Jinak chybu neuděláš ani s jedním, záleží jaké máš požadavky, co upřednostníš (Jané má malý nákupní koš, ačkoliv nosnost je u obou myslím jenom 4 kg). Za mě spokojenost, držák na pití se dá taky na MMB dokoupit (plastový i ušitý) oba mají spoustu doplňků, akorát PP je má už v ceně.
No my si kvůli GT3 koupili nové auto, Fabie ho jaksi na délku nepobrala ![]()
Jinak u sestřina Jané vždy nadávám, když chci cokoliv strčit do košíku, nejenže je malý, ale taaak špatně přístupný ![]()
Ještě pro GT3 sporťák - má super pásy, dítě může sedět rovně, držet se madla, kdežto u Jané je přikurtované k opěrce zad, která navíc nejde úplně do sedu, takové divné ![]()
doporučovala bych někde oboje vyzkoušet - pokud jsi vyšší postavy, tak určitě zjistíš že je slalom horší, hlavně pokud půjdeš rychleji a dělat delší kroky…jinak my máme GT3, naprostá spokojenost - pod nánožníkem stejně používáme fusak, takže to nám nevadí. a tank to takovej taky není, když slalom reverse má úplně stejnou váhu jako gt3 - spíš je jenom větší na skládání, ale to je podle mě malé mínus, ale pořád plusy převažují-jsme opravdu nad míru spokojeni.
Mám oba, Jane starší typ, ppgt3 2011. Oba kočárky mají svoje výhody a nevýhody. Jane je lehoučký, skladný,má ale malý košík. ppgt3 je prostě tank projde všude, do košíku dole dáš půl skříně:-), ale zas není nepraktický na vození v autě, fakt je těžký a velký.