Šicí stroj Janome 2041 nebo 423? Rozdíl?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Janome 2041 nebo 423? Rozdíl?
Ahojky,
právě se rozhoduji ke koupi prvního šicího stroje. Jako nejlepší vaerianta mi připadá šicí stroj Janome 2041 nebo 423…Můžete mi někdo říct, jaký je v nich rozdíl kromě počtu programů?? jen cenový?
Máte některá zkušenost s jedním z těchto strojů? A myslíte, že jako absolutní laik budu schopná se na něm naučit šít?
Díky moc, Alena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Oba jsou dobré, každý má něco navíc oproti druhému. Myslím, že s touhle značkou nešlápneš vedle. A myslím si, že i jako úplný laik se na něm naučíš šít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 423 a naprostá spokojenost. Myslím, že i jako laik se s ním v pohodě naučíš. Já jsem bojovala jen s tou automatickou dírkou, ale i tu už zvládám.
Ten druhý neznám, podle toho co jsem našla na netu mi přijdou stejný. Jen ten 423 je celokovový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám ten Janome 2041 a jsem spokojená. Jaký je v nich rozdíl nevím, ten druhý neznám. Stroj jsem dostala před rokem k Vánocům od manžela a ten si nechal poradit od příbuzných, které šijí a mají zkušenosti se šicími stroji. Ovládání je jednoduché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem vybírala z těchto dvou a bylo mi od prodejce napsáno toto:
Dobrý den,
V porovnání:
http://www.nej-sici-stroje.cz/…anome-2041s/
se principielně jedná o stejné stroje. 423 má vícero stehů.
Konstrukce stroje 423 je robustnější a stroj je také větší.
Pokud uvažujete o 2041 jako o šicím stroji pro naučení šití
a občasnou práci, bude vám 2041 stačit.
S přáním hezkého dne
Roman Brzuska
NEJ Šicí stroje
On Mon, 14 Feb 2011 20:59:10 +0100, Eva Tkadlecová wrote
Hezký den,
mám dotaz: jaký je rozdíl mezi šicími stroji Janome 423 a Janome 2041? Tedy kromě počtu stehů. A myslíte, že to, co má 423 navíc, jako začátečník využiju?
Děkuji za Vaši odpověď, Eva T.
Přišel mi nedávno, ještě jsem nešila, marodila jsem, něco potřebuju doháčkovat, ale už se těším
.
Nakonec rozhodla cena a to, že 2041 není tak robustní, takže 2041, má taky kov. konstrukci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a tady na miminu je už debata na podobné téma, nějaký chlápek z eshopu, kde se prodávají mj. šicí stroje, se vyjadřoval k oběma typům celkem podrobně, zkus pohledat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mezi Janome 2041 a 423 je docela rozdíl a to hlavně v konstrukci, 2041 má hliníkovou kostru, ve které je mechanizmus a navrch jsou plastové kryty, kdežto 423 je celokovová, má litinovou kostruikci celého stroje, takže je robusnější, stabilnější, silnější, má proto i větší sílu při prošití, je na cca 8 vrctev rifloviny, oproti standartu , kde je většinou 6 vrstev.
Janome 423 má také o 6 stehů více než 2041, a hlavně je větší i prostor mezi jehlou a ramenem, u 423 18cm, u 2041 16cm, a tam je každý centimetr znát, když pak potřebujete něco prostrčit , má i větší volné rameno, má i kufr v ceně( 2041 má jen igelitový přehoz, takže kdyby se k 2041 přikoupil kufr cena vyjde na stejno jako u 423 a ta je ve všech směrech lepší.)
Z hlediska opraváře je řada 400 jedna z nejlepších šicích strojů, opravdu vydrží hodně.
takže určitě mezi nimi vybrat 423: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit