Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno,
tak zase v plném pracovním procesu.
Tééda koukám, jak jste tady yly všechny pilné o víkend.
Já jsem byla v sobotu u našich, tak jsem šla s mamkou a tetou procházkou na hřbitov a odpoledne mě ještě moje mamka vytáhla ven do lesa na procházku. Přeci nebudeme sedět doma, když venku bylo tak krásně teplo a svítilo sluníčko. A včera jsem byla zase pro změnu na procházce s Pavlikem, tak to bylo moc fajn.
Peti, jj letí to hrozně co? Já jdu do práce ještě 5 pracovních týdnů a pak už to také balím. Mám jeeště dovču, tak jí musím vybrat + vánoce. A chci jít na mateřskou 8 týdnů před porodem, tak mi to vychází na 02.1.2009 nástup. Ale už teď si nějak neumím představit, že ještě jenom 5 týdnů a já UŽ budu doma.
![]()
vlaďko je to hrůza co? já bych měla nárok na mateřskou mnohem dřív, ale chci jít až po novém roce kvůli tomu zvyšování peněz
takže půjdu asi jen 4 týdny před termínem, doufám že s tim nebude nějaký problém, pročítala jsem zákon a podle všeho by to mělo být ok, jen by budou tu mateřskou pak vyplácet kratší dobu o nějaký ten týden, ale to mi nevadí.
Dobré ráno,
holky pracující: vy si budete vybírat ted ještě před mateřskou dovolenou? já mám ještě 21dní dovolené,tak nevím zda to vybírat nebo jestli mě to pak případně proplatí..
bef u nas v praci se dovca neproplaci, takze ja ji budu vybirat. ale nemam ji uz moc, jen 9 dnu - 5 padne mezi svatkama a 4 ten tyden predtim.
Ahoj holky,
tak teda to sme ráda že sem najednu stranu ušetřena toho že už končím v práci, já tam vpodstatě skončila už před půl rokem, prostě najednou to přišlo a tím že sem neměla jistý jestli se za 14 dní vrátím nebo ne tak mi to ani nepřišlo, takže tak jinak já mám na mateřskou nástup až 23.1.
To bylo včera teplo co? já sem byla i jen v triku s dlouhým rukávem a teplým svetru a stačilo.
Mishi jak to vidíš stím cvičením, kamoška mi to na dnešek odřekla, že je marod, nebo co, že má něco s mandlama
n ezávidím, já sem ráda že sem zdravá
Dobré ranko matky!
Nám konečně dodělali fasádu ze všech stran a v neděli jsme byli na hřbitově a za babičkou ve špitále. Dnes mám míň práce, tak asi umyju okna do zahrady, má být docela teplo.
Ilčo - cvičení asi vzdám. Ozvala se mi paní z plavání pro matky, to je ve čtvrtek a jelikož ještě trochu pracuju, tak nemůžu bloknout další odpoledne nebo se mi ta klientela rozprchne ještě než porodím…
Snažím se trochu „cvičit“ na velkým balonu, protože mě teda dost zlobí pánev, tak se na to plavání už dost těším. Jdu od 20.11. Tak sorráč…
Júúú, vy už jdete za pár týdnů na mateřskou - to tak strašně utíká! Já už taky konečně vstupuju do 20tt, takže půlku mám za sebou.8O
Bef - tak co, jak nákupy? Prosíme foto!! ![]()
Ostatní zdravím!!!
Peti, máš pravdu, je to fakt hrůza. Letí to hrozně rychle, za chviličku budou vánoce, ani nevím jak.
Tak hlavně, jestli ti to dr. schválí jít na mateřskou jen 4 týdny před. To je právě teď hrůza s tou mateřskou, jak se to změní, je fakt lepší jít až v novém roce na mateřskou. ![]()
Befi, já mám ještě 12 dní dovči a musím si jí vybrat, u nás jí nepropácejí. Tak mě to nevadí, já už se docela těším, že nebudu chodit do práce. Tak po 11 letech v práci to bude změna.
I když nevím, jestli se neunudím, ale doufám, že né, budu péct na vánoce. ![]()
Ahojky!
Tak včera mě mama přemluvila ať se jí vyfotím v podprsence, že chce vidět pupík. Jo a nelekněte se, mám na sobě tu podprdu co mi není, tu co nosím tak vysí a suší se
Jo a xicht je katastrofální tak na něj nekoukejte
Jinak dneska začínám 7 měsíc…Ty jo to to uteklo. ![]()
Mishi vpohodě já ti to jen nabídla, rozhodnutí bylo na tobě ![]()
daisy to už je pupík, mám ho omalinko menší, nojo když sem o měsíc za tebou ale máš ho krásnej to mě těší
jo a jak si zvládla ovládání sladkýho, já se snažila se ovládat v jídle ale nevím nevím jak se mi to daří, pořád mám pocit že mám hlad ![]()
Ilčo:děkuji no docela to jde akorát jsem měla včera trochu chuť na tu buchtu co jsem minulou neděli pekla…Ale ustála jsem to. No já omezila i jídlo. na netu jsem přečetla že by se mělo jíst pravidelně a 6× denně. Tak jím po 2,5h a ještě se nesmím přejídat. takže tak tu poslední půl hodinku chodím jak mlsná koza a přemlouvám se. No a to jsem na netu pak vyčetla že maj být odstupy 3 h. Tak jestli mi to tak dá ta doktorka ve středu tak asi umřu hlady.No ale na netu jsem vyděla zhruba rozpis gramů sacharidů které můžeš sníst (když máš tu těhu chukrovku)V jednotl. jídlech. No a docela se to dá. Teda oběd a večeři jsem si neodvažovala.
No,já se v práci musím rozhodnout tenhle týden,páč jdu ve čtvrtek k doktorovi-on by mě viděl nejdradši na neschopence. Šéfovi jsem řekla,že od přestěhování zpátky do Prahy(což jsme ted o víkendu zrealizovali) už nebudu schopná dojíždět denně na své pracoviště. Takže bud budou mít o mě ještě zájem a vymyslí nějakou jinou variantu spojenou s home officem,případně sezením na ředitelství firmy,nebo půjdu na nemocenskou.
Asi to zkloubím s tím,že pátky si budu brát dovolenou a přes týden to nějak vymyslím ![]()
Jo,a dnes jsem obdržela děkovný dopis od vedení firmy,1.11. totiž mám 5-leté výročí u firmy,tak dostanu do výplaty 2.000,–Kč,to je milý ![]()
Holky já to prásknu…te´d jsem byla ve snažilkách a Ájík našel // ![]()
Ahoj holčiny a bříška..prvně zdravím všechny,které se tu momentálně nachází ![]()
SAMMY:super pupík,já sakriš budu muset asi rychle začít papkat sladké páč mi přijde,že mám mini pupíček..není to špatně?
zatím jsem přibrala +4kg
Jen věřím,že mi nenajdou těhu cukrovku,když už chodím na KO s tou krví
to bych jen lítala po doktorech
a oni ti to zavolali,že to máš nebo jsi pak zrovna šla na Ko ke své gyn.a řekla ti to?!
PETI:jj,letí to,dneska jsem 26tt.sice na jednu stranu si říkám,že je to pořád málo,ale na druhou si říkám,že ten týden vždy uletí fakt hrozně rychle a přibyde další…a já pořád nějak „odkládám“koupi postýlky,kočárku,vajíčka,přebalováku(objednání,které trvá 3-4t) ![]()
Hele,chceš jít 4týdny před termínem na mateřskou,ale šetři se,jinak porodíš ještě dřív,než na tu mateřskou nastoupíš ![]()
VLADI:už se nám to blíží
![]()
BEFI:ahojky,tak co ta Ikea,na co ste chtěli jít,hm?
Musím se pochválit,že už mám 90% věciček vypraných a i už vyžehlených a schovaných..jak bude přebalovák,jen to přeskládám do něj
jinak o víkendu sem se byla podívat na svatbu mé spolužačky,měla to fakt krááásné,jsem si zavzpomínala jak to bylo u nás před půl rokem
a pak byla u mamky,večer jsem vařila,pekla a včera sme s manžou byli na nákup a na hřbitovech zapálit svíčky a pak spolu kukaliiv postýlce na tv..takže pohodový večer… ![]()
Tak s Ajikem je to super zpráva!!! doufám,že bude vše v pořádku,moc jí to přeju.
daisy: teda pěknej pupík!
Já jsem proti vám furt jak chůdě,mi přijde,že vypadám jak někdo v 16tt ![]()
Mirko: no,na Ikeu jsme se nakonec vyprdli-víkendy jsou tam na zabití,moc moc lidí a to já nemám ráda.takže tam sjedeme ted nějaký den v týdnu navečer. Potřebujem jen nový jídelní stůl-původní je moc velikej,byl původně v samostatné jídelně,ale tu jsme zrušili na dětský pokojík. Tak ted potřebujem jen něco malého rozkládacího do obýváku.
Holky:zjištuju,že pořád nemám skoro nic nakoupeno…jen semtam nějakej hadříček.ale žádný takový věci jak říká Mirka - a ono se to nasčítá…já nemám ani vaničku,plíny,chůvičky,prášek na praní,natož postýlku atd.