Jarní cibulka při kojení?

Anonymní
26.5.26 20:57

Jarní cibulka při kojení?

Ahojte, může se jarní cibulka při kojení? Dnes jsem totiž snědla chléb s lučinou bohate posypaný jarní cibulkou. Až pak mě napadlo, že asi to není úplně vhodné pro mimi…Co myslíte, co můžu čekat? Miminko má 4 měsíce, na bolavé bříško netrpí, jedla jsem už i zelený hrášek, ředkvičky a v pohodě… Nebo dá sa něco udělat ještě, aby mu nebylo něco?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4123
26.5.26 21:10

Jim uplne vse a mala na prdiky netrpi.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.5.26 21:54

Neboj, kvůli jarní cibulce bych se vůbec nestresovala 😊 Pokud miminko normálně snáší i hrášek nebo ředkvičky, tak je velká šance, že nebude reagovat ani na tohle. U kojení většinou nefunguje, že by nějaká konkrétní potravina automaticky způsobila miminku bolení bříška – každé dítě reaguje jinak. Spíš jen sleduj, jestli nebude nezvykle neklidné nebo nadmuté, ale dost možná nebude vůbec nic 🙂

A už teď s tím stejně nic moc „nezachráníš“, takže nejlepší je být v klidu a zbytečně se nestresovat ❤️ Hodně maminek jí během kojení normálně i cibuli, česnek nebo luštěniny a děti jsou úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36963
26.5.26 22:01

Jedla sem vždy vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
26.5.26 23:30

Jela jsem stylem - vyzkouším vše a pokud to nebude dělat problém, tak to budu jíst. Pravda, že u jednoho dítěte dělala problém syrová cibule, ale jinak nic, druhé taky v pohodě, navzdory „zakázaným“ potravinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23122
27.5.26 05:56

Jarní cibulka moc nenadyma, já jedla vše, kromě čerstvého pečiva a zelí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
27.5.26 08:46

Mým dětem nedělalo nic ani zelí nebo fazole. Nad jarní cibulkou bych se vůbec nezamýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151672
27.5.26 12:24

Jsou děti co jim vadí čerstvé pečivo nebo česnek. Ale cibulka nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
27.5.26 17:52

Kojím, jím úplně všechno a vůbec jsem nepřemýšlela nad tím, že bych něco omezovala. Plesnivé sýry, lahůdky, pálivé věci, mléčné výrobky? Bez problémů. Samozřejmě nepiju alkohol, to je tak jediné, ale ten už jsem ze života prakticky škrtla daleko dřív. Kdyby mělo miminko nějakou reakci, pátrala bych, z čeho to může být, ale za 5 měsíců jsem si ničeho nevšimla. 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6501
27.5.26 19:14

Já nevim…
Kdysi dávno jsem četla nějakou studii o mateřském mléce, kde se porovnávaly různé světové kuchyně.

Pamatuji si, že se tam řešila ostrá kuchyně, hodně koření, výrazné chutě, chilli papričky a podobné dobroty. Ty maminky co kojily to normálně jedly a světe div se: mělo to na prdíky stejný vliv jako matka stravující se opatrně a nenadýmavě.

Pak jsem kojila a tady ty věci dceři vůbec nevadily, ale jak jsem si dala bílý jogurt, nebo tvaroh tak bylo zle :mrgreen:
Myslim, že každé to miminko je háklivé úplně na něco jiného a můžeš se hlídat jak chceš a nemusíš vůbec zjistit příčinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151672
27.5.26 19:29

@Markéta188 můj plně kojený syn se osypal masakróznè po tom co jsem snědla konzervované mandarinky s pudinkem. Měla jsemndoporučeno se vyhnout po dobu kojení citrusům kompotovaným i čerstvým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2946
27.5.26 19:36

Proc by to nemelo byt vhodne?
Pri kojeni jsem jedla vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6501
27.5.26 19:39
@Anna766 píše: Více

Jo to je docela časté. Já jsem to myslela z hlediska bolení bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová