Tipy/rady na laskavé odstavení 16 měsíčního dítěte

Anonymní
6.5.26 21:15

Laskavy odstav

Ahoj, bohužel musím z ničeho nic odstavit 16 měsíců staré dítě. Máte prosím někdo tipy/rady jak na laskavé odstavení. Nechci nikam odjíždět, nechci si patlat na bradavky hořčici aj. Prcek od narození usíná jen na prsu, jinak ho není možné uspat, to jsme jiz zkoušeli několikrát před, láhev odmítá, UM nechce. Mám na to jen dva týdny. Bohužel, kdybych ze zdravotních důvodu nemusela, nechám ho do samoodstavu. Děkuji za zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4150
6.5.26 22:25

Odstavila jsem ze jsem si zalepila bradavky naplasti a rekla ze mam au au a mlicko neni. Ale byla starsi. Zalezi jak to pobere. Mne se i hodilo, ze v te dobe ji brali krev a poznala naplast a chapala to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
6.5.26 22:44

Já jsem odstavovala všechny tři děti ve věku cca dvou let, tedy o něco starší, než je tvoje, ale myslím si, že i se šestnáctiměsíčním už by se mohlo dát na lecčem domluvit. Řekla jsem jim jednoduše, že mlíčko už není, zalepila jsem si bradavky. Hrozně jsem se toho bála, protože stejně jako tvoje dítko u kojení usínali, ale vzali to překvapivě dobře. Buď laskavá, ale neústupná. Co je podle mě úplně nejzásadnější a nejdůležitější - ty s tím musíš být psychicky srovnaná a vyrovnaná. Pak je celkem jedno, jak konkrétně to dítěti podáš. Čili nastavit si v hlavě, že se neděje žádná tragedie, kojila jsi poměrně dlouho a dokud to šlo, teď už to holt nejde a nemá smysl se kvůli tomu trápit, na vzájemné blízkosti vám to neubere. A zkusit si na tom najít i něco pozitivního, například líp se vyspíš, může tě u uspávání někdo zastoupit atd. Chápu, že ti to je líto a takto neplánovaně je to pro tebe stres, navíc spojený ještě dost možná se zdravotním trablem, ale bude to v pohodě, neboj :kytka: Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
7.5.26 06:54

Laskavě v tomto věku těžko, dite to nepochopí.. Uspávat ho musí někdo jiný a pokud se kojí i hodně přes den, tak se snažit zabavit jinak, plus určitě bych zkusila namazat bradavky citronem apod. trochu mu to znechutit. Moje děti byly v tomto věku nejvetsi zavislaci, takze si to uplne neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
7.5.26 11:35

Upřímně, úplně si nedokážu představit laskavé odstavení, protože dítěti, které má svůj věk a je na tom závislé od narození to asi těžko laskavě vysvětlíš. Nicméně bych šla tou cestou, zalepit bradavky.
Btw to si fakt někdo dává na bradavky hořčici? 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
7.5.26 12:06

Vlastní zkušenost nemám, ale dá se pomoci i akupunkturou při odstavu. Jen nevím, jak je to časově náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
7.5.26 12:52

U nas jsem se s ni zvladla domluvit, ale to uz ji byly dva, tak nevim, jestli to bude fungovat, ale vymyslela jsem si neco, co jako velka holka muze delat (treba ji vezmu do hernicky, pujdem koupit hracku, dobrotu, cokoliv) a ze to by jako miminko nemohla a mlicko je jenom pro miminka… Takze sice prijde o mliko, ale jako velka holka muze delat spoustu veci, co by jako miminko nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.26 15:59

U nás by to laskavě v 16m určitě nešlo, starší se po domluvě odstavila ve 2 letech a 2 měsících a následně jsme odstraňovali dudlík na noc…mladší byla bez dudlíku, kojila se 2,5 roku, pak už jsem ji připravovala na to, že musím do nemocnice na opravu bříška a byla hrozně empatická, furt se ptala, jestli už na to jdu a potom jestli mě bolí bříško, kojituz se nechtěla, takže taky v poklidu domluvou a vysvětlováním… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.26 19:48

Děkuji všem, je to tezke po psychické stránce, kdyz křičí máma a chce prso. Asi by to bylo jiné kdybych to kojení chtěla ukončit sama od sebe. Postupně ubirame kojení. Tak uvidíme :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová