Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Některé děti nevezmou lahev nikdy, musísš zkusit. Některé nemají problém střídat.
Ale rozhodně bych to nenechala až budeš na celý den pryč, zkusit předem
@pikola Moc děkuji, a může to trvale poškodit kojení? Nechci to dělat pravidelně, ale dvakrát třikrát za měsíc se možná stane.
Kojeni to určitě nepokazí, co se spíš stane je, že miminko lahev nevezme.
@Anonymní píše: Více
To ti dopředu nikdo nepoví
Ale občas to spíš kvůli pohodlnosti pak spousta mamin vzdá a přejde na lahev.
Moje dítě se po vyzkoušení láhve už ani nepokusilo přisát.
Ale a to může být rozdíl, bylo podstatně mladší, když jsem láhev vyzkoušela, odmítalo totiž jakoukoli jinou alternativu, já neměla dost mléka a musela jsem přikrmovat.
Takže to mohlo být i tím, že se pořádně sát nenaučilo.
Hlavně si to vyzkoušej jestli lahvičku vůbec vezme. Krmit ji může případně přes malíček stříkačkou, nebo jinou metodou.
Jestli nechceš riskovat, zkus podávat mléko z kalíšku nebo obyč panákovky. Dítě v tomto případě nesaje, ale pije, takže kojení to nepoškodí a taky je to pro většinu miminek snesitelnější než láhev.
Já musela na den odstavit 3 týdenní miminko. Prostě jsem ráno nakrmila, pak vyrazila k doktorovi, na starost ho měl tatínek, dostal umělé mléko (mimino, ne tatínek) a dobrý, kojit jsem mohla až další den ráno. Takže dostal párkrát láhev, pak jsme bez problémů pokračovali s kojením. Nesnažila jsem se dělat zásobu vlastního mléka, protože jsem měla stres z opuštění mimina, jak vezme láhev, ještě zvládnout shromáždit tolik mléka, to už bych se z toho zbláznila, navíc dítě stejně to premrzle z lahve stejně může odmítat.
Nechápu úplně tu potřebu řešit své věci bez mimina dvakrát třikrát za měsíc. Já nemohla den kojit kvůli lékům, od mimina jsem byla pryč na nezbytně nutnou dobu, jinak jsem své věci řešila s miminem.
Je to bud nebo…moje dite bylo prvni asi 3-4 tydny dokrmovane z lahve a pak lahev zacalo plivat a kojila jsem temer do dvou let. Nektere deti zkusi lahev a uz prso nechteji. Nektere deti uspesne zvladaji oba i dlouhou dobu. Bohuzel dokud nezkusis, nezjistis.
A co takhle medela lahev pro kojené děti?
Já byla na zákroku v dceřiných 3 týdnech a pila z ní, potom jsme dál kojila.
Je vyrobená pro tyto případy a dokrmování.
Já musela od 6ti neděli do školy 1× za 14 dní na celé odpoledne asi 9h i s cestou, odstrikala.jsem a měla lahvičku od aventu natural, to víš že to byl boj, dcera hlavně nechtěla ani to mléko ohřáté jak nebylo z prsa.
Můžeš zkusit i stříkačku, hadičku atd..
Moje holky lahvičky nechtěly. Kdyz jsem chtěla dávat treba laktobacilky rozpuštěné v mm, dávala jsem stříkačkou.
Za jedno, dve napiti z lahvičky, bych se ohrožení kojení nebala ![]()
@Markéta188 píše: Více
Take jsem byla ve2meaicixh dítěte na operaci a doma krmili touto lahvičkou. Ale prvních asi 14 hodin nic nechtěla. Ale nakonec si vzala a pak jsme to obcas využívali i normalne.
U té starší dcery jsem byla nemocnici dokonce 16dni po porodu. Byla jsem pryč 48 hodin. Doma krmili nějakou NUK lahvičkou s malou dírkou. Pak jsem normálně kojila. Pak proste láhev nesmíš dat a jen nabízet kojeni.
Musíš vyzkoušet, každé dítě je jiné. Syn ze začátku pil pouze z lahvičky, přisál se v 6týdnech, dalších 6 týdnů jsem kombinovala kojení a láhev, od 3 měsíců plně kojený. Neměl nejmenší problém s kojením nebo lahvičkou.
Ahoj maminky, mám momentálně měsíční miminko, je zcela kojené. V jeho dvou měsících ale musím bohužel odjet na nějakých 8 až 10 hod. a jsem domluvená s mamkou, že mi malého pohlídá. Myslela jsem si, že odsaje mléko a bude mu ho dávat z lahvičky, ale dočetla jsem se, že to může ovlivnit kojení a miminko nemusí poté prso chtít přijmout. Máte nějaké zkušenosti, myslela jsem si že ve dvou měsících už by to mohlo být v pořádku. Potřebuji bohužel odjet a přemýšlela jsem i do budoucna, někdy musíme k doktorovi, Vyřešit si své věci a potřebuji, aby mě někdo malého pohlídat a nebo přítel.