Umělé mléko Sunar a trápení s bříškem

7
4.4.26 21:27

Umělé mléko - sunar

Ahoj maminky
Chci se zeptat, mám 7 týdenního chlapečka, je na umělém mléku na sunaru complex
Hodně ho trápí bříško, hodně se nám kroutí, neustále řve, celou dobu co je vlastně vzhůru tak jen pláče a nejhorší je to hlavně večer, to skoro vůbec nespí
Prdí i kadí normálně
Dostává kapky babycalm, biogaiu a vitamín D
Přemýšlela jsem o změně mléka (už jsme měnili 3× z nutrilonu profutura na kendamil kozí a ted máme sunar který malému hodně sedl) ale
Přemýšlela jsem že bychom přešli na sunar sensitiv, je někdo kdo přecházel na jiný druh sunaru? A je to vůbec dobrý nápad? Popřípadě co by mohlo ještě tak pomoct na to brisko?
S malým normálně cvičím, masíruju bříško, nahřívám ale bez změny
Věřím, že čas to zlepší ale chci mu aspoň trošku pomoct aby nebyl furt tak vyřízenej..
doktorka rikala že mame dávat heřmánkový čaj, tak mu dáváme denně max. 20ml
Ale mám strach jestli to neni na tak malý děťátko zápřah?
Děkuji moc za každou radu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3071
4.4.26 21:33

Já kdysi zkusila v celkem krátké době snad 4 UM než to klaplo.
Blbé je, že to je to takové nešťasné období a to bříško se musí nějak přečkat no.
U nás docela pomáhalo otáčet na bříško a nosit s pokrčenýma nohama, ale vyloženě spásné to taky nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
4.4.26 21:34

Dalsi mleko nevim, jestli uz ted ma treti za 7 tydnu…hodne detem.pry vadi Vigantol, zkus jine Decko. Davat na brisko, nosit na tygrika…Podvecer mi hlavne prvni dite bylo jakz takz spokojene jen na hrudi, takze jsem koukala na serialy a dite spalo na me :mrgreen: Od toho caju se dnes spis uz upousti a kdyz uz, tak zkus anyz nebo kmin a jen po lzickach, hermanek taky nekterym detem nesedi. Obcas nepomuze ale nic, jen cas. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15048
4.4.26 22:45

Jaké Déčko dáváte? A zkusila jsi rektální rourku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.4.26 23:56

@Kryptozoo Je to na prd období no
Dáváme na bříško, zkoušíme různé polohy (tygřík apod.) ale tomu hrozne vadi, jediný co ho aspon na par minut uklidni je kdyz skáču na balonu nebo kdyz si ho dam na sebe ale i to ho po pár minutách přestane bavit no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.4.26 23:58

@Beruska999999 ja právě od začátku mam vitamin D od Terezie, protoze na vigantol jsem četla až moc špatných recenzí no
Polohu na tygříka nesnáší, na bříško dáváme
Kmínový odvar jsem chtěla zkusit ale doktorka rikala že je na to az moc malej, tak nevim no
O anýzu jsem ještě neslyšela, určitě si o tom něco přečtu případně vyzkouším
Dekuju moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.4.26 23:59

@Janča6 od Terezie
Ano zkousela, ze začátku jsme používali neustále ale nepřijde mi, ze by to melo nejaky extra účinek no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
5.4.26 03:47

Co na změnu sunaru říká doktorka? U prvního syna mu bylo řečeno, že minimálně 14 dnů od nového mléka musím počkat, než si „sedne“.
Teď u druhého nám sedl krém Pupík, pěkně mu na bříško pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15048
5.4.26 05:36
@Lencova57 píše: Více

Je potřeba ji použít v pořádně, ne ty 2 cm, co jsou v návodu. Ale prostě co to dovolí. Klidně 7 cm i víc. Ale opatrně, při každém zavádění jakmile narazíš na odpor, tak dál nedávat. Pak s ní kroužit, u toho masírovat bříško. Po chvíli vyndat, propláchnout a zavést znovu. Třeba to půjde méně hluboko než při předchozím zavedeni. Příště to třeba zase půjde víc. A pořádně vyprázdnit. Jedno rourkování třeba 20 minut. Před zaváděním samozřejmě namazat olejíčkem.

Moje dítě trpělo na bříško úplně šíleně. A rourka byla to jediné, co aspoň na chvíli pomohlo. Třeba na hodinu, ale i to bylo super. Rourkovala jsem 4× denně. Žádný návyk na rourku nevznikl.

A jednomu dítěti Biogaia nevyhovovala, vyhovoval Biopron. U dalšího dítěte to bylo naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1996
5.4.26 06:24

Zkus vysadit všechny doplňky na pár dní a pak postupně nasazuj. Synovi vadil babycalm (a celkově fenykl až do roka) i biogaia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13196
5.4.26 08:37

Pokud máš pocit, že mu sunar sedl, tak bych asi neměnila. Některé děti z toho musí vyrůst.
Jinak, jak tu někdo radí, tak bych vysadila vše, kromě probiotik a nejprve zkusila ten vitamín D, ten poznáš hned. Zkoušelas Espumisan? Mně babycalm nezabíral vůbec, espumisan trošku jo. Ten babycalm jsem pak jen občas kápla na dudlík, je sladký, tak když bylo nejhůř, tak jsem to talhle vypotřebovala.
Bříško jsem masírovala mastí pupík. Upřímně nevím, co zabralo nejvíc, možná prostě čas.
Pokud nezabere nic z toho, co se ukáže hned, zkusila bych jiná probiotika, protože ta se mohou ukázat třeba až za dva týdny.
Jinak sunar sensitive bych nezkoušela, je to prostě jen normální sunar s probiotiky.

Příspěvek upraven 05.04.26 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
5.4.26 12:48

U nas byl babycalm k nicemu. hlasuju pro rourku a espumisan :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.4.26 15:30

@Mall126 No doktorka rikala, že máme zkoušet dokud mu něco nesedne
Tak malymu ten krem hodne vadi, strašně u toho řve, kdyz ho tim mažu:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.4.26 15:34

@Janča6 Ja teda taky nikdy nedávala jen na ty 2cm, měla jsem strach ze je to teda špatně ale nikdy mu to nepomohlo, až když jsem zavedla trošku dal a trošku s tím otáčela tak se vyprdeĺ a vykadil, ale pomohlo to tak na 20 minut a začlo to na novo..
dělali jsme to klidne 10× denně ale proste nepomáhalo to moc..
Samozřejmě jsme na pár dní kapky vysadili, ale bylo to ještě horší, postupně jsme se vraceli a to co ted používáme mu pomáhá, sice ne tolik ale aspoň to neni tak šílený jak před tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.4.26 15:36

@ALIPELI
To jsme zkoušeli, bez nich to bylo horší, když jsme kapičky znovu nasadili bylo vše lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová