Kojené miminko a lahvička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
213
15.4.26 08:16

Nemůžete si dítě vzít s sebou? Dnes je to téměř všude baby friendly, aspoň já se ještě nesetkala s tím, že by mi někde řekli, že s kojencem nesmím, naopak všichni chápali, že u kojených dětí to jinak nejde. Jen minulý týden jsem byla se starším u pediatra, sama se sebou na ortopedie, pak na rentgen atd a vždy byly ženské rády, že si malého poňuchňaly. Kojím všude, kde je teplo, třeba i v čekárně i lékaře. Minule nám na očním půjčili vyšetřovnu, ať si tam zalezeme a může se malý v klidu napapat. Hodím si látkovou plenu, pootočím se a hotovo. Synovi jsou 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.26 08:18

@Detatkocislodve Važ si toho, že máš štěstí, kromě toho pediatra bych já nemohla jít ani k jednomu z těchto doktorů s dítětem.

• Citovat
  • Upravit
213
15.4.26 08:52
@Anonymní píše: Více

Fakt se mi ještě nestalo, že bych byla odněkud vyhnána :nevim: Kamkoliv, kdykoliv, nikdy mi neřekli, že mě neošetří nebo že tam dítě nemá co dělat. Na rentgenu si holky vzaly kočár do komůrky k sobě a pohoda.
Kde žijete, smím -li se ptát?

Za samozřejmost to nepovažuji, ale přijde mi to zvláštní, že jinde by to měli jinak, že by u nich ve zdravotnictví byli takové hyeny? :think:

A je fakt, že když mám jít někam na vyšetření, tak si předem volám pro termín a hlásím, že jsem kojící. Tak nás berou přednostně, aby tam dítě neřvalo na celou čekárnu, když bychom tam čekali 3+ h.
A nejsem žádná ludra, co si toho neváží, protože než tam jdu, tak už mám v tašce připravenou bonboniéru jako poděkování :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.26 08:59
@Detatkocislodve píše: Více

V Brně. Jednou jsem zkusila, že bych dítě vzala na krevní odběr(svůj), je to otázka 5 minut, v kočárku by vydržela. A ne, v žádném případě.

• Citovat
  • Upravit
3196
15.4.26 09:04

Myslím si, že s ustálenou laktací to bude ok. Ty si jen tedy pohlídej, aby jsi pak neměla problém, protože na to odstříkání budeš muset zvýšit laktaci.
Jinak některé děti si lahev nevezmou. Mám takových dětí doma několik a k lékaři jsem je brala sebou :nevim: Nebo s nimi jezdil někdo na hlídání venku. Teď už bude pěkné počasí a teplo není to přeci problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
15.4.26 09:07

A důvod uvedli co? Tak jdi jinam, laboratoři codelaji nabery je dost.
Me pouze nedoporučili dite mit u sebe, kdyz jsem byl hospitalizovaná na urologii. Prý tam jsou velmi odolné kmeny bakterií. Nabídli mi, ze dite bude v sousední budově na novorozeneckém.
Mela jsem potíže po obou posledních porodech (pred 20 lety a pred 6lety).
Me jednou zakazali mit doprovázející osobu na prsním (mamograf prevence). Byla jsem v tom obdobi psychicky v haji - máma mi doma umirala na rakovinu. Když mamzel nesměl byt se mnou v čekárně a ja ani s nim nesměla čekat na chodbě, odešla jsem a objednala se jinam.
Existují různé charty práv pacientů, přečti si je.

Příspěvek upraven 15.04.26 v 10:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
15.4.26 09:09

Tak zrovna na krev bych tedy šla jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
15.4.26 09:42

Krevní odběry mě čekají příští týden a už teď vím, že syn jde se mnou.
Byl se mnou i na gyndě, v autosedačce položený u stolu lékaře a já na koze. :mavam:
Pokud mám kojence, pak jde dítě se mnou.

A k otázce zakladatelky-, jen jednou jsem zkusila dát přes prst cévkou a vůbec, i to mi dítě odmítlo. Ono jim vadí nejen technika, ale i to, že to mléko není čerstvé. V momentě, kdy se odstříká, začnou se tam tvořit jakési enzymy, díky kterým mléko změní vůni i chuť na jakési „mýdlo“. A to zkrátka nechtějí.
Pokud si dítě můžu vzít s sebou, pak prostě půjde a nebudu riskovat, že bude doma uplakané hlady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová