Umělé mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
13.4.26 19:01

Umělé mliko

Zdravím vás maminky :kytka:
Dcera má rok a měsíc..
Dr nám řekla, že umělé mliko už vůbec nepotřebuje, a že klidně, můžem přestat dávat.

Mě tedy ale přijde, že ho nějakým způsobem ještě potřebuje - spíše chce..
Mlíko pije zhruba 2× - někdy až 3× denně.
Ráno po snídani, na dopolední spánek - jen někdy, a večer samozřejmě před spaním..
Samozřejmě bych i ráda odbourala.
Jenomže -
Pije jen vodu, (což mi vůbec nevadí)
Ale žádný čaj nepřipadá v úvahu.
Když se snažím, místo třeba večerního mlíka, dát vodu, sice se napije, ale není tak spokojená jako po mliku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7227
13.4.26 19:09

To že pije vodu je super. Nepotřebuje čaj. To vůbec neřeš.
Jinak dcera UM pila do asi 3,5 let… a joo jasné že ho už dávno nepotřebovala.. ale chtěla tak ho měla nooo. V roce bych to nerušila… je to mimino ještě. Dcera ho taky v roce pila 3× dennně. Ráno na první snídaní, na polední spánek a pak na večerní. Jen jsme cca kolem roku a půl na doporučení zubařky dávali mléko v obývaku a pak čistit zuby.. bála jsem se toho, ale na pohodu… tak to jediné bych asi se taky postupně snažila zavést kvůli zubům, to mléko cukry má v sobě. Asi od dvou let ho pila ráno a večer..v poledne už nespala, pak už jsem postupně rušila i to ranní mléko, ona ho pila ve čtyři ráno a pak ještě usínala, takže to se taky nějak po druhém roce zrušilo… prostě jsme nedala v ty čtyři ráno.. až asi po pár nocích se přestala na to budit, a jak vstanula už v 7-8 tak jsme dával normální snídani. Noo a pak jej pila večer před spaním… nooo a neuvěříš a dceři je deset a pije večer před spaním stále mléko, ač od těch 3,5 už čerstvé… pije ho ze zdravé láhve… ona po tom touží stále :)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35688
13.4.26 19:09

Klidně ho dávej, jak uznáš za vhodný :nevim: v roce uplně dítě odstavit mi přijde brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148066
13.4.26 19:11

Ano, ditě cca od 1 roku může pit klasické mléko. Ale jestli vás koupě UM nezruinuje, klidně do 2 až 3 let můzeš dát podle věku pokračovací mléko. Nám to dr i doporučovala kvůli přijmu železa, mineralů a vitaminů, které v UM jsou.
Jinak ano, od roka už kravské mléko ditě pit může. Záleži na vás a chuti dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15356
13.4.26 19:17

Ještě ve 3 letech jsem dávala UM. Chtěla ho, tak ho měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11770
13.4.26 20:45

Dcera je hodně na mleko…Dávala jsem cca do 2 let dcery…pak už nechtěla…ale dokud chtěla dávali jsme. Vlastně pořád si ráda mléko dá a to už ji jsou 4,5…Teď si dává ráda klasické kravské mléko ochucené rozmixovanym ovocem..ale to už spíš jen jako ňamku…
Syn naopak mléko vůbec nemusí…v 6m se odstavil a nechtěl ani mateřské ani jakékoliv jiné. :lol: do teď ho nechce..nenutím ho…pro něj je to prostě fuj 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
13.4.26 21:04

Tak kdyz se do dvou let doporucuje kojit, za me je pomerne logicke, ze je ok davat i nahradu, tedy UM, pokud vam to vyhovuje. Jen s tim mlikem na usinani to muze byt potencialne problem pro zuby, zejmena pokud usina s lahvi, nevim, jak to pije, ale presla bych na hrnek, pokud z lahve. Na druhe strane, taky muze pit plnotucne kravske, pokud bys to preferovala. Pokud to ma jako usinaci ritual, tak to bude chvili mozna boj, to je pomerne normalni.
A ze pije vodu je skvele, caj nepotrebuje, ani mic jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5858
13.4.26 22:10

Mléko je pro děti prospěšné.
Do necelých 2 let jsem UM dávala ještě 2× denně. Pak dcera přešla na kravské.

Ještě teď ve 4 letech si ráda dá odpoledne teplé mléko a nevidím důvod ji ho nedat.

Mladší má 14m a jelikož se mi v noci budí co 3h a bez mléka znova neusne, tak ji ho dávám.
Do 18m noční mléko neřeším.
Pak už bych to noční chtěla zkusit zrušit, ale ráno a večer ji ho klidně ještě nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.26 22:30

Hele a co to jedno mléko nahradit obyč? My zkusili dát před poobědním spánku obyčejné (ohřáté) a chutná mu. Na večer pak má umělé a bohužel i v noci no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová