Jasno v prvních botičkách

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
25.2.13 14:37

@slunicko83 mám čerstvě 11ti měsíční holčičku a dělá úplně to samé, doktorka mi řekla, že takhle v začátcích stoupání je to normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
25.2.13 14:37

Myslím, že ve všem musí zvítězit rozum matky ;)

Osobně stojím za názorem, že první pevné boty by mělo dítě dostat až když více chodí než leze.

U nás jsme ale začali s botičkama dříve, když malá stojí, protože mi začala vytáčet nožičky do stran. Sama mám tento problém, že mám vykřivené nohy a vylézají mi kosti, které normálně nejsou vidět. Pediatrička i ortoped se shodli na botičkách s pevným kotníčkem a v tomhle jim důvěřuju, zvlášť pokud to máme dědičné. Já se svými nohami trpím fyzicky i esteticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
25.2.13 14:38

Já nevím, ale já teda stoj na špičkách nekoriguju a mám objednané jen capáčky /ty podle mě nohu neudrží/ a ponožky s protiskluzem; na špičky se ze začátku staví většina dětí; takže pokud nebude běhat po špičkách z

@slunicko83 píše:
Ahoj holky, se s dovolením přidám :) Malému bude teď 11 měsíců, plazí se a leze a začíná si stoupat (většinou u bedýnky s hračkama nebo na pohovce). Doma je normálně v ponožkách nebo v ponožkách s protiskluzem. Řeším teď to, že si sice stoupne, ale špičky má jak baletka, takže vlastně stojí na nártech a ty nožičky má jak hokejky, prostě ho nenesou, drží se buď opěrky na gauči, nebo tý bedýnky s hračkama, jinak by upadl. Vždycky k němu jdu a nohy mu dám do správné polohy, vyloženě mu musím dát tu patičku na zem, jinak by stál na špičkách jak Harapes :D :D Tak nevím jeslti mu mám třeba pořídit nějaké ty capáčky nebo bačkůrky na doma a ty by ho tak nějak donutily stoupat na patu a ne na špičku co myslíte? nebo ho mám nechat na boso v ponožkách tak jako doteď a nožky mu pokaždé dát správně? :) dík moc :)
  • Citovat
  • Upravit
352
25.2.13 14:40

Ahoj, tak ja jsem zase nekde cetla, ze dite ma za den vystridat troje boty(?)-necetli jste to taky nektera? Jinak se ridim tim, co mi rekla doktorka na neurologii- vsechny boticky se musi v prvni tretine ohybat-podrazka a maji byt kotnickove do tri let. Doma chodi maly vetsinou bez, ptz si je sundava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

@slunicko83 Nech ho na boso, uvidíš, co bude pak, až se mu noha zpevní a hlavně začne stát sám bez opory a chodit. Stání na špičkách je normální v začátku, pak už by to ale přetrvávat nemělo. Mě v začátcích na špičkách stál taky, pak začal na vnitřní hraně kotníků, v roce jsme byli u ortopeda poprvé - ten v podstatě jen řekl o těch botkách na ven a doporučil kontrolu za půl roku, protože dokud dítě nechodí a nestojí bez opory, tak se nějak nedá nic posuzovat. Navíc nožka se pořád formuje a v podstatě se to neřeší do nějakých 2 nebo 3 let. Takže nechat, tohle je v tomhle stadiu normální, neobouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12

Já stoj na špičkách nekoriguju, myslím si, že by k tomu dítě mělo dospět samo; i moje dítě je často na špičkách… capáčky tohle podle mě nevyřeší; já bych to nechala být, je to dle mě normální

@slunicko83 píše:
Ahoj holky, se s dovolením přidám :) Malému bude teď 11 měsíců, plazí se a leze a začíná si stoupat (většinou u bedýnky s hračkama nebo na pohovce). Doma je normálně v ponožkách nebo v ponožkách s protiskluzem. Řeším teď to, že si sice stoupne, ale špičky má jak baletka, takže vlastně stojí na nártech a ty nožičky má jak hokejky, prostě ho nenesou, drží se buď opěrky na gauči, nebo tý bedýnky s hračkama, jinak by upadl. Vždycky k němu jdu a nohy mu dám do správné polohy, vyloženě mu musím dát tu patičku na zem, jinak by stál na špičkách jak Harapes :D :D Tak nevím jeslti mu mám třeba pořídit nějaké ty capáčky nebo bačkůrky na doma a ty by ho tak nějak donutily stoupat na patu a ne na špičku co myslíte? nebo ho mám nechat na boso v ponožkách tak jako doteď a nožky mu pokaždé dát správně? :) dík moc :)
  • Citovat
  • Upravit
6956
25.2.13 14:44

Narodili jsme se bez bot :nevim: mne rika selsky rozum ze nejlepsi je chuze naboso a botu jen na ven a to az uz opravdu chodi.
V zapadnich zemich to tak delaji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
25.2.13 14:49

Tak naše neuroložka pro změnu doporučuje na doma pevnou kotníčkovou obuv, ani bačkůrky ne, že brzo povolí a kotník musí prý být fixovaný. Tak si vyberte :nevim:
Zatím jsme pořádně chodit nezačali, takže nedávám nic, doma je v ponožkách.

@Mama11 píše:
Malá začala chodit až v 15 měsících a neuroložka říkala, ať ji nechám doma běhat pokud možno bez botiček/bačkůrek. Na ven jsem kupovala vždy s pevným kotníkem, nové, aby si je sama prošlápla podle svého. Beru superfitky - bohužel jsou dražší, ale mám pocit, že na ven potřebuje mít stabilní boty, a to i v létě. Bohužel neznám žádnou studii, která by přesně doporučovala jaké boty jsou nejlepší, takže neporadím, ale řídila bych se vlastní intuicí. Jo a pokud dítě ještě samo nemá tendenci chodit, nenutit, z vlastní zkušenosti vím, že je lepší počkat, až dítěti zesílí nohy a pak už chození přijde brzy, do té doby by mohlo zbytečně vytáčet chodidla ven.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
25.2.13 14:52

Na doma capacky, ven pevnou kotnikovou obuv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
25.2.13 14:53

Zavřu tuhle diskuzi a tohle na mě vyskočí na FB :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
25.2.13 14:53

Doma je naboso a na ven má pevnou botu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.2.13 15:01

@LadyTommy to je idealni obuv. :lol: :mrgreen:

Neurologove jsou tady stari, doporucuji stejnou vec uz desitky let. Obuta noha neni prirozena, takze za me botu co nejmene ( jen na ven). Ve svete nikde deti na doma neobouvaji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
25.2.13 15:14

Tak já tohle beru podle selského rozumu, žádné články jsem nehledala. Na doma chodí v punčoškách, když je zima, dám ponožky. Na ven má tenisky, nízké, takže noha se neopírá - stejné, jako nosím já. Hlavně se dívám, aby byly ohebné a ne tvrdé, z toho bolí nohy. Opět to beru podle sebe.
Akorát teď na zimu měla botky nic moc, vysoké s kožešinkou, aby ji trochu chránily před sněhem. Ale brala jsem to tak, že venku jsme chvilku, doma pořád, takže to žádnou škodu nenadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
25.2.13 15:23

Malá naštěstí začala chodit v létě, takže měla capáčky až do podzimu (ale to bylo keců, že jí ani pořádné boty nekoupíme). Teď má zimní pevné boty, na doma nenosí nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
25.2.13 15:27

Syna mám sice ještě malýho - 6 měsíců, ale taky to budu dělat tak, jak píše většina. Ven samozřejmě pevné, kotníčkové boty a na doma ponožky. Ale máme všude plovoučky, sice v pokojíčku bude koberec, ale dítě běhá všude, jak jste to řešily vy, kdo máte doma plovoučky? Nechci používat capáčky, myslíte, že budou stačit jen teplejší ponožky? Capáčky mi zas přijdou moc měkké a tu nožku má taky jakoby ochuzenou od vnějších podnětů, podobně jako v pevnějších botkách na doma.. Co myslíte? :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková