Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@leisa to mě pobavilo, v rodine to tak taky bylo, ale vše naopak, modrý pokojik, modré veci a domu se vezla holcicka. Ale tak to je asi hrstka pripadu
taky mi to přišlo brzo, ale paní to říkala tak přesvědčivě. Tak nezbývá, než počkat, co časem ![]()
@Verurizeckova nemam zkušenosti, věřím, ze chlapecka budu milovat celým srdcem, toho se nebojim, nerouham se, jen jsem se ptala na zkušenosti zkusenejsich, myslela jsem, ze od toho tady ten portál je ![]()
Na prvním screeningu se pohlaví poznává podle pohlavního hrbolku, jsou tam nějaké rozdílné úhly. A je to spíš prý jen odhad.
@padandy Problém je, že v tomto období může být bulva holčiček tak hodně vyboulená, že bude vypadat jako klučičí přirození.
12tt je opravdu hodně nízký prenatální věk na odhady pohlaví. Počkej na velký utz mezi 19-22tt. To ti dnes již pořádný utz řekne prakticky s jistotou, pokud tedy miminko bude spolupracovat a správně se nastaví ![]()
Švagrová nám ukazovala podobnou fotku a taky prý kluk. Ale přijde mi to dost brzo, aby to bylo tak vidět. Taky znám případ z okolí, kdy až do porodu tvrdili holka a pak to byl kluk. Ovlivnilo mě to tak, že máme pokojíček raději zelený a oblečeni z porodnice bylo bílé, smetanové, zelenkavé:-) ![]()
Ve 12tt jeste nema pindika, ma tam hrbolek a podle jeho sklonu se urcuje pohavi, ale to je dost nejisté i od zkuseneho doktora, ktery si to muze ruzne naklonit a priblizit na kvalitnim utz, natoz z jedne fotky na emiminu
vidim tam nohu a pupecnik, ani jedno ti pohlavi nerekne ![]()
Věřila bych doktorce. Ta to vidí denně několikrát. A smaž si ty osobní údaje.
@padandy neboj pohlaví se ještě vyvíjí, takže je to půl na půl
.
Jak už pár holek psalo výše, pohlaví se v tomto týdnu určuje ze sklonu pohlavního hrbolku a je hodně hrubý odhad. Z tvé fotky to tady žádná nemá šanci poznat. Ještě to může být klidně holka ![]()
Určitě z pohledu z boku nelze poznat pohlaví. Počkala bych ještě na druhou genetiku, tam už je to jistější. Teď to bývají pouze odhady. Obě děti nám řekli na druhé genetice, dcera sedí a teď čekáme chlapečka, kterého mi potvrdil dle UTZ i můj gyndař na poslední kontrole ( toho pinďu prý už neschová
). Mám ukončený 30tt, tak uvidíme v porodnici ![]()
@wildcherry a mě to přijde taky jasná nozicka
kde by pak jako mělo ty nozicky, když by to byl pinďa ![]()
@padandy naše doktorka řekla ve 13. týdnu, že jasný chlapeček, že vidí pindíka. Mě to bylo divné, protože jsem se dočetla, že pohlaví ještě není vyvinuto, tenhle pahorek tam mají obě pohlaví v tomto týdnu. Jen podle sklonu se dá odhadnout. No, doktorka si byla velice jistá, říkala, že určitě. Teď na kontrole ve 20. týdnu řekla, že se jí to zdá spíš na holčičku. Já si říkám, jestli si s z nás nedělá jen legraci, protože to fakt chceme vědět
prohlížela ty partie pečlivě a já sama jsem to nepoznala, bylo to dost nejasně vidět. Tak prostě bude překvapení ![]()