Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@monulina1 Nechci tady znevažovat práci lékařů, ale ty odhady jsou úplně k prdu.
Někde se trefí na gram, někde to netrefí ani přibližně.
Stačí aby se doktor ukliknul o pár milimetrů nebo mělo dítě hlavu šejdrem, případně moc dole a už jsou ty odhady úplně mimo.
Mi pořád říkali, jak bude mít malý nad 4 kila a pod, a pak se narodil s 3350g - úplně normální mimino.
Pokud nikde není vůbec žádný problém, tak bych si spíš tipla, že to doktor nedokáže správně změřit, než že by dítě přestalo růst jen tak, pro srandu králíkům. Kdyby to bylo jinak, tak už vás posílají do nemocnice.
Mě ani odhad nedělali. Jen ve 22tt, 330g. a pak jsem zjistila váhu až po porodu ![]()
@monulina1 me dr rekla v 37 tt ze mimi bude mensi a zmerila okolo 2850 g a rodila jsem v 39tt a mela 3600g takze bych se nebala. Opravdu to jsou hrube odhady…
@monulina1 Asi chyba měření, když je vše v pořádku. Ale i kdyby ne, tak to není zase tak strašná váha. Já v tomhle týdnu porodila dítě s obdobnou váhou a kromě toho, že mu byla ze začátku víc zima než ostatním dětem, to bylo úplně zdravé miminko a za pár týdnů z něj byl obřík.
@monulina1 Ten odhad je vážně jen odhad a srovnávat váhu po týdnu se mi zdá divné
To „vážení“ by mělo probíhat alespoň s nějakým větším rozestupem. Starosti bych si nedělala. Jinak mě třeba hodinu před porodem v 36+6 řekli rovná 3kg a malá měla 2,8kg. Ale znám případy, kdy se sekli i o kilo ![]()
@JancaS84 ano teď ty poslední týdny, ale jen, protože jsem si zaplatila na začátku nějaký balíček.
@monulina1 Obě děti jsem měla celkem brzo zapasovane nízko v pánvi a měla jsem se šetřit, že mi hrozí předčasný porod. Nakonec jedno šlo ven měsíc před termínem a druhé na termín. Odpočívej, abys tam miminko ještě dokrmila a uvidíš, že bude mít nakonec pěknou váhu ![]()
Syn byl cele tehotenstvi o neco mensi, narodil se nakonec uz v 38tt s 2,460kg. Nektere deti jsou proste vetsi, nektere mensi, nemusi to mit zadny duvod. Zadne problemy, tahne mu na treti rok, postupne se propracoval do tabulkoveho prumeru.
@monulina1 píše:
@JancaS84 ano teď ty poslední týdny, ale jen, protože jsem si zaplatila na začátku nějaký balíček.
No, někdy vědět min znamená víc. Hlavně se nestresuj teď každou další kontrolu. Držím palce ať je vše OK.
37+1 odhad 2.2kg, tak vyvolavali (protoze 14 dni predem to bylo podobne, vahu nevim ale nelibilo se jim ze nerostl) v 37+5 vyvolali a maly mel 2.8kg tak se sekli o vic jak pul kila.
Ahojky, prosím včera jsem byla na kontrole, jsem v 36+4 tt, ale náš maličký má stejný odhad váhy, jak minulý týden 2040kg. Mám strach, další kontrolu mám za týden a uvidí se jest-li brouček přibral, vše v pořádku průtoky, srdíčko a ostatní jen se z váhou nehnul o týden ani o gram. Prosím můžete mě napsát vaše zkušenosti a snad i trochu uklidnit. Děkuji moc.