Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mohla ti prasknout nějaká žilka, v těhotenství se to často stává. Koupila bych si v lékárně cipky a když by bylo nejhůř tak je použij.
@JancaS84 děkuji to jsem si taky říkala, ale ten strach…bohužel doktor je tam až od 13hod. a čípky určitě koupím děkuji ![]()
Kup si glycerinove čípky, a určitě netlac na sílu. Mohla ti prasknout zilka od toho tlačení.. Mě dr říkal že si mám kdyztak vzít víc magnezia, jestli máš magnosolv v prášku tak ten by tě měl prohnat.. ![]()
@Anonymní píše:
@JancaS84 děkuji to jsem si taky říkala, ale ten strach…bohužel doktor je tam až od 13hod. a čípky určitě koupím děkuji
Není zač, taky jsem jednou zaspinila a měla jsem strašný strach a doktorka mě vzala až ve 2 odpo, musela jsem pár dní ležet a nic nezvedat a bylo to ok.
@Anonymní píše:
Ahoj začínám 17tt a trpím na zácpu…včera jsem dost tlačila a nic..akorát jsem malinko zašpinila a dnes už jsem se teda po hořčíku co mám na tvrdnutí bříška vyprázdnila ale špiním stále, je to fakt malinko. Pohyby cítím, srdíčko přes angelsounds slyším krásně. Odpoledne zajedu na gyndu pro jistotu..myslíte si stejně jako já, že je to z toho tlačení? jsem z toho špatná. Děkuji prosím anonym, je to pro mě dost citlivé.
Popř. co mi pomuže na zácpu, kdyby se to opakovalo? hýbu se, piju vodu, stravuji se celkem dobře(občas o sladké si dám)ale potom všem…raději už vynechám.
Určitě bych zašla na gyndu, aby zjistili důvod špinění. Jen ze zatlačení při zácpě se mi to nezdá - odkud by se to zranění ze zatlačení v pochvě vzalo? Já špiním cca od 10tého týdne doteď (32tt) a to kvůli tomu, že mám polypy na čípku. Občas z nich zašpiním nebo zakrvácím, když dělám něc namáhavějšího. Občas utřu krev i „vzadu“, když mám tvrdší stolici, která mi poraní konečník, taky trpím na zácpu bohužel, a to se snažím pít, jíst ovoce zeleninu, ale stejně zácpu mám. V těhu je to asi dost obvyklý problém. Minule na kontrole mi doktorka nabízela nějaké tablety na zápcu, ale já jsem to odmítla, protože nechci zbytečně brát jakékoliv léky, jen kdyby bylo nejhůř. Brala jsem jen na pylovou alergii v nejhorším období únor/březen, ale teď už to raději přetrpím a neberu nic.
Určitě k Dr. zajdi, prohlídne ti čípek, udělá UZV a snad odhalí příčinu zašpinění a budeš uklidněná!
Me pomahalo hodne zrale ovoce (merunky, zrale broskve, kiwi) stacilo opravdu malicko a kdyz bylo nejhur tak bud vic magnezka nebo jsem brala zelezo v tabletkach to jsem zapila troskou mleka (to ale jen v krajnim pripade protoze to fakt funguje jako projimadlo)
@Koroptev12 ano pole mě to tak je, je to fakt slabé zašpinění, jiné problémy nemám. Až na to tvrdnutí ale ten magnesolov zabírá dobře. Děkuji moc, odpoledne se ozvu ale jlikož malý kope tak to budefakt jen ta žila nebo něco, tlačila jsem fakt na sílu.
@Anonymní píše:
Určitě bych zašla na gyndu, aby zjistili důvod špinění. Jen ze zatlačení při zácpě se mi to nezdá - odkud by se to zranění ze zatlačení v pochvě vzalo? Já špiním cca od 10tého týdne doteď (32tt) a to kvůli tomu, že mám polypy na čípku. Občas z nich zašpiním nebo zakrvácím, když dělám něc namáhavějšího. Občas utřu krev i „vzadu“, když mám tvrdší stolici, která mi poraní konečník, taky trpím na zácpu bohužel, a to se snažím pít, jíst ovoce zeleninu, ale stejně zácpu mám. V těhu je to asi dost obvyklý problém. Minule na kontrole mi doktorka nabízela nějaké tablety na zápcu, ale já jsem to odmítla, protože nechci zbytečně brát jakékoliv léky, jen kdyby bylo nejhůř. Brala jsem jen na pylovou alergii v nejhorším období únor/březen, ale teď už to raději přetrpím a neberu nic.Určitě k Dr. zajdi, prohlídne ti čípek, udělá UZV a snad odhalí příčinu zašpinění a budeš uklidněná!
chápu, ale tlačila jsem fakt hodně několikrát za den. Ráno sem se po..z magnesolovu a je mi lépe. odpoledne ale na gyndu určitě jdu.
@Anonymní píše:
chápu, ale tlačila jsem fakt hodně několikrát za den. Ráno sem se po..z magnesolovu a je mi lépe. odpoledne ale na gyndu určitě jdu.
Určitě zajdi, nic tě neuklidní jako vyšetření od dr.
Já jsem taky poprvé po zašpinění k dr. hned naklusala, nedokázala jsem vydržet až do další objednané kontroly. ![]()
@Twin_Star no tu já mám až 19.5.bych se zbláznila strachy, už je to lepší ale stejně pojedu.
Ahoj začínám 17tt a trpím na zácpu…včera jsem dost tlačila a nic..akorát jsem malinko zašpinila a dnes už jsem se teda po hořčíku co mám na tvrdnutí bříška vyprázdnila ale špiním stále, je to fakt malinko. Pohyby cítím, srdíčko přes angelsounds slyším krásně. Odpoledne zajedu na gyndu pro jistotu..myslíte si stejně jako já, že je to z toho tlačení? jsem z toho špatná. Děkuji prosím anonym, je to pro mě dost citlivé.
Popř. co mi pomuže na zácpu, kdyby se to opakovalo? hýbu se, piju vodu, stravuji se celkem dobře(občas o sladké si dám)ale potom všem…raději už vynechám.