Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych tedy tipovala nová antidepresiva. Konzultovala jsi to s lékařem, zda je můžeš v těhotenství brát? Na přejídačky z těhu si ještě chvílí počkej.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, mám dotaz. Jsem na začátku těhotenství a už týden opravdu žeru. Do toho mám nové antidepresiva a 66dni nekouřím. Za týden jsem přibrala 2kg, což mi nevadí. Ale pokud to takhle bude pokračovat za chvilku budu jako sud. Podle mě nemám hlad, protože jsem těhotná. Popravdě trpím depresemi a za posledních 5 měsíců jsem toho moc nesnedla.Co myslíte vy? Může za to těhotenství nebo antidepresiva?
Přesně tak, těhotenství neni důvod k přejídání
. Takže spíše bych s dr. konzlutovala nové antidepresiva
. A nebo se ti jen spravila chuť k jídlu, kterou si v posledních 5 měsících neměla
.
Nesouhlasim s tím, že to nemůže být tehotenstvim. Já jsem měla s bidou potvrzeny tehotensky test a jedla jsem strašně moc. Pořád a sladké a slané dohromady. I okolí si toho začalo všímat. Za cca 3 týdny jsem najednou neměla chuť vůbec na nic a zacalo mi být dost špatně a nejedla jsem nic
… Takže může to být tehotenstvim..
@Baruunečka u tebe to spíše vidím na chutě a upřímně opravdu těhotenství za přejídání nemůže. To mi řekla i doktorka, prostě většina žen si myslí, že jí najednou za dva, takže se v těhu tak nehlídá. Zase zadavatelka může být ráda, že se jí vrátila chuť k jídlu. Což je super.
Tak já musím říct, že jsem jedla určitě kvůli těhotenství. Přesně takhle na začátku. V prvních týdnech jsme nabrala asi 6 kilo. Bylo mi zle když jsem nejedla dýl jak hodinu dvě. A potřebovala jsem fakt prasárny a plnej žaludek. Z ovoce se mi zvedal kufr. Když jsem jen trochu dýl nejedla začlo mi být strašně zle. Takže ti co to nezažili, netvrďte, že to tím nemůže být
. Po prvním trimestru to přešlo, já měla 8 kilo nahoře a měla jsem strašnej strach že přiberu třeba 40 kilo. Nakonec jsem za celé těhotenství přibrala 18 kg a 3 měsíce po porodi byla zpět na své váze. Pokud nejíš vědomě a neříkáš si výmluvy že je to těhotenstvím, ale prostě to musíš sníst jak já tehdy, tak se tím netrap a těš se na mimi
. Každopádně ale určitě prokonzultuj s lékařem i ty antidepresiva
![]()
@Stitch 2019 já se ale nebavím o tom, když má hlad. Bavím se tady vyloženě o přejídání
. Já jsem taky v prvním trimestru měla hlad už třeba po dvou hodinách. Ale neprežírala jsem se, prostě jsem se normálně najedla
. A né že budu jíst jak nevim co, cpát do sebe první poslední a svedu to na tehu
.
Dobrý večer, mám dotaz. Jsem na začátku těhotenství a už týden opravdu žeru. Do toho mám nové antidepresiva a 66dni nekouřím. Za týden jsem přibrala 2kg, což mi nevadí. Ale pokud to takhle bude pokračovat za chvilku budu jako sud. Podle mě nemám hlad, protože jsem těhotná. Popravdě trpím depresemi a za posledních 5 měsíců jsem toho moc nesnedla.Co myslíte vy? Může za to těhotenství nebo antidepresiva?