Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je to asi hloupá otázka, ale řekla jsem si, že se pokusím úplně vyhnout stresu, přes den se mi do daří, ale v noci je to šílenost… Vždy když se probudím, jsem úplně ubrečená, spocená, vyklepaná atd… Myslíte si, že tento stres může mít nějaký vliv na miminko? Je to každou noc. Jsem těhotná krátce a poprvé, proto kdyžtak prosím omluvte hloupý dotaz.
Našla jsem i horší…
Párkrát jsem porodila plyšáka, potom i rybu…
A taky se mě furt někdo snaží zabit
jsem uz z toho mimo
dik moc za reakce, snad v tom nejsem sama ![]()
Šílený sny jsou jeden z příznaků těhotenství
takže klid, je to normální
a jsou tak hrozně živý, nikdy jindy se mi takové sny nezdaly.. Vždy jen v těhotenství a byla jsem těhotná třikrát, začalo to prakticky od početí
podle toho taky poznám, že jsem těhotná
takže když mám zpoždění MS, soustředím se jaký mám sny a to mi poví jestli jít pro test
buď v klidu, po porodu to přejde ![]()
To je fakt. Me se zdal jeden fakt psycho sen.
A kdyz jsem byla u nasich a vypravela jsem ho tak tata na me hned ze jsem urcite tehotna! A mel pravdu, jen v tu dobu sem to jeste nevykrikovala.
Mně se pravidelně zdávalo, že jsem se o dítě nestarala a umřelo mi hlady. Taky super na psychiku. Po porodu jsem zjistila, že se to opravdu nemůže stát, že bych dítě zapomněla nakrmit, na to naštěstí to dítě řve dostatečně hlasitě. ![]()
Já jsem v 16. týdnu a dneska v noci jsem servírovala embryo na dezertní talířek
Po chvíli se z toho stali skořicový šneci z listovýho těsta a sežral to bejvalýho pes… Před pár dny nám ve snu zase přinesli 3 měsíční mimino, chtěli jsme vědět co to vlastně máme, jestli holku nebo kluka a ve chvíli kdy jsme rozepínali plínu, mimino zmizelo a v ruce jsem najednou měla svačinovou krabičku, ve který bylo bezpohlavní embryo ![]()
Divný je, že už v tom snu mi to přijde vyloženě vtipný, nejsou to žádný noční můry a budím se se smíchem, i když to zní děsivě, je to vlastně legrační. Rybu jsem ještě nerodila, ale plastovou panenku už několikrát ![]()
Ahojky, nejsi v tom sama. Jsem nyní 8tt a takové sny co mám? Nikdy v životě jsem neměla tak děsivé noci. Například jeden sen, jak podávám své miminko jedné paní do náručea ona ho omylem opustila a… Dnes další děsný sen, jak jsem nesla miminko a nějak jsem to neodhadla a dala mu hlavičkou o zeď, kolem které jsem procházela. Jsou to strašně sny a opravdu hrozné
Četla jsem někde, že je to zdůvodu jak často v noci chodíme na WC, tak se probouzíme ve fázi REM spánku a v této fázi se právě zdají sny a tím jak se vzbudíme hned, pamatujeme si je daleko více a živě ![]()
Jsem na tom úplně stejně, teď v pátým měsíci a každý den jsem z toho hrozně nevyspalá
sice všude čtu, že jsou normální sny o budoucím mimču, ale to se mi snad ještě ani jednou nezdálo, vždycky jsou takový ze života, jenom noční můry a je jich kolikrát několik za noc. Tak doufám, že se to po porodu změní k lepšímu. Já co jsem zatím zkusila, byl meduňkový čaj před spaním, ale akorát jsem pak chodila celou noc na záchod, asi to prostě musíme jenom vydržet ![]()
Taky se přidávám. Sny mám hrozný. Jsem na začátku 2.trimestru. A mám tak hnusný sny, až mi je ze sebe špatně.
(Že potratim, že bude silně postižené apod.).
Je to hrozný.
Anonym, stydím se ![]()
@Anonymní píše:
Taky se přidávám. Sny mám hrozný. Jsem na začátku 2.trimestru. A mám tak hnusný sny, až mi je ze sebe špatně.
(Že potratim, že bude silně postižené apod.).Je to hrozný.
Anonym, stydím se
A proc se stydis? Copak ty sny vyrabis vedome?
Ma to dost zenskych, taky si jich par vybavuji. To bude dobry ![]()
To mám taky, dneska třeba že jsem kouřila trávu, a pak jsem brečela že to ublíží miminku, nebo že mě chce pořád někdo zabít, prostě pořád něco co ubližovalo miminku 😥jsem také poprvé a krátce, tak teď už vím, že v to není nic nenormálního 😊
Nestyď se, taky jsem ve 2. trimestru a sny mám šílený. Dneska se mi zdálo, že jsem byla u dr kvůli bolesti břicha (ta mě trápí už 3. den) a na křesle jsem jí začala strašně krvácet (to se mi zas stalo, když jsem v dubnu potrácela a šla k dr.). Pak se mi zdálo, že se mi narodilo to miminko a já ho porad někde zapominala, jakože jsem zapominala, že ho mám, tak jsem se o něj nestarala.
No a teď čekám u dr. v čekárně s tou bolesti břicha, tak na mě, prosim, myslete… ![]()
Já taky mám sny, akorát ne šílené ale zle( je to nepříjemný, docela to snižuje sebevědomí. Teď zatím teda nějakou dobu nic nemám naštěstí, ale druhy měsíc byl hrozny teda…