Jde o deprese?

6
10.2.25 16:10

Jde o deprese?

Zdravím, mám dcerku která si stěžuje že ztratila chuť žít, že jí nic nebaví, nemá motivaci cokoliv dělat, necítí se živa a nebo že ostatní kolem ní nejsou pravý. Snažím se pro ní dělat všechno možné abych jí rozveselila ( kupovala jsem různé přírodní čaje/prášky/olejíčky proti stresu, depresím atd ale nic nepomohlo) zkoušeli jsme i psychologa který očividně nepomáhá. Dcera ani neví co se stalo že už ji nebaví žít, jelikož má spoustu kamarádek i podporující rodinu. Ještě na začátku školy byla úplně vpohodě s kamarádkami chodila ven, pořád se smála a užívala si život, pak ke konci roku 2024 se její nálada změnila málokdy se usměje, nemá zájem se bavit nebo něco dělat. Celkově tvrdí že ji tenhle svět nepřipadá pravý a že jí nebaví žít. Nevíte někdo jak mám dcerku s těchto stavů dostat ven? Nechci o ní přijít 😕 žádnou šikanu nebo něco podobného nikdy nezažila, ve škole byla vždycky oblíbená. Nevím co se jí stalo

Příspěvek upraven 10.02.25 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12624
10.2.25 16:18
@Linux710 píše: Více

Kolik je jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.2.25 16:23
@lilith1 píše: Více

Před pár měsíci jí bylo 15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
10.2.25 16:35

Ahoj, deprese se může objevit kdykoliv, nemusí tam být patrný vnější spouštěč. Psycholog nedoporučil psychiatra? U těch dětských jsou tedy hrozné čekací doby, kdybyste si mohli dovolit soukromého, tak možná by to šlo rychleji, já mám kdyžtak nějaké tipy, ale chce to všechny obvolat a může to být i tak na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.2.25 16:42
@Lollitka píše: Více

Asi by jsme zkusili toho psychiatra, jenže v našim městě je jen 1 dětský psychiatr a ten má nejbližší volný termín až v červnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
10.2.25 16:47

Když je to tak vážně, sežeň soukromého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
10.2.25 17:05

Určitě psychiatr, odkud jste? Pokud byste to neměli nějak daleko do Prahy, můžu dát tipy i na soukromé, i když nevím jistě, zda berou. Nedávno jsem ten seznam někomu pro dítě doporučovala a sestavovala, tak můžu tady poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.2.25 17:16
@Lollitka píše: Více
Bohužel jsme z Vysočiny. Zkusím ještě nějakého najít.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.25 17:21

https://www.emimino.cz/…ciho-546734/?…

Už zase? Proč zakládáš tu samou diskuzi? Tam jsi měla jasný rady. Psychiatr a zapojit ji do reality, gauč a mobil nic nevyřeší.

• Citovat
  • Upravit
5893
10.2.25 17:22

Velká Bíteš soukromá velmi dobrá. Bere. Na netu její stránky najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
10.2.25 17:32

Místo zakládání stejných diskusí bys měla konečně jednat. Spojit se pediatrem, poradit se s ním, hledat intenzivně psychologa, psychiatra. Tady to fakt nevyřešíš a rady jsi dostala už minule. Pokud to teda není celé jeden velký kec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.2.25 17:33
@Anonymní píše: Více

Do reality sem ji zapojila. Každý den chodíme na procházku, snažím se jí zabavit různými aktivitami aby nebyla na mobilu. Psychiatra zkouším najít ale každý má dlouhou čekací dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová