Jak se vám projevila panická ataka

Anonymní
7.2.25 16:59

Jak se vám projevila panická ataka

Jak se vám projevuje nebo projevila panicka ataka..pár měsíců řeším bolesti břicha, nechutenství, hlavně žaludek, večer když usínám začnu se na břicho víc soustředit, mícam křeče a hned mi šrotuje že určitě krvácím do břicha, že se ráno neprobudim? Začnu cítit jak mi buší srdce, potím se, pak usnu spíš vyčerpáním. Byla jsem u dr, mám za sebou i gastro, vše v pořádku prý, přidávají to nervum (ale nejsem si vědoma ze bych nějaké výrazně měla stres), dr říkala že to co popisují ze mám před spaním by mohla byt panicka ataka, strach ze umru.. četla jsem si o tom, ale všude jsem se dočetla že se ataky projevují bolestmi na hrudi, busenim srdce, ale vyloženě bolesti břicha jsem se nedocetla.. dr doporučila i vzhledem k tomu ze jsem zhubla více méně kvůli tomu návštěvu psychiatra ale zatím jsem se nikam neobjednala.. co si myslíte o tom postupu? To břicho mě večer opravdu bolí, mivam i krece tam jak je zaludek, přijde mi divne ze by na nic nepřišli ani na gastru vzdyt jak sem psala já si sama nejsem vědoma nějakého výrazného stresu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3140
7.2.25 17:25

Já to vnímám jako náhlý pocit derealizace, pocit neskutečna, intenzivní strach, že se teď něco stane, přestanu se ovládat, omdlím. Poté, co se mi tohle stalo uprostřed vodní nádrže, kdy jsem tam byla sama bez plaveckých pomůcek, ztuhly mi nohy, ruce a já opravdu koukala do tváře smrti, jsem si to začala uvědomovat a když to přijde, prodýchám to, odvedu usilovně pozornost a někomu to zkusím říct. Stávalo se mi to i za volantem, což je fakt o hubu. Říkali mi, že zblednu, ztuhnu a jsem v tu chvilku jako vosková socha. Děje se to častěji, když jsem ve stresu nebo hodně vyčerpaná, hladová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
7.2.25 17:25

Podívej na přiloženou tabulku s popisem fyzickych priznaku uzkosti..
Vypujceno z knihy o Panické poruše.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.25 17:40
@Svetluska55 píše: Více

Aha… tak tohle jsem nevěděla ze až tolik projevu to muže mit

• Citovat
  • Upravit
7188
7.2.25 18:37

Nevím jestli je to panická ataka nebo úzkost, ale já to mám dost často když mi moc klesne cukr (když mám fakt velkej hlad). A úplně typicky když mám hlad a jdeme někam do restaurace, kde to šumí a je hodně lidí. Mám přesně ty pocity neskutečná, intenzivní strach, někdy nemůžu ani jíst. Mám strach že omdlim, že se něco stane, mám strach z těch lidí, z toho že jsou to „ďáblové“ - nevím jak to popsat, prostě třeba ze servírky, kterou dobře znám, ale najednou mám z ní strach.

Řeším to dechem, snažím se hodit do klidu. Ale kolikrát mi hodinky ukážou třeba tep 130. Nemívala jsem to, mám to prakticky zničehonic, naštěstí ne nějak často. Mám i staženou aplikaci Nepanikař, myslím že tady ji někdo doporučoval. Odvede to pozornost, to se snažím vždycky nějak, ne vždycky se to podaří, ale umím s tím už nějak pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.2.25 20:20

No ona panicka ataka chodí z ničeho nic. Na to je těžké přijít proč. Je to nějaký podvědomí spouštěč. U mě první ataka byl pocit že umřu a že se nemohu nadechnout. Bylo to pár dní po operaci a první noc co už jsem byla doma tenkrát jsem si myslela že něco v nemocnici zanedbali a opravdu umřu. No a pak mě panicky ataky provazeli ještě pár roku. Břicho a žaludek jsou nejčastější psychosomaticke problémy. Zkus změnit stravu. Nebo jíst poslední jídlo třeba 3h před spaním ať se jídlo stihne strávit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.25 00:19

Holky.. díky..jsem rada ze v tom nejsem sama jak jsem si myslela.. a když tak čtu vase příspěvky asi jsem si to ani nechtěla přiznat ze to muže byt hlavou. Poslední jídlo mivam kolem 5-6 odpoledne, před spanim vůbec nejim.. jak to teda řešit? Dr mi řekl psychiatra? Takže nějaký prášky na uklidnění? Já si tak říkám co bych mu tak řekla.. fyzicky je mi zle, ale psychicky se necítím nemocná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.25 04:03

Taky nemám hyperventilaci. Že je to hl. příznak neznamená jediný.

• Citovat
  • Upravit
1111
8.2.25 04:29
@Květina 555 píše: Více

Já jsem už v počátku (začalo to v pubertě) ten spouštěč znala, už dopředu jsem věděla, kdy - v jaké situaci - se to spustí. Byly to pořád stejné okolnosti. A mezi obvyklé příznaky patřilo to, že jsem měla poruchy vidění, motání hlavy, neschopnost mluvit, chodit, vůbec se pohnout, někdy až pocit derealizace, pocení, bušení srdce, bolesti na hrudi, reálný strach, že teď se natáhnu a umřu. Takže ano, přišlo to z ničeho nic, spíš bych řekla, že jsem to podědila, ale nedá se říct, že by hned člověk nedokázal charakterizovat ten důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.2.25 05:24

Zakladatelko to záleží na tobě jestli chceš brát léky na uklidnění když se jinak cítíš psychicky v pohodě možná bych zvolila psychoterapii. S ťím žaludkem mám taky zkušenost poslední rok jsem s ťím taky začala mít problémy a nikdy jsem je neměla ze začátku jsem taky nechápala proč a pak jsem postupně začla chápat že na sebe vyvijim velký tlak i z okolí byl na mě vyvíjen tlak. Tak jsem začla dělat změny abych se cítila líp a problémy se žaludkem začali mizet. Dostala jsi nějaké léky na žaludek aby jsi neměla ty křeče? A máš ty křeče hned po jídle? Jíst několik hodin před spaním je v pohodě. Zkus teď odlehčit stravu méně masa. Zkoumej po jakém jídle máš křeče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.25 08:03
@Květina 555 píše: Více

Na zaludek mi byl doporučen iberogast a dr predepsal algifen v případě velkých bolesti a křeči.. Nemám je hned po jídle, nejvíc je mám večer před spaním nez usnu, ale hned po jídle ne, psychoterapie no.. úplně nevím jak byc to zkloubila s prací, na to bych si musela brát volno, mám práci 8-16 každý den..ale třeba bych našla někoho kdo děla i v pozdějších hodinách

• Citovat
  • Upravit
6381
23.4.25 20:27

Je to možný?

Oživuji,
Prosím potřebovala bych poradit..
aktuálně cítím pálení na hrudníku, nemůžu se jakoby donadechnout a motá se mi strašně hlava.
Může to být ataka nebo mám něco se srdcem?
Ještě jsem to nikdy nezažila.
To pálení na hrudníku tedy ano, ale přešlo to.
Ale nechci vyvolat paniku zbytečně. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.25 20:35
@Dollorres píše: Více

V urcite fazi jsem tyhle priznaky taky mela. Byla jsem pak u prakticke, ta me obratem poslala na kardiologii, ale tam vse ok. Prosla jsem i neurologii a krevni testy, vse ok.
Pak zacaly chodit nocni ataky, bolest na hrudi, nemoznost se nadechnout, navazne hyperventilace.
Pak se pridala nespavost a tres, bylo dost jasno. Antidepresiva pomohly. PP jeste v noci mivam, ale zridka a zvladnu je prodychat.

• Citovat
  • Upravit
6381
23.4.25 20:37
@Anonymní píše: Více

Já asi před měsícem měla preventivní lékařskou prohlídku. Včetně EKG, spirometrie. A dopadla dobře. Proto si myslim, že tam problém nebude. Jen jsem teď hodně ve stresu. Tak mě napadla ta ataka, ale zatím zkušenost nemám. Jen teď jak se nemůžu moc nadechnout. Výdech je ok. A to pálení..no je to děsivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
23.4.25 20:39
@Dollorres píše: Více

Nemáš ted nějaké větší stresy nebo nejsi po viroze?

Bylo by lepší k doktorovi na EKG a vyš., obzvlášt když na to netrpíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová