Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj potřebovala bych radu. Jsem tři měsíce po porodu menstruaci sem zatím nedostala jen mám takový problém že dva dny špiním jen lehce pak třeba týden nic a pak se to zase opakuje, zase špiinění a nic. Stále mě moc bolí v podbřišku. Plně kojím takže jsem si vědoma toho že to nemusím dostat, ale myslím že by to asi bylo zapotřebí. Přiznám se že jsem nebyla na kontrole po 6 neděli. Nějak my nevychází čas, myslíte že kdybych tam zašla že by my píchla doktorka vyvolávačku i když kojím? Těhotná určitě nejsem. Už mě to obtěžuje. Určitě si tam zajdu myslíte že by mohlo jít o nějaký problém? A myslíte že by my tu vyvolávačku píchla?
Když kojíš tak menstruaci nemáš ![]()
Ale já měla podobnéj problém a když žena kojí tak nic nepíchnou
jen mi dala bezhormonální antikoncepci ![]()
To je ůplně normální, mě se ms srovnala kolem osmého měsíce po porodu.
Spíš bych to napsala takhle, většina žen při kojení MS nemá, ale jsou i takové, které jí mají i pravidelně..ale většinou po celou dobu kojení to cmrndá nepravidelně.. vyvolávačka to, podle mě, nevyřeší.. ono i pak pul roku-rok po dokojení trváý než se to srovná.. jsou rozházené hormony..
Tak vyvolávací injekci si myslím že ti nepíchne, nemá důvod. ale divím se že trpíš velkými bolestmi v podbřišku a nebyla jsi ještě na kontrole
jinak píše se mi a ne my ![]()
Já bych určitě zašla k dr., už proto, že jsi nebyla po šestinedělí
@Anonymní píše:
Ahoj potřebovala bych radu. Jsem tři měsíce po porodu menstruaci sem zatím nedostala jen mám takový problém že dva dny špiním jen lehce pak třeba týden nic a pak se to zase opakuje, zase špiinění a nic. Stále mě moc bolí v podbřišku. Plně kojím takže jsem si vědoma toho že to nemusím dostat, ale myslím že by to asi bylo zapotřebí. Přiznám se že jsem nebyla na kontrole po 6 neděli. Nějak my nevychází čas, myslíte že kdybych tam zašla že by my píchla doktorka vyvolávačku i když kojím? Těhotná určitě nejsem. Už mě to obtěžuje. Určitě si tam zajdu myslíte že by mohlo jít o nějaký problém? A myslíte že by my tu vyvolávačku píchla?
ahoj, tak tam bych si dosla na gyndu… nekdo to pri kojeni ma…ja u prvni mela a u druheho kojeni zase ne. Urcite to neni normalni a po internetu Ti nikdo dost dobre neporadi… pokud chces byt zdrava a bez potizi, zajdi na gyndu!
Tak já si tam určitě zajdu ono se to se třema prťatama špatně plánuje, většinou nemám hlídání. Spíš my to leží v hlavě. Při porodu se mi nechtěla odloučit placenta a tak nějak nebyl jednoduchý tak mám strach jestli to nemůže pocházet z toho ![]()
Ahoj, tak na kontrolu po šestinedělí si určitě dojdi, ať doktorka případný problém vyloučí. Nicméně, já jsem měla něco podobného. Špinila jsem třeba po týdnu, deseti dnech (trvalo to tak 2 - 3 měsíce po porodu). Pak jsem najednou měla 4 měsíce klid a potom už se mi začal cyklus pomalu upravovat do podoby před porodem
. Vyvolávačku mi doktorka nepíchla, jen říkala, že při plném kojení může být krvácení opravdu velmi nepravidelné. Nabídla mi akorát HA slučitelnou s kojením, ale to jsem nechtěla, takže s tím bohužel neporadím.
@Anonymní píše:
Tak já si tam určitě zajdu ono se to se třema prťatama špatně plánuje, většinou nemám hlídání. Spíš my to leží v hlavě. Při porodu se mi nechtěla odloučit placenta a tak nějak nebyl jednoduchý tak mám strach jestli to nemůže pocházet z toho
no s tim neporadim, ja ji mela ok, ale pani na pokoji rikali, ze si ji musi gyndar pohlidat, protoze z ni placentu nemohli oddelit a pry jim teda dala (zrejme malem umrela) takze urcite zajdi…a ja pro zmenu hlidani mozna mela, ale mimiska jsemsi vzala sebou..kdo vi kdy bude brecet na kojeni, vem mimi do autosedacky a je to.
@Barczela píše:
Když kojíš tak menstruaci nemáš
mas spatne informace..ale holky uz to tu vlastne vysvetlily ![]()
No mě museli na rychlovku uspat už to bylo skoro hodinu co čekali na tu placentu, takže do narkozy a vyndat. Pak jsem jen zaslechla že jsem měla velké krevní ztráty tak že jsem mohla vykrvácet
už jsem si právě myslela že jsem těhotná ale test byl negativní. No nejlépe my to řekne asi doktorka ale tak pro uklidnění jsem to zkusila
@Barczela píše:
Když kojíš tak menstruaci nemáš
Já jsem menzes měla i přesto, že jsem plně kojila. První jsem dostala tuším ve čtvrtém měsíci syna ![]()
Anonymní: já měla na pokoji dvě maminky, kterým museli placentu vyndat v narkoze, protože se neodloučila a vím, že obě byli pod přísným dohledem DR. takže bejt tebou letím na gyn, už jenom kvuli tomu, že to při porodu neprobíhalo, tak jak by mělo..