Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat, zda nemáte někdo podobný zkušenosti? Jsem na začátku 20tt a dnes mě začala bolet asi stydká kost. Je to taková bodavá bolest při chůzi. Připadá mi to, že mě to píchá i kolem konečníku, bolí mě i pravá noha. Prostě celá pravá půlka. Může jít o stydkou kost??? Není na to ještě brzy? A přejde to někdy nebo to bude bolet až do porodu???
Děkuji za odpovědi.
Buď v pohodě, já byla celý těhotenství bez problémů a po porodu to začalo. Bolest kyčle a stydké kosti. Jsem 1,5 roku po porodu a bolí to pořád. Kyčel je lepší, ale stydká kost bolí furt, nemůžu ani ležet na boku, to bolí nejvíc. U doktora jsem byla, vše je v pohodě, tak čekám, že to třeba jednou odejde. ![]()
Stydká kost je vepředu, jestli tě bolí i kolem konečníku, tak tam už stydká kost není. To může mít spoustu příčin, třeba namožené nějaké vnitřní úpony, mimčo je zrovna blbě natočené… Co na to doktor?
Mně to právě začalo bolet dnes odpoledne. Takže jsem u doktora nebyla. Bolí to hlavně při chůzi než se rozchodím, pak už je to lepší. Do poradny mám jít v pátek, tak snad to nějak přejde nebo to snad do pátku nějak vydržím ![]()
no, mě bolela stydká kost před porodem, a to dost a bylo to intenzívnější, když jsem chodila. Myslím, že rozchodit by se to asi nedalo.
Mně taky bolela „pičikost“ asi měsíc před porodem. Pomohlo mi chodit pěkně zpříma, narovnat se a spíš jako baletka našlapovat přes špičky. Taková ta kačeří chůze sice na chvíli ulevila, ale pak to bylo čím dál horší. Ale to co popisuje zakladatelka se mi nezdá jako klasická bolest stydké kosti
Snad to povolí a do pátku vydržíš.
ahojky me obcas poboliva kycel, pred Vanocema to bylo az moc ani sem nemohla na nohu doslapnout a tady v diskusi mi poradili ze je to tou kosti nejspis..Dr mi rekl ze j to tim ze jsem neco nabrala a ze telo neni soumerny a proto je to vetsi zatez treba na pravou stranu, navic malej me tlaci prevazne v pravo…pomaha mi na to akorat hodne odpocivat a zadny dlouhy vychazky…a halvne v teple
tak z me zkusenosti - ano muze to byt ono… je dobre to nechat fakt sledovat, ac nechci strasit, tak ja dopadla tak, ze jsem mela rozestup symfyzy 0,8mm a kvuli tomu planovany SC … mel by pomoct ulehceni te zateze bederni pas..
Já mám úplně stejný problém, jsem ve 28. týdnu a problémy už mám od 20. týdne. Někdy mám problém se rozejít a obouvání a vyzouvání bot je pro mne šílená bolest. Ale prý je to normální a pomůže jen klid…
Gabča
marťulinko, mám to taky, ptala jsem se minulý týden dr., prý je to normální a je to dáno tím, jak se nám mění těžiště.
Mně to naštěstí do rána přešlo a už to nebolelo. Objevilo se to až za týden a to při chůzi ve městě. Každý krok bolel víc a víc. Nemohla jsem ani dojít na zastávku. A pak po pár minutách to zase jako mávnutím proutku přestalo.. ![]()
Ten den jsem zrovna šla do poradny, tak jsem to tam řekla doktorce a ona mě poslala na neurologii. Tak jsem objednaná na pátek. Říkala mi, že to může být i skříplý nerv.. nebo od zad a že mi to vystřeluje do kyčle a nohy… ![]()
je pravda, že mě už asi od 10 týdne bolí kříže. Hlavně při ležení na zádech. Jinak se to dá vydržet.
Zajímá mě, co se mnou na neurologii chtěj dělat. Podívají se na páteř a záda.. můžou poslat na rehabilitace. Ale raději budu cvičit doma na míči než někde dojíždět.. ![]()
ahojky no presne tak mi to taky doktro rekl ze se mi meni teziste a jetse jsem neco pribrala tak rpoto a taky me bolela kycel po delsi chuzieba na nakupech a musim rict ze se to dost zlepsilo ted ve 31. tydnu..opravdu na ot pomaha jen klid…
taky znám, tak od 32. týdne do konce těhu, naštěstí porodem to přešlo, nepomohlo fakt nic ![]()
Prosím o radu… jsem na konci 22 tt a od čtvrtka mě nepříjemně píchá v podbřišku. Přidalo se k tomu lehké svědění, tak jsem byla pro jistotu u doktorky, která mi kuli pozitivní kultivaci již před tím dala raději Macmiror. Nicméně břicho mě píchá furt
Nevím, jestli to nemůže být od stydké spony? Píchá to jakoby dole na tom “tukovém” polštáři. Je to dost nepříjemné,
i když to zkusím zmáčknout. Vystřeluje to i do stran, v sedě ani v leže to moc nepolevuje
Moč paní doktorka zkoušela papírkem, a to bylo ok. Jak může bolet stydká kost a vazy kolem ní? Není to do slz, ale spíš příšerně otravný.
Děkuji předem
@Květinka81 No asi proto, že se ty vazy roztahují a připravují na další růst miminka.