Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jen se chci zeptat,jaká je"normální"délka čípku ve 26.týdnu?
no ja jsem ve 28 tt a mám ho 2cm záleží jak chce miminko na svět a jak si to určí samo
ja v prvnim tehotenstvi mela asi 4cm
ale urcite to bude u kazdeho jine a nevim kde je nejaka hranice, doktor by ti to mel rict, jestli mas nejake problemy , ne ?
Já měla už
od 21.týdne čípek 2cm a rodila jsem až ve 40.týdnu.
Zrovna jsem byla ve 26tt u Dr. a naměřila mi jej 3,5cm.. a prý pohoda.. tak já nevím, kolik by měl být…
pokud ti ho měří ultrazvukem, tak je to směrodatné, pokud jen prsty, tak na to neber moc důraz, to je subjektivní záležitost a není to přesný…
Před cca 4 měsícema jsem ho měla 4,5cm a teď ho mám 3,5…No uvidim ve středu
Ahojky,
já měla ve 27.tt CS 1 a délku čípku 30mm. No a rodila jsem 40+4tt a ještě vyvolávaným porodem. Takže se neboj, pokud Ti k tomu nic neřekl doktor, tak se není vůbec čeho bát. Navíc délka 35mm, jak píšeš, je naprosto ukázková, tu jsem měla někdy ve 13.tt a pak mi postupně klesala. Kdyby se ti délka nezkracovala, znamenalo by to, že ani neporodíš, a to přeci nechceš ![]()
ja teď ležív nemocnici s jednovaječnými dvojčátky a čípek mám dlouhý 19 mm a budou mě dávat kroužek ono je to u každé maminy jiné jako takže uvidíš termín mám až 26.3. takže vážně jen zaleží na miminkovi jak si to určí že chce ven
no to moc nevěřím že vydrží ale mohli by aspoň ještě měsíc jiank díky