Jak poznat přicházející porod?

2678
2.1.11 17:34

Prosím pomoc..porod?

Holky prosím poradte, čekám první miminko a mám hrůzu z toho, jak poznám porod a z něho celého…budu ráda za jakékoliv rady. Mockrát děkuji, jsem dnes přesně na začátku 36.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
žirafííí
2.1.11 17:44

Neboj se , taky jsem měla strah že to nepoznám :mrgreen: .
Několik hodin před porodem jsem furt myslela že to jsou poslíčci,nechtěla jsem si to přiznat že je to začínající porod, sprcha nepomáhala a pak v noci když jsem se stavěla na hlavu bolestí už mi trklo že to neni normální a jely jsme a byl to porod.takže se neboj určitě to poznáš :-)

• Citovat
  • Upravit
35545
2.1.11 17:49

Hlavně se neboj, couvnout už nemůžeš :mrgreen: to je tak atypická bolest, že to poznáš. Paradoxně už si jí vůbec nevybavím, ale v tu chvíli to projelo celým tělem 8-o Hlavně se nenervuj, poznaly to všechny, poznáš to i ty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
2.1.11 17:50

ahoj,já čekám 3.dítko,končím 33tt a mám také strach,ale spíš,aby to vše dopadlo dobře v mém věku

neboj,porod poznáš,tedyty pravé kontrakce,ty se nedají přehlídnout :mrgreen:

u 2.těhu jsme měla vyvolávaný porod,píchali mě 3 dny 3lrát denně,a z toho jsme měla jen křížové bolesti a slabé kontrakce,4.den se šlo natvrdo a byly to kontrakce se vším všudy

u 1.těhu mi nejdřív odešla hlenová zátka,a za necelých 24 hodin začaly kontrakce po 15 min,a hned jsme věděla,že je to ono

a u obou porodů mi nepraskla voda,tu mi praskli v porodnici

to jsou moje zážitky,ale každý porod je jiný,takže těžko radit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.1.11 17:51

neboj porod určitě neomylně poznáš, horší je to v tom, že každá ženská to má jinak, některý začnou kontrakce a až pak odteče voda, jiný nejprv praskne plodovka a pak kontrakce, je to různý, ale pokud budeš mít stahy a v teplý vodě ti budou sílit, tak je to ono, pokud by ustávaly a byly nepravidelný, tak to jsou poslíčci, pokud ti praskne voda, tak se dítě musí do 24 hodin porodit. Ale neboj, svuj porod neprošvihneš, držim palce a vůbec se toho neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.1.11 18:00

tohle jsem taky zažila, už od noci jsem měla trochu bolesti, ale furt sem si říkala, že to asi budou poslíčci, protože to nebylo tak hrozný… no, pak odpoledne už sem volala mamině (je porodní asistentka), jestli už nemám jet do porodnice, že nevím, jestli už to je ono :-D bolesti byly, ale síla asi jak u menses, trochu silnější ale jen právě nárazově ale asi po pěti minutách, tak mi bylo řečeno, na nic nečekej a jeď tam :) už sem byla 41+1 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
2.1.11 18:10

Jééé já měla taky strach, ale neboj poznáš to :) Nakonec jsem to taky poznala. Nejdřív jsem si myslela, že jsou to poslíčci, když už to trvalo dost dlouho, tak jsem si dala horkou vanu a rozjelo se to trošku víc. Jeli jsme do porodnice a byl tam :D
Fakt se není čeho bát, mě najednou vedla nějaká ženská intuice nebo co, začala jsem ty kontrakce měřit atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
2.1.11 18:55

Já měla úplně stejný strach jako ty :mrgreen: Pokaždé když přišli nějaký silnější poslíčci už jsem se děsila, ale ono až přijdou ty doopravdový bolesti/kontrakce tak to poznáš :-)

• Citovat
  • Upravit
4855
2.1.11 19:24

Tak toho se bojim taky ze to nepoznam.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
2.1.11 21:49

Porod poznáš, ale už nepoznáš za jak dlouho porodíš a jak se porod „rozjede“ :palec:
U mne to začalo poslíčkama den předem…jakoby bolest od mestruace, nepravidelná slabá křeč v podbřišku. V noci se začala s pravidelňovat, občas mne vzbudila :lol: a k ránu už jsem neusnula a měla stahy á 10 minut, pak á 5 minut, ale stále se to dalo vydržet. Dokonce jsem hrála hry na počítači…až v poledne jsem řekla své sestře ať mne raději odveze, že už to je po 3 minutách. Při příjmu mne MUDra vyšetřila a naznala, že porod je ještě daleko, že když do rána nic, tak, že mi ho vyvolají… no a za půl hodiny se začaly dít věci. Asi se to během vyšetření nějak pohnulo…to už byl stah za stahem a za další 3 a půl hodinky byl malej na světě. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
6.1.11 19:35

Každá se bojí, že to nepozná, ale věř, že to poznáš… Když ti rupne voda tak to poznáš stoprocentně, když budeš mít bolesti, tak se ujistíš do hodiny, zda to jsou bolesti porodní, nebo jiné, já jsem myslela, že se mi chce strašně na velkou, ale jelikož to bylo pravidelné a sílilo to, došlo mi, že to asi nucení na záchod nebude, buď v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
6.1.11 22:49
:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
15.10.11 03:09

Holky poradte co myslite?? uz asi hodinku mam takove cim dal tim silnejsi bolesti v krizi nebo co to je proste nad zadkem.. Nevite kdys jsou kontrakce tak musi bejt bolest i v brichu?? nebo muze byt i jen v zadu..? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
15.10.11 04:09

Savi myslím že to můžou být kontrakce… jestli je to pravidelné a vždycky to chvíli hrozně bolí a pak to povolí. Taky jsem měla takové kontrakce „v zádech“, v břiše jsem nic moc necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
15.10.11 16:11

jojo presne ale zatim je to porad stejne tak treba v noci se neco zmneni.. zatim se bolestti nezvetsuji… ale ani neprestavaji.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky