NT screening - Brno Veveří

118
2.1.11 13:14

NT screening - Brno Veveří

Ahoj. V úterý jdu na vyšetření NT na VVV v Brně Veveří. Budu asi 12+6. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti. Hlavně jestli může manžel a dcera jít se mnou na UZ, jestli se dělá UZ vnitřní a nebo přes břicho a jestli Vám řekli pohlaví miminka - případně jestli se trefili :-D .
Moc děkuji Erika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4633
2.1.11 13:17

AHoj, byla jsem tam v roce 2009. Je to tam moc fajn a doktori jsou prijemni, prostredi moc hezky.
Vezmou ti nejdrive krev, zaplatis a pak jdes cekat na UTZ. Tam si muzes vzit rodinu..UTZ se promita na televizi vedle luzka, kde lezis ..take tam jsou 1-2 zidle pro tvuj doprovod. Takze ano. Pohlavi nam rekli a trefili se. Jo a UTZ je pres bricho. Dokonce ti udelaji i fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
2.1.11 13:17

UZ je vnější přes břicho, jsou tam velmi příjemní, pohlaví mi říkali až kolem 20týdne. Manžela jsem sebou měla a syna až na tom druhém, ale určo je vzít můžeš. Mě kluka uhodli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
2.1.11 13:18

jé tak Lolinka to popsala důkladně ještě přede mnou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.1.11 13:22

Holky moc dík.
Já jsem tam byla už s malou před dvěma roky na Uz ve 20 tt. A bylo to super, ale nevěděla jsem, jak probíhá toto vyšetření.
Už se moc teším na mimouška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
2.1.11 13:23
poki píše:
jé tak Lolinka to popsala důkladně ještě přede mnou :palec:

poki :))) Tys byla na UTZ v Brně ? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
2.1.11 13:28
Lolinka79 píše:
poki píše:
jé tak Lolinka to popsala důkladně ještě přede mnou :palec:
poki :))) Tys byla na UTZ v Brně ? :)

jo jo, je i ve Zlíně, ale Brno mi doporučil můj dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
2.1.11 13:29

Stejná zkušenost, jako Lolinka, je to super :palec:

Pohlaví nám řekli už v tom 12tt a vyšlo to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
2.1.11 13:36

Byla jsem tam u obou dětí. Pokaždé jsem celkem dlouho čekala i navzodry objednání na konkrétní čas. Doprovod manžela a starších dětí tam berou jako samozřejmost, v čekárně mají hračky.

Jinak na pohlaví je podle mě v tomto stáří plodu brzo, aby to bylo spolehlivé (i když vždy je 50% pravd2podobnost, 6e se trefí :lol: ), nikdy jsem se na něj ani tak brzo neptala. Přístup lékařů je tam různý, záleží, na koho natrefíš (byly jsme tam celkem asi 6×, ne jen na NT), doktor Vlašín je super (a zároveň tamní největší odborník), ale jedna paní doktorka moc milá nebyla.

UTZ se dělá přes břicho, dostaneš fotku a vše je vidět na velkém monitoru. Mají tam hodně kvalitní UTZ přístroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
2.1.11 13:40

Byla jsem ted ve čtvrtek. Vše probíhá tak jak bylo popsáno. Na ultrazvuk (přes břicho)jsem šla sama, bylo to mé přání (bála jsem se zlých zpráv a u těch jsem děti rozhodně nepotřebovala). Výsledky volali tentýž den odpoledne, kompletní zprávu si můžeš přečíst na netu - dostaneš přístupové heslo. Pohlaví mi řekli, s patřičným ponaučením, že se ve 12+3tt dost často splete i zkušené oko. Vše šlo rychle, bez čekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
2.1.11 13:59

Já tam byla 2× a musím souhlasit s Ivuškou. V prvním těhu jsem byla u Vlašína a ten byl bezva, teď jsem byla na NT+ u Čuprové a nějak zvlášť jsem z ní odvázaná nebyla. Na UTZ ve 20tt jsem se objednala vysloveně k Vlašínovi a vyhověli mi. Tak se těším, že to bude dělat on.

Ale jinak prostředí, přístup sestřiček, hračky pro děti atd. jsou super. Ani to čekání nebylo nijak zvlášť dlouhé (tak nějak mi to nepřišlo). Jo a pohlaví mi řekli i teď v tom 12tt a vzhledem k tomu, že předtím můj gyndr. říkal to stené a teď v poradně v 18tt opět to stejné, tak to beru už jako tutovku. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.1.11 14:07

Tak mě v prvním těhu dělala UZ Dr. Grochová a bylo to dobrý. Tak uvudíme koho budeme mít v uterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
2.1.11 15:42

Byla jsem u Vlasina a pohlavi trefil. On to pry dokaze urcite u vetsiny tehotnych uz takhle brzy.
Cekani bylo opravdu dlouhe. Doporucuji neco na zabaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
2.1.11 16:16
bubli píše:
Byla jsem u Vlasina a pohlavi trefil. On to pry dokaze urcite u vetsiny tehotnych uz takhle brzy.
Cekani bylo opravdu dlouhe. Doporucuji neco na zabaveni.

Na těch jejich obr monitorech jsem to pohlaví ve 12tt poznala i já. Ale možná je synátor jen tak dobře vybaven… :lol: Jinak u Vlašína není až tak důležité, že umí tutově říct pohlaví, ale prý údajně pokud ten řekne, že dítě bude zdravé (tzn. že tam nevidí žádné vady), tak prostě skutečně zdravé bude. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.1.11 16:45
Wiolla píše:
Jinak u Vlašína není až tak důležité, že umí tutově říct pohlaví, ale prý údajně pokud ten řekne, že dítě bude zdravé (tzn. že tam nevidí žádné vady), tak prostě skutečně zdravé bude. :palec:

bohužel(bohudík :think: :nevim: ) to ale platí i naopak :-?
pohlaví nám takto brzy neřekli, ale mi už ho stejně věděli. jinak už k předchozím odpovědím není co dodat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí