NT screening - Brno Veveří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1244
24.5.13 15:27
@lenty píše:
Ahoj. Já dnes byla taky u dr. Vlašína na NT+ leč mě tedy dost vyplašil. Všechny píšete jak je super, ale u mě tedy náladu moc fajn neměl. A pak mě poslal domů s tím, že až za měsíc přídu na kontrol. UZ, že mám dělohu zahnutou dozadu a mimi blbou polohu a že nevidí nosní kůstku. Že tam asi je, ale že ji nevidí zřetelně. Jinak že je vše dobrý. Odpoledne mi volala dr celkové výsledky, screening negativní, Riziko M. Down odpovídající věku matky:1/526 a Kombinované riziko T21 z výsledků 1. trimestu : 1/50000. Vím, že je tam negativní, ale co ty hodnoty? Není to nějak moc? A hlavně mám hrozný strach z toho kont. uz. Měsíc mi příde hroně dlouhá doba, že budu muset čekat.

Nám vyšlo riziko 1:27000 a máme naprosto zdravou holčičku. Nestresuj se a užívej si těhotenství ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4344
26.5.13 11:48

@Aniska888 akorát jsem z toho nepochopila jestli je to blbý nebo dobrý výsledek ten poměr. U dcery jsem to měla 1/17000. Ale asi celkově dobrý, když je tam psané screening negativní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
27.5.13 16:26

Čím větší číslo tím menší riziko. Máš super výsledek, tak se už opravdu nestresuj. kdyby tě ještě něco zajímalo tak napiš, klidně i zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4344
20.6.13 22:00

Ahoj, holky. No tak nevím, asi dobrý. Samozřejmě jsem ležela na lehátku, prohlížel mimčo a někdo mu volal, tak začal řešit nějakou jinou maminku, které to vyšlo špatně a pak jak dotelefonaval, tak mi řekl: " Smůla, chtěl jsem Vám udělat hezkou fotku, ale tím jak jsem volal, jsem to ztratil. Tak nic, řekněte si příště." No a pak, že nosní kůstka tam je, ale drobná. A začal si tam mumlat něco pod nosem, že on mi amniocentézu nedoporučuje vzhledem k celkovému hodnocení screningu, že je negativní a že u mě by bylo větší riziko komplikací při odběru plodovky než to, že by se tam něco našlo, ale prej jestli ji chci, nebo jestli mám jiný názor ať řeknu. No a že za 5 týdnů, jak bude další screening tak znovu kontr. UZ. Tak nevím, myslím si, že kdyby to mělo být blbý, tak mě tam snad pošle nebo něco, ale takhle, prostě si myslím, že miminko je zdravé jen prostě nosní kůstka je drobná. Co si o tom myslíte vy a co byste dělaly vy? Jo a 100% kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
20.6.13 22:08

@lenty vubec bych nad amniocentezou nepremyslela a radovala se z tehotenstvi a zdravyho kloucka ;) mas super vysledky, tak se uz nestresuj ;) :hug:

• Citovat
  • Upravit
4344
20.6.13 22:12

@Barushe no já právě nepřemýšlím, myslím si, že mám mimouš prostě jen drobnou nosní kůstku, která dr nezapadá do tabulkových hodnot a jen mě musí pořád strašit. A děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
20.1.14 18:45

Ahoj holky, ve čtvrtek jedu na vyšetření NT+ do Veveri chci se zeptat jestli musím mít plný močový měchýř nebo je to jedno. Ja jen abych věděla jestli mám hodně pít. Budu 12+5 tt myslíte ze uz nám reknou pohlaví? Budeme chtít i fotecku a DVD nevíte jak dlouho trvá to vyšetření? A jeste mužů se najíst nebo musím být na lacno kdyz mi budou brát krev? A výsledky nám reknou za jak dlouho? Omlouvam se za tolik otázek mozna uz jsou tady zodpovězene ale nechce se mi to celé číst. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
20.1.14 20:56

@lenty u malé nosní kustka nebyla vidět vubec,dr.hned plašil a staršil nás atd…děs, a za 14 dnu na kontrole kustka samozdřejmě vidět byla malinka byla celkově menší tak ji ultrazvuk nezaznamenal nebo prostě vyrostla bějhem 14 dnu.klid ja měla rizikove těhotenstvi puvodně dvojčata, a staršily mě pořád mala v tabulkach nebylka ani v bříšku a ani při narození vždy byla o několik týdnu menší a tak ji pořád měřily a měřily. hlavně klid. mě dokopaly pak i na odběr plodové vody už bych na to nikdy nešla, doma jsem měla zdravou starší holčičku a narovinu pokud budu čekat třetí dítě tak plodovku odmítnu a na tabulky se vybodnu, mám hold drobné obě dcerky a mimo tabulky, jsou uplně zdravé.
takže mé prvni těhotenství naprosto v pohodě mala byla v tabulkách a druhé? děs běs rizikové a plné stresu mala totálně pod tabulkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
20.1.14 20:58

Ještě dodám nebyla jsem v Brně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
20.1.14 21:49

@ivulkaKM Je lepší mít plný močový měchýř, pohlaví nám řekli s tím že to není na 100% ale trefili se. Vyšetření trvá něco kolem půlhodiny a na krev nalačno. Výsledky mi volali ještě ten den odpoledne a druhý den byla na jejich stránkách na internetu.Snad sem na nic nezapoměla ;) Přeji jen ty nejlepší zprávy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
24.1.14 16:58

Holky prosím vás sem objednaná v brně jak je to stím placením toho NT plus? platí se to hned nebo je to nějakým příkazem nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
24.1.14 18:39

Platí se to hotově. Byla jsem tam včera. Jak si te zavolají na krev tak to tam zrovna zaplatíš. Je to 1450,– a jestli mas dobrou pojišťovnu tak ti část ceny proplati. Pak jak ti vezmou krev tak budes čekat na ten ultrazvuk. A jestli budes chtít dvd tak to stojí 500,– normální fotecku mas v ceně. ;-) ja jsem včera byla 12+5 a uz nám řekli pohlaví a budeme mít holcicku. Vyšetřoval nás pán doktor myslím Vlašín a říkal ze 100% holčička. Tak doufám ze to tak bude ;-) ale velice příjemný doktor akorát mluví hrozně potichu můj doprovod moc neslyšel. Jinak spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
24.1.14 19:02

@ivulkaKM Tak to sem zvědavá já mám 205 pojištovnu cpzp ceská prumyslová zdravotní… tak snad to dopadne jak má já tam jdu až 26.ůnora tak su zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
24.1.14 19:35

@Tyna_matiss Podívej se na jejich stránky mají tam vypsany pojišťovny a kolik která proplaci ;-) pak dej vedet ;-) a držím palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
24.1.14 19:39

@ivulkaKM MYslíš toto? Je toto vyšetření hrazeno z prostředků všeobecného zdravotního pojištění?

Toto vyšetření je dle doporučení České gyn. por. společnosti považováno za nadstandardní a není hrazeno ze zdravotního pojištění. Některé zdravotní pojišťovny na toto vyšetření přispívají. K příspěvku je nutné předložit stvrzenku o zaplacení.

ZP 111,201 bez příspěvku

ZP 211 800,– Kč

ZP 213 1000,– Kč

ZP 207 1450,– Kč

ZP 205 1450,– Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat