Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
NeNe dneska mam za sebou rizikovou poradnu a když nic nepřijde do čtvrtka tak pujdu na vyvolani…:( Ch jo kež by se do ty doby narodila… ![]()
Hele do čtvrtka času dost…já rodila v den plánovaného vyvolání protože jsem si to moooooc přála ![]()
Savi7 píše:
NeNe dneska mam za sebou rizikovou poradnu a když nic nepřijde do čtvrtka tak pujdu na vyvolani…:( Ch jo kež by se do ty doby narodila…
Hlavu vzhůru! A držíme palec!
Holky, to už jste všechny porodily,máte tady nějakou delší pauzu.
Tak já se na porod taky chystám, zítra 29.11. mám plánovanou indukci, nemáte s tím některá zkušenost?
Prý to může drvat pěkně dlouho,nebo je to ráz na ráz.
me to teprve čeká jsem 40+1 a zatím nic moc 39+6 jsem měla asi zrejmne poslíčky nebo neco podobneho mela jsem tlak v podbrišku a pripomínalo to blížící se menstruaci. n o mozna ze to byly taky vetry druhy den jsem pukala jak ďas. jak dlouho mužu přenášet do 42tt? mám strach že tím že prenáším tak bude malá fakt macek a bude mít beztak 4kg! a z toho mam strach!
Tak jsem si opět zapla počítač…jsem skoro 38 týden těhu a čeká mě narození 3 mimi a připadám si ,jako bych šla poprvé rodit…taky od první holky to je skoro 11let a u druhé to bude 5.1.2012 6 let,kdy termín mám na 7 ledna ,ale asi to půjde trošku dříve,co říkala dr.je o týden vyspělýýý skoro že by 4kilový Adámek:)))má druhá dcera měla 4.070 tak co bych chtěla…prostě už nepoznám,kdy se vydat do porodnice,zda mám poslíčky,či co..jsem z toho už zmatená.Ted jsem měla takové to stáhnutí do podbříška a šlo mi to i do zadku.Tak jsem opravdu vážně zvědavá,kdy to už bude???Mám jít k dr.do pordany ve středu a snad mě uklidní a řekne…něco:(((Pak napíši..zatím držím ostatním palečky ,at to všem rychle proběhne.Páá ANDREA
Ja jsem ve 35 týdnu a málá má zatím 2,1. Taky si říkám zda to poznám, ale toho se ani zas tak moc nebojím. Spíše si dělám starosti s tím abych nepřenášela a nemusela jít na vyvolání. Prý to mnohem víc bolí.Už dva týdny piji čaj z maliníku, chodím po schodech, každý den se koupu v teplé vaně.Říkám si, že třeba malá pochopí že by mohla brzo ven ![]()
Zdravím Vás maminky,tak jsem tu opět a po včerejší návštěvě jsem zjistila toto…malý má bajlaj oko 3.70kg a jááá 98kg z výchozích 64kg.Neřeším to,poněvadž jsem to měla u předchozích těhu 36kg navrch.Jinak jsem se také ptala o pití čajíku jak maliníku,tak z lněnných semínek a prý to jsou tak nějak babské rady,nevím nemám vyzkoušené…mělo by se to pít nějak před porodem,aby třeba nevyvolal porod dříve,,to mám zase od známých.Jinak minulou neděli se Adámek už pomalu ozval,že se pomalu blíží jeho narození.Měla jsem tvrdnutí v podbříšku a píchnutí ze spoda a tlak u konečníku.Jinak mám takové ty občasné bolesti před menstruací.termín mám 7.1.tak jsem zvědavá.Kdy??????A hlavně…at to je rychléééé,už si to vážně nepamatuji,jaké to byloo
Já zase napíši mějte se krásnéééé.Pá ANDREA
Zdravím všechny zkušenější ![]()
Měla jsem absolutně bezproblémové aktivní těhotenství, žádné příznaky, žádné poslíčky, žádné tvrdnutí břicha - to přišlo zhruba před týdnem, každý den trochu intenzivněji. Momentálně jsem 40+2, na porod dle mého gusta akorát ![]()
Chtěla bych nápovědu z publika ohledně mého dnešního dění - od noci mám „menstruační“ bolesti, nic hrozného, takové nepříjemné bolesti jsem měla obvykle pár hodin před menzes. Přicházejí cca 2×-3× za hodinu. Horká sprcha je na necelou hodinku rozehnala, ale zase se vrátily. Taky mě to dnes docela prohnalo na záchod, ale to už mám snad od Vánoc, tak tomu nepřikládám tolik důležitosti. Je fakt, že v sedě jsou mnohem mírnější…mám svoje první poslíky nebo si myslíte, že je za tím víc? Já vím, že nakonec poznám, že rodím, bude to asi intenzivní, aby se to dalo přehlídnout, jen kdybych to věděla dopředu, tak zvládnu dodělat pár věcí a třeba si zdřímnout, ale zase se mi nechce dřímat týden. A taky jsem vždy do večera sama doma, nikdo poblíž, tak se potřebuji včas o sebe postarat - máme v rodině spíš překotné porody ![]()
Moc díky za případně postřehy ![]()
Ještě se chci zeptat, mám to do porodnice 40km asi 35min cesty, po kolikati minutách mám mít zhruba kontrakce abych stihla do té porodnice vůbec dojet. Vím, že je to u každý ženský jinak, ale přece jen to mám dost daleko.