Jde o týrání? Jak to řešit?

Anonymní
31.1.19 15:15

Jde o týrání? Jak to řešit?

Jsem paranoidní, proto anonym :oops:
Včera jsme byli s mužem svědky fakt divné situace v sousedství. Vraceli jsme se psem z procházky kolem sedmé večer a vidíme na zahradě u sousedů jejich dceru 4-5let, která měla jen slabou bundu, tepláčky a žádnou čepici, šálu ani rukavice a to už teplota venku byla kolem -10°C, byla tam úplně sama 8o Nedalo mi to a zavolala jsem na ni „ahoj, není ti zima“, načež se rozběhla směrem ke garáži, tak jsme si mysleli, že šla domů. Jenže manžel šel ještě vyházet sníh a kouká, že sedí schoulená u vrat, tak šel k jejich brance a pozdravil ji, neodpověděla, tak jí řekl, ať jde domů, že je velká zima, aby nebyla nemocná. Vstala, šla k němu, prý byla celá uplakaná a usoplená a jen špitla, že se s nikým nesmí bavit 8o Tak jí znova řekl, ať jde domů, že je opravdu zima a může nastydnout, tak prý šla ke vchodovým dveřím, zvonila, ťukala na dveře a opakovala „mami, tati, já už budu hodná“ 8o Muž chtěl jít za ní, ale branka byla zamčená, pak se prý otevřely dveře a muž jen zaslechl „pojď svině“ 8o Zahulákal pozdrav, ale dveře se hned zabouchly. Přišel mi to říct úplně hotový, co budeme dělat. Co myslíte, máme je nějak víc pozorovat, nebo to oznámit sociálce, PČR, nebo nějaké organizaci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33723
31.1.19 15:18

No tyjo, jestli je to pravda a rodiče trestají dítě tím že vyhodí dítě na mráz, tak to je mazec. Dala bych podnět na sociálku a ještě jednou by se situace opakovala a hned bych volala policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
31.1.19 15:18

Určitě bych volala policii a hned včera. I kdyby to měli jen zkontrolovat. Chudák dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
31.1.19 15:19

Určitě to ohlaš. Zasla bych na OSPOD. Chudák malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 15:21

Policie nás napadla včera, jenže když by přijeli, už byla doma a nic by nedokázali. Achjo, celý den na to myslím, co udělat.

• Citovat
  • Upravit
34473
31.1.19 15:21

Zavolala bych policii a rodinku bych asi pozorovala bedlivěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 15:22
@jannina1 píše:
Určitě to ohlaš. Zasla bych na OSPOD. Chudák malá.

A jak to bude probíhat? Omlouvám se, dítě ještě nemáme, tak nevím, jak a kde se co řeší :oops:

• Citovat
  • Upravit
25897
31.1.19 15:23

Nahlaš je na OSPOD. Můžeš i anonymně. Stačí jen zatelefonovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615

8o pokud jste si opravdu jistí že ještě toto viděli,tak bych je sledovala a při jakémkoliv podezření bych hned volala sociálku a radši i policii :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@terien píše:
Zavolala bych policii a rodinku bych asi pozorovala bedlivěji.

Počkat na další takovou situaci a zavolat je?

• Citovat
  • Upravit
32158
@Anonymní píše:
Policie nás napadla včera, jenže když by přijeli, už byla doma a nic by nedokázali. Achjo, celý den na to myslím, co udělat.

Zašla bych na sociálku a řekla bych jim, čeho jsem byla svědkem. Ať o tom ví a jdou třeba na kontrolu. A hlídala bych to, kdybych jí viděla ještě takhle venku, volala bych policajty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
31.1.19 15:24
@Anonymní píše:
Počkat na další takovou situaci a zavolat je?

Určitě a víc je tam sledujte co se tam děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 15:26

Ještě jsem zapomněla napsat, že tu bydlí krátce, přistěhovali se před pár měsíci a dlouho jsme ani nevěděli, že mají dítě, ale my teda dost času trávíme mimo domov.

• Citovat
  • Upravit
14046
31.1.19 15:27

OSPOD je přímo na tyhle situace a k tomu párkrát zavolat měšťáky, jako zmrzlý dítě je samo venku atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 15:28

Všem děkuju za rady, zítra zajdu na tu sociálku a řeknu jim to tam, uvidím, co mi řeknou. Určitě si je začneme hlídat, já z toho nemohla ani spát, marně se snažíme o dítě a někdo se takhle chová 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML