Jde obarvit šusťák? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jde obarvit šusťák?? :)
Ahoj mamky,
nevíte některá jestli se dá takovou tou klasickou práškovou barvou z drogérky obarvit šusťák? Vyhlédla jsem si takovou opěknou kuklo čepici, materiál je fleece, šusťák a asi umělá kožešinka, ale potřebovala bych ji hodit do potřebné barvy. Chytlo by to? Díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, to bych taky ráda věděla, ale myslím si, že to nejde, že na „umělinu“ to nechytne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky myslím, že to nejde… Látka musí mít velký obsah bavlny. (když barvím bílé triko, bavlna se obarví, ale nitě - polyester - zůstanou bílé)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas s Pipet. Teď jsem barvila vybledlý trika a barva tedy sytá jak hrom a nitě zůstaly původní.
- Citovat
- Upravit
jpichova píše:
Souhlas s Pipet. Teď jsem barvila vybledlý trika a barva tedy sytá jak hrom a nitě zůstaly původní.
hm
škoda. A fleece obarvit taky nejde? Je tam nějaká bavlna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na každý materiáll (bavlna, vlna, umělina) se používá jiný druh barviva, jiné chemikálie, to si ještě ze školy pamatuju
. To co se běžně prodává jsou barvy na bavlnu, umělinu ti to neobarví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Existují barvy na umělé materiály, ale chytí jak na co,chce to vyzkoušet na kousku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Barva Iberia by měla barvit i umělá vlákna jako viskozu, polyamid,umělé hedvábí, ale chce to vyzkoušet.Výsledek nemusí být takový jako u bavlny, která má vysokou nasákavost.Balení stojí okolo 50 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit