Jde to bez kočáru?

11439
16.5.13 22:05

Jde to bez kočáru?

Ahoj,
celou nosící sekci jsem si prošla, ale buď jsem slepá nebo hloupá, ale nemohla jsem najít diskuzi na toto téma…
Nejsem naivní, pokud chci dítě pouze nosit, aniž bych vůbec pořizovala hluboký kočár? Takže tedy od narození až do doby, než dítě neunesu (a přejdu rovnou na sporťák, nejsem zrovna Rambo)…
Je to rozumné? Říkám si, že indiánské babičky mimina nosí, dokud nezačnou chodit a tyto děti primitivních národů jsou v pořádku, tak proč by to mělo být nezdravé pro mé dítě?
A další věcí je rozhodování o tom, v čem nosit. Nejvíc by se mi asi líbilo ergonomické nosítko hned od začátku (prostě mám hrůzu, že si se šátkem nebudu vědět rady, vypadá to hrozně složitě), ale všude čtu něco jiného, že nosítko je pro novorozence nevhodné atd., tak já prostě nevím :nevim:

Předem moc děkuji za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12505
16.5.13 22:08

To zjistíš až se malé narodí, třeba v něm nebude moct chtít být :nevim:
Já si to tedy bez kočárku nedomážu představit a co až bude zima?
Dlouhé procházky asi nebudou, to by sis zničila záda já nevím já sem malýho nosila jen když sem šla ze psem atd.. Třeba to půjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
16.5.13 22:09

Já dítě nenosila, ale na sporťák jsem přešla v sedmi měsících a deseti kilech dítěte. Tak nevím, kde bych měla záda, kdybych neměla hlubokou korbu :-)

• Citovat
  • Upravit
26574
16.5.13 22:10

Všechno jde, když se chce :nevim: Ale novorozence bych rozhodně do nosítka nedala, naučit se vázat není nic těžkého.
Pokud se ti narodí na zimu, tak musíš mít nosičskou bundu a další věci. Pokud se ti narodí na léto, tak to je snad ještě horší, bude se v šátku potit a ty taky.

:nevim: :nevim: Za mne ne, příliš komplikované. Nevím, jaký je tvůj důvod proto pouze nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.5.13 22:11

Je fakt, že narodit se má koncem listopadu, ale co jsem všude možně četla, tak zima nebývá problém…

Máme psa, takže procházky samozřejmě budou, tak nevím nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
16.5.13 22:12

Jakou já měla ideu, že budu hodně nosit a nakonec mi to vůbec nevyhovovalo.
Jsou děti, který nechtějí být v kočáru a děti, který se nosit něchtějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.5.13 22:13

@jenny.fields No čistě teoreticky mně zase přišlo komplikované vozit i nosit, doufala jsem, že bych si mohla i vybrat… :lol: Asi si to fakt představuji jak Hurvínek válku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
16.5.13 22:13

Bez hlubokého to jde…já to zvládla, resp. měli jsme ho, ale npoužívali. Malá byla raději v šátku, později nosítku…jinak řvala. Ale ber v úvahu, že pak nemůžeš dát dítě třeba babičce na pohlídání, resp. procházku ven. Pokud nemáš „nosícího“ manžela, jsi jediná možnost „přepravy“ dítěte (mimo auto).
Takže jde to, ale stejně bych nějakou „rachotinu“ za pětistovku doma měla…co kdyby ;)

PS: dcera se narodila v červenci…byly strašný vedra…a to teda nošení nebylo moc med, ale jinak to nešlo…potřebovala svůj „čtvrtý trimestr“ donosit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
16.5.13 22:14

@Prcek88 Jééé děkuji za radu! Já si pořád říkám jak budu chotit s psiskem a tohle je super, nosítko jsem dostala od našich, sice chicco a říkala sem si že ho nevyužiju, ale takto nebudu muset pokaždé tahat kočár z baráku. Můžu se zeptat v čem si nosila?

Jinak se omlouvám že sem takto vpadla do diskuze :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505

@Fjodorka Já nevím přijde mi to moc komplikované jak pro tebe tak dítě.. Líp mu bude v kočárku, a nosit ho můžeš taky, kočárek bych si pořídila..
Ty procházky sem myslela tak, že sním asi nepujdeš na celé odpoledne ven s nosítku, ale třeba jen na hodinu a to je dost málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528

Záleží odkud jsi, já jsem z Beskyd a bez kočárku pořádného tareního si to hlavně v zimě neumim představit. Tahat dítě v šátku přes ty závěje a neodhrnuté chodníky a namrzlé cesty. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
16.5.13 22:15

@nicolle24 V tom samém od Chicco :) A super dala sem ho tam a šla ze psem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
@Fjodorka píše:
@jenny.fields No čistě teoreticky mně zase přišlo komplikované vozit i nosit, doufala jsem, že bych si mohla i vybrat… :lol: Asi si to fakt představuji jak Hurvínek válku…

Aha :mrgreen: Tak takhle mi to nikdy nepřipadalo. Pro mne je důležitá možnost volby a levnou korbu seženeš. :think: Dítě nemusí být vůbec nosící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
@Fjodorka píše:
Je fakt, že narodit se má koncem listopadu, ale co jsem všude možně četla, tak zima nebývá problém…Máme psa, takže procházky samozřejmě budou, tak nevím nevím :nevim:

Zima mi přijde na nošení novoše nejlepší. Určitě to, že dítě hřeješ a nemusíš ho tolik nabalovat oblečením, to je super. Ale pak investuj do nosící bundy, bez ní asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351

Naivní..no pokud máš k permanentnímu nošení uzpůsobený okolní věci :nevim: Ber v úvahu i případy, kdy např. budeš potřebovat k doktorovi, s dítětem by ti za normálních okolností drandila venku kámoška, babička, abys ho nemusela tahat do čekárny plný bacilů. Ale ne každá babička a asi jich ani moc nebude, zvládne nosit. Stejně tak třeba výlet. Malinkýmu miminu je to fuk, ale třeba v těch 4m ještě ve sporťáku děti většinou nebývaj a zároveň 4m dítě se ti bude chtít trošku hýbat, nemusí vydržet se celý den nosit. Podle mě ti korbička přijde vhod, stačí něco úplně obyč starýho za pár stovek. Jo a už se ti někdy vrazilo nachlazení do zad? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí