Jde to bez kočáru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3339
17.5.13 09:09

@Lama Lama vidím to dost podobně. Ale jsem zaujatá, prostě je pro mě nošení mnohem pohodlnější než tahat se všude s kočárem a 20× denně se někoho doprošovat, aby mi pomohl do schodů nebo do tramvaje.
Kočár máme, používáme, ale hlavně když jdeme s malým oba. Jak jdu sama, raději nosím (teda ještě do před pár týdnů…) a užívám si volných rukou a těsného kontaktu s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
17.5.13 09:10

Munkki sem jako prtě vezla v kočáru jednou, děsnej vopruz. Pro mě teda. Babičky nevozily, kočár překážel v chodbě.
Knedlu bych už i do kočáru frkla, ale upřímně ho nenáviděl, když sem párkrát vezla prázdný kočár a Knedlíka sem měla v šátku, kočár začal zas v chodbě jen překážet.
Pro Houbu kočár nemáme vůbec a nejspíš ho ani pořizovat nebudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
17.5.13 09:12

Já se s fanatickýma :P :lol: nosnicema hádat fakt nebudu :mrgreen: :mrgreen: já vím, je těžké uznat, že šátek má i své mínusy :lol: :lol: :lol: :lol: Takže kdo chce, at si nosí klidně i v noci :lol: :lol: :lol: :lol: já si to bez kočárku představit nedokážu, punkt :lol: :lol: :lol: :lol:

Příspěvek upraven 17.05.13 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
17.5.13 09:18
@Fjodorka píše:
Je fakt, že narodit se má koncem listopadu, ale co jsem všude možně četla, tak zima nebývá problém…Máme psa, takže procházky samozřejmě budou, tak nevím nevím :nevim:

No já se třeba po každém porodu hrozně dlouho potila a při nošení v zimě jsem byla zplavená jak vrata od chlíva. Takže jsem ráno malou šoupla do kočárku, dovedla kluky do školy a školky a ona pak zamuchlaná spala na verandě 2-3 hodiny. Nosítko jsem začala používat víc až tak od 4 měsíce.
Ale jak už tu párkrát padlo - některé děti jsou nosící, některé zase vozící. Já mám a používám kočárek i nosítko.

Edit: Známí (starší pár) museli narychlo kupovat kočárek - dcera musela se starším do nemocnice, nešlo to jinak. Mladší byl jedině a výhradně nošený, ona kočárek z principu nepořídila. A oni nebyli ve svém věku schopní skoro roční dítě neustále nosit, jak bylo zvyklé.

Příspěvek upraven 17.05.13 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
17.5.13 09:19

Bez kocaru, to by byla moje smrt :jazyk:

Mam i ergo, jsou situace, kdy se velmi hodi, ale kdybych si musela vybrat, jestli jen nositko, nebo jen kocar, tak stopro kocar :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
17.5.13 09:24

@CokeLady já z toho přece žádné dogma nedělam, asi jsi mě dost špatně pochopila. Ale usuzuju tak podle toho, že z mých kamarádek všechny měli miminka v hluboký a když tam spí x hodin, tak mu fakt asi nevadí že je nad nim temno :roll: nebo tobě vadí že je nad tebou strop a ne hvězdnatá obloha když spíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.5.13 09:27
@Katka86 píše:
Já se s fanatickýma :P :lol: nosnicema hádat fakt nebudu :mrgreen: :mrgreen: já vím, je těžké uznat, že šátek má i své mínusy :lol: :lol: :lol: :lol: Takže kdo chce, at si nosí klidně i v noci :lol: :lol: :lol: :lol: já si to bez kočárku představit nedokážu, punkt :lol: :lol: :lol: :lol:Příspěvek upraven 17.05.13 v 09:18

fanatický nefanatický. otázka není, jestli má šátek i své mínusy ( má a uznala jsem je - pocení, vedro a nákladní prostor pro věci), ale jestli to jde i bez šátku. Jednoznačně jde. Tak jen vyvracím argumenty, mýty, proč to nejde - prdící mimino potřebuje volnost, nedostatek čerstvého vzduchu, neprojdeš přes závěje, nedá se nosit v zime a nejde s miminem v šátku sedět u kafe a přebalovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
17.5.13 09:40

@CokeLady prosimně přečti si moje příspěvky ještě jednou. Napsala jsem, že ZA MĚ bych kočárek nevynechala, to jako nemůžu napsat svůj názor nebo co? Dokonce jsem i psala že kombinuju s nosítkem. Ano, můj názor je takový, že novorozeně dám radši na záda do kočárku, vadí ti to tolik, že jsem to napsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.5.13 09:55
@CokeLady píše:
ještě dodám blahodárný přínos kyčlím při nošení v kapse s křížem.

nerozumím. nic s kyčlema jsem tu nepsala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
17.5.13 10:16

Já nechápu to zmínění ZNIČENÝCH zad. 8o To může napsat jen ten, kdo o nošení moc neví. :nevim: Holky než něco plácněte, pozjišťujte si o tom něco. To je stejný jako debaty, jestli je povinná školka. :lol: To že si to myslíte vy, neznamená, že to tak je.

Já bych se taky vrátila k zakladatelčině otázce - ptala se, jestli to jde. Takže ano, jde. Ale nikdy dopředu nevíš, jaké bude dítě, jak na tom budeš psychicky i fyzicky Ty. A tady souhlasím s Věrkou - v dnešní době se dá koupit všechno hned, do druhého dne, čili bych se nebála něco doma nemít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
17.5.13 10:30
@CokeLady píše:
@Lama Lama no já ještě jen doplňuju toto, psala jsi, že o šátku koluje spoustu mýtů, tak mě ortoped řekl, že nošení v šátku je jako preventivní balení na široko a prospívá to nožičkám prcka.

My jsme tím naší holčičce hoodně zlepšili kyčle. Samo ne úvaz kolíbka, ale kříž.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
17.5.13 10:47

Neperte se :) Už je to tady jak v diskuzi o plínách… Prokousat se hloupými argumenty k zásadním informacím je pomalu nemožné. :mrgreen:

V první řadě jsem ráda, že TO JDE, aniž by dítě mělo nějakou újmu.

Argumenty ražení „dítě věčně pokroucené v šátku“ raději snad přehlédnu, stejně jako vy určitě po probuzení nevrazíte dítě do kočáru a nevyzvednete si ho před spaním, tak já neplánuji nosit od probuzení do noci. Někdy jsme i doma a určitě se dítě bude moci hýbat. Záda apod. také přehlédnu, protože o bolavých zádech mluví jen matky, které ve většině vozí, proto mi to jako argument nepřijde moc objektivní.

Rozhodně je pravdou, že v Praze si dokážu sehnat bazarový kočár do třiceti minut, kdyby se moje dítě nosit nechtělo :)

Já zcela uznávám výhody kočáru, ale některé nevyužiju - třeba velké nákupy dělá partner, plíny chci mít látkové, takže žádné balíky tahat nemusím… ale uznávám, že třeba to jídlo je rozhodně praktičtější s kočárem :lol:

Chtěla bych to zkusit, je mi jasné, že si budu muset počkat hlavně na názor dítěte, to jediné může mít v tomhle hlavní slovo, ale o lehkou manipulaci se pokusím :mrgreen: A vyhlédnu si nejbližší bazar ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
17.5.13 10:48

@Davdan Já za sebe můžu říct že mě bolí záda v kříži, když nosim na břiše :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.5.13 10:55
@Fjodorka píše:
Já zcela uznávám výhody kočáru, ale některé nevyužiju - třeba velké nákupy dělá partner, plíny chci mít látkové, takže žádné balíky tahat nemusím… ale uznávám, že třeba to jídlo je rozhodně praktičtější s kočárem :lol:

zrovna látkovky jsou pro mě částečně spíš argument pro kočár. Na celodenní výlet už je to pěknej ranec. Dokud nosíš na břiše, tak batoh vezmeš velkej. Na zádech zaberou látkovky největší část prostoru onbagu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
17.5.13 10:57

@štěpánka11 Můžu se jen ze zvědavosti zeptat, co máš za kočárek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí