Jde vyprázdnit střevo bez vyprazdňovadla?

Anonymní
2.12.21 16:55

Jde vyprázdnit střevo bez vyprazdňovadla?

Ahoj,

asi trošku hloupá otázka, ale mě to momentálně trápí. Čeká mě kolonoskopie, ale trpím hroznými nevolnostmi a nechutenstvím.. Nedokážu si představit do sebe nalít min 3l tekutin.. to nevypiju, ani když mi bývalo dobře.
Vyčistí se mi střevo třeba tím, že bych pila 3dny jen vývar a nic jiného nejedla nebo nějak jinak?
Obávám se, že bych všechno vyzvracela..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.12.21 16:56

Dostala jsem Eziclean. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
9189
2.12.21 17:00
@Anonymní píše:
Ahoj,asi trošku hloupá otázka, ale mě to momentálně trápí. Čeká mě kolonoskopie, ale trpím hroznými nevolnostmi a nechutenstvím.. Nedokážu si představit do sebe nalít min 3l tekutin.. to nevypiju, ani když mi bývalo dobře.
Vyčistí se mi střevo třeba tím, že bych pila 3dny jen vývar a nic jiného nejedla nebo nějak jinak?

Ahoj, záleží, jaký přípravek ti lékař na vyčištění předepíše. Fortransu se pijí 3-4 l a je dost hnusný, já po něm pak už víc zvracela, než pila, ale pak jsem dostala Picoprep, ten chutná jako šumák a pije se jen tuším 2krát 150 ml, nebo nějak tak. Tak bych si zkusila říct o něj. Jinak myslím, že kdybys 3 dny pila jen vývar, tak střeva úplně nevyčistíš. Ale poraď se s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11780
2.12.21 17:27

Před třiceti lety jsem jako přípravu před kolonoskopií mohla zmíněné čisté vývary po tři dny před a také jsem k tomu měla projímadla 3dny 3× denně ve formě kapek a čípků.

Jestli by to prošlo i nyní netuším. Bez svolení lékaře bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
2.12.21 17:29

Když nebudeš 3 dny jíst nebo pít jen vývar, střeva nevyčistíš.
Je potřeba tomu trochu pomoct.
Ten Fortrans je opravdu hnusný, jak píše lolitka. Ale jsou alternativy.
Každopádně když nebude střevo dostatečně vyčištěné, zákrok se nepovede a budeš muset jí znovu. Zkus to hecnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
2.12.21 18:04

Měla jsem Moviprep, původně tedy taky Fortrans, ten prý vyčistí nejlépe. Bála jsem se, že to nevypiju, tak mi nakonec dali ten druhý. Bylo to v pohodě a to já moc nepiju.
Jen samotná dieta nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
2.12.21 18:08
@Anonymní píše:
Ahoj,asi trošku hloupá otázka, ale mě to momentálně trápí. Čeká mě kolonoskopie, ale trpím hroznými nevolnostmi a nechutenstvím.. Nedokážu si představit do sebe nalít min 3l tekutin.. to nevypiju, ani když mi bývalo dobře.

To se obávám, že nebude stačit. Budeš se muset překonat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
2.12.21 20:26

Jj, rozhodně samotná dieta nepomůže. Nech si předepsat Picoprep, pije se večer malá sklenice a k tomu asi litr tekutin a ráno také tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
4.12.21 01:05

Tak nejlepsi se poradit s lékařem ohledně alternativ. Pokud je to spíš o hnusně chuti, doporucuju při pití zacpat nos a na konci třeba vypít něco, co tu hnusnou chut prebije nebo si vzít bonbon, žvýkačku,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
4.12.21 08:58
@Amassakoul píše:
Tak nejlepsi se poradit s lékařem ohledně alternativ. Pokud je to spíš o hnusně chuti, doporucuju při pití zacpat nos a na konci třeba vypít něco, co tu hnusnou chut prebije nebo si vzít bonbon, žvýkačku,…

Dá se to naředit ve džusu bez dužiny. Ale ten Picoprep netřeba ředit, je ho málo a chutná normálně jako šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí