Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobré odpoledne. Máte někdo zkušenost či stejný problém? Loni mě brněly končetiny, mudr poslala na MR a LP. Na MR 7 demyelinizačních ložisek a LP negativní na oligopásy, jen zvýšené mononukleary a bílkovina, leuko. Můj neurolog mě dál poslal na SEP a MEP vyšetření. Výsledkem je axonální změny pro DK a demyelinizační změny pro PHKcentrálně a LKH axonální změny. Pro jistotu byla kontrola na MR a po 10 ti měsících znovu SEP a MEP a zhoršení! Obě ruce demyelinizační změny centrálně na periferních nervech. Neurolog mě poslal do RS centra. Tam nic, že za půl roku MR a lumbalni punkce.
Objektivní neurologický nález spíše hyporeflexie DKK.
Už 2 měsíce mám pořád nutkání na malou, nedá se spát nic. Žádný zánět močových cest, cystoskopie vše v pořádku. Začalo to po rehabilitačním cvičení. Nějaké cviky na záda, dýchání do bránice. Jestli přetížený břišní sval? 2 měsíce? Jakmile povolím břicho, začnu dýchat do břicha, tak tlak na močový měchýř ještě více zesílí. Tudíž nemůžu dělat ani dechová cvičení, relaxovat.
Blokuje se mi krk, bolí mě záda, pod žebry. Prošla jsem klasické kolečko doktorů, nikde nic nenašli. Sono, CT břicha negativní. Obvodní mě poslala k psychiatrovi. Neuroložka, že tahle Neuropatie se nelečí, že se s tím mám smířit. Tak nevím, je mi čím dál hůř. Jestli to řešit Antidepresivy?
Zažil jste někdo, třeba část s močákem? Úplně jako psycho si ještě nepřijdu, ale vážně mi dochází síly.
Krásný adventní čas všem ![]()
A byla jsi v nervosvalovém centru, které je například ve Vseobecne fakultní nemocnici v Praze?
@sediza nebyla jsem dál nikde. Jsem ze severní Moravy. Nikdo mě nikam neposlal, mám pocit, že jsem pro lékaře už hypochondr.
V Praze je nějaká docentka neuroložka, která má zkušenosti s příznaky RS na močáku. Nevím už jméno, ale dalo by se to vygooglit a zkusit se tam poptat. Užíváš aspoň Millgamu? Urogynekolog tě viděl? Zkoušeli jste léky na hyperaktivní měchýř? Infekce tam 100% není? Máš udělané i stěry na gyndě? (Mám zkušenost "moč čistá " a přesto tam byl streptokok a ten to dráždil.) Sehnat rehabilitace specializované přímo na pánevní dno. Sehnat zkušenou terapeutku, která UMÍ Mojžíšovou a podobné techniky. FN Brno Bohunice, pak je tam i něco privátního, Praha Kolářova klinika… Možná tam máš po těch cvičeních nějaký blok, který to zhoršil…
Hodně zdaru. ![]()
@Okta ano, Millgamu mám. Ano, i gynda stěry mykoplazmy, chlamydie, to stejný v močové trubici a bez nálezu. Na fizyo jsem chodila a nepomohla. Něco tam musí být bloklé, nebo nevím už.
Léky mám Solifenacin a bez efektu.
Pořád se vracím k té Rhb, začalo to ze dne na den. Sedím opřená na gauči natáhnu nohy - okamžitě tlak na močový měchýř. Sedím v polosedě opřená do polštáře a je mi divně. Tlak do hlavy, břicha a pálivá bolest v zádech.
Když to říkám u lékaře, hledí na mě, že jsem cvok.
Díky za reakci ![]()
@Arome renet
Mám ložiska na mozku x-let, RS nemám.
Problémy s močákem hodně let, později se začaly zhoršovat, obvoďák zlehčoval.
Za další roky jsem došla na urologii bez doporučení obvodního, dala lékařské zprávy i z jiných oborů, kde se léčím, hned zbystřili právě kvůli ložiskům na mozku a víceméně správně tipli diagnozu, která se později potvrdila - byl to fofr.
Zkusím pohledat jméno té jedné lékařky, kdysi dělala i někde na severu Moravy snad v nějaké nemocnici na část. úvazek.
@Anonymní píše:
@Arome renet
Mám ložiska na mozku x-let, RS nemám.
Problémy s močákem hodně let, později se začaly zhoršovat, obvoďák zlehčoval.
Za další roky jsem došla na urologii bez doporučení obvodního, dala lékařské zprávy i z jiných oborů, kde se léčím, hned zbystřili právě kvůli ložiskům na mozku a víceméně správně tipli diagnozu, která se později potvrdila - byl to fofr.Zkusím pohledat jméno té jedné lékařky, kdysi dělala i někde na severu Moravy snad v nějaké nemocnici na část. úvazek.
A jaká diagnóza to teda byla? Děkuji
Nenechte se odbýt. Ja se tam dostala taky až po letech, kdy jsem byla tzv. hypochondr. Ale samozrejme to nebyla pravda.
@sediza Jo, taky jsme chodili 2 roky s příbuzným po doktorech s odkazy na psychiatra. Ale nedali jsme se. Až jsme konečně natrefili na toho správného lékaře. Bylo to dlouhé kolečko, které začalo u naduté (a duté
) gastroenteroložky a skončilo u gastroenterologa, který má přehled. Bohužel se to za ty dva roky stačilo výrazně zhoršit a začalo to komplikovat další věci. Takže teď se to pokoušíme spravit rehabilitacemi.