Jdeme do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17565
15.7.16 08:58

Pláštěnku (pokud školka chodí ven i v dešti). Oblečení do třídy (klidně v něm může rovnou přijít), do poličky(kapsáře, na háček, či co tam máte) náhradní sadu oblečení do třídy, pyžamko/košili, plus oblečení na ven.

Pokud se tvoje dcera dokáže nezprasit, tak jí klidně dej stejné tričko i druhý den. Mně se to stalo snad tak jednou :-D

A pozor - i když všechno důkladně podepíšeš, stejně se vám nejspíš pár kousků poztrácí (dítě si venku odloží mikinu, učitelka to pak posbírá a dá někam na hromadu, mikina skončí bůhvíkde, může ji omylem odnést někdo jiný..), je potřeba s tím počítat a nedávat nic moc drahého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
15.7.16 09:02

@LadyBrigit Už jsi viděla dítě hrát si s děštníkem na zahradě s otatními dětmi? Školky jednoznačně vyžadjí pláštěnku či nepromokavé oblečení.

Převlékám tak jako doma když je špinavý, každý den jiné, když je čistý, klidně na sebe dva dny po sobě to samé.

Soukromá škola nevyžadovala zvlášť oblečení na ven a dovnitř, ve státní mají výsovný požadavek na extra oblečení (kalhoty) a ven a dovniř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.7.16 09:04

Pláštěnku. Ale měl ji celý rok jen v poličce, jinak nosí nepromokavou bundu. Vždy šel do školky v oblečení, které měl potom na ven. A klidně to nebyly ani moc pěkné teplaky. Bylo nám řečeno, že radši starší oblečení. Tričko měl každý den čisté, protože si ho vždy nejpozději na obědě umazal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.7.16 09:09

Připomnělo mi to ale scénku z loňska, kdy učitelka synovi zakázala válet sudy z kopce na školkové zahradě, protože by si mohl ušpinit oblečení. Prý až to já odsouhlasím. Kluk se zeptal, já dovolila a hodila řeč s učitelkou (v dobrém) a ta mi prozradila, že jsou rodiče častokrát zaskočeni, že si dítě ušpiní ve školce oblečení. Byť to říkají na každé schůzce, stejně se najdou rodiče, kteří vyčítají zašpinění, tak se pak ani těm učitelkám nedivím, že se div nebojí děti pustit do písku. Je to tedy smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
15.7.16 09:29

Nám říkají, že u oblečení na ven nemáme řešit, že je špinavé a dávat ho klidně celý týden- tak to tak dělám, jen když už se mně to zdá fakt moc, tak vyměním. Dovnitř do školky oblečení měním denně, do školky přichází v tom školkovým. Určitě kup pláštěnku a mně se osvědčilo mít nepromokavý boty, bundu a kalhoty - jarní přeháňky je často zastihnou na procházce, na dvorku mají mokrou trávu, takže se neděsím, že bude v mokru - u nás se nejde ven jenom v případě, že venku „padají trakaře“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
15.7.16 09:36

Školka, kam půjde dcera poprvé, má schůzku s rodiči teprve dva týdny po zahájení školního roku, všechny školky ve městě to dělají stejně. Jak to je u vás? Od března doteď ani neposílali rozhodnuti o přijetí a ani na webu s rodiči nekomunikují. Všechny školky řídí jedna ředitelka, se kterou je nulová domluva. Myslíte, že tam prostě mají děti prvního září přijít?

Ale včera za silného deště jsem jednu školku potkala, dvě děti měly deštník, dvě pláštěnku (nezapnutou, kapuci nakřivo) a zbylé děti neměly nic. A obě učitelky úplně v klidu šly. Takže mokré byly všechny děti. Nechápu.

• Citovat
  • Upravit
1247
15.7.16 10:15

A muze mi nekdo vysvetlit jaky smysl ma sukynka na leginach? A oteplovaky jste vyuzily? maji ho napsane v seznamu veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
15.7.16 10:25

Určitě pláštěnku a gumáky (my to máme povinně nechávat ve školce). Sice mi to přijde jako zbytečný výdaj. Nikdy totiž v dešti nechodí, ani po dešti. Oblečení měním, když je prostě špinavé. Jinak do školky nedávám nic luxusního (tepláky, triko). Triko každý den čisté, stejně ho přes den ušpiní (aspon vím co měli k obědu:D ) Kompletní náhradní oblečení má taky ve školce. V oteplovákách chodí na zimu. Děti si nosí i boby nebo kluzáky a bobujou když je sníh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
15.7.16 10:34
@LadyBrigit píše:
A muze mi nekdo vysvetlit jaky smysl ma sukynka na leginach? A oteplovaky jste vyuzily? maji ho napsane v seznamu veci.

Některé holčičky si třeba na sukně potrpí? :nevim: Jestli jí pod to dáš legíny nebo punčocháče je fuk.
Oteplováky - pokud napadne sníh, tak v čem Ti bude dítě chodit?

Chce to u toho trochu přemýšlet. Samozřejmě nemusíš mít přesně ten kus, který píšou (oteplováky lze nahradit kombinézou, pokud se do ní dítě umí obléct, nebo termopunčocháči a na to teplé softshellové kalhoty).
Jde o funkčnost. U švagrové ve školce měly holčičky napsáno zástěrku + legíny/punčocháče. No moje holčička by tam chodila v legínách či teplákách a triku, na nějakou zástěrku bych jim z vysoka hodila bobek, pokud by po tom holka výslovně netoužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.7.16 11:44
@LadyBrigit píše:
A muze mi nekdo vysvetlit jaky smysl ma sukynka na leginach? A oteplovaky jste vyuzily? maji ho napsane v seznamu veci.

holčičky chtějí být prostě za princezny (bývaly doby, kdy to dceři bylo jedno a tak jsem nedávala, je to fakt vrstva navíc co si musí oblíct), ale teď prostě musí mít sukni nebo šaty a má to tak většina holčiček. Punčochy nemám ráda, nosí tedy legíny. Dlouhé, tříčtvrteční. Zas když je vedro, je fajn sundat legíny a být nalehko jen v sukýnce. Jsou to věci běžného nošení, bavlněný úplet většinou, nic hodobožového načančaného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24121
15.7.16 12:02
@LadyBrigit píše:

Tak dcerka běžně nosí legíny a na to sukýnku. Vždyť to tak nosí i dospělé ženy, tak proč by nemohly holčičky. Pokud tvoje dcerka nemá ráda sukýnky, dávala bych jen legíny.
Co se týče oteplováků, tak buď v nich jde dcerka přímo do školky, nebo ve školce má celoročně nepromokavé kalhoty, které nosí i v zimě. Jen pod nimi má punčocháče a tepláky, nebo jen punčocháče, dle teploty venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24121
15.7.16 12:08
@hofka píše:
holčičky chtějí být prostě za princezny(bývaly doby, kdy to dceři bylo jedno a tak jsem nedávala, je to fakt vrstva navíc co si musí oblíct), ale teď prostě musí mít sukni nebo šaty a má to tak většina holčiček. Punčochy nemám ráda, nosí tedy legíny. Dlouhé, tříčtvrteční. Zas když je vedro, je fajn sundat legíny a být nalehko jen v sukýnce. Jsou to věci běžného nošení, bavlněný úplet většinou, nic hodobožového načančaného.

Souhlas, teď o prázdninách dokonce měly kabelky, bez ní dcerka nemohla vyrazit do školky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí