Jdeme do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1247
15.7.16 08:05

Jdeme do skolky

Dobre rano.Tak jsem zavitala mezi vas. Videla jsem, ze na skolku je tu dost diskuzi, ale prece jen mam par otazek na obleceni. Jdeme v zari poprve do skolky.Chci se zeptat: je lepsi do skolky koupit plastenku nebo detsky detsnik? Halenku nebo triko davate denne ciste nebo nechate treba 2 nebo 3 dny? ven na vychazku chodi deti v tom, v cem prisli do skolky? Neni blbe, kdyz mi pujde mala do skolky v peknych teplackach? bydlime totiz 2 minuty od skolky, prakticky jen obejdeme jeden panelak, dekuji za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
15.7.16 08:07

Školka nebude mít přednášku pro rodiče?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
15.7.16 08:09
@hofka píše: Školka nebude mít přednášku pro rodiče?:-)

Uz byla, ale takove podrobnosti tam opravdu neresily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.7.16 08:10

Určitě pláštěnku, ale u nás třeba v dešti ven nechodí. Případně míváme pogumovanou bundičku (Tchibo, Lidl), pokud je vyhlídka deště. Dávám každý den jiné, i když to není potřeba, ale dcera stejné nechce:-) Na procházku se převlíkají. Z domu do školky chodí rovnou v tom, v čem bude ve třídě. Maximálně má na tom třeba šusťáky nebo nějaký svršek, to pak sundá v šatně. Jestli dát slušné oblečení nebo jetější záleží na akčnosti dítěte, já tohle moc neřeším. Nedávám akorát džíny a podobné pevné oblečení. To i jinak nosíme minimálně. U holky vedou legíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
15.7.16 08:18
@hofka píše:
Určitě pláštěnku, ale u nás třeba v dešti ven nechodí. Případně míváme pogumovanou bundičku (Tchibo, Lidl), pokud je vyhlídka deště. Dávám každý den jiné, i když to není potřeba, ale dcera stejné nechce:-) Na procházku se převlíkají. Z domu do školky chodí rovnou v tom, v čem bude ve třídě. Maximálně má na tom třeba šusťáky nebo nějaký svršek, to pak sundá v šatně. Jestli dát slušné oblečení nebo jetější záleží na akčnosti dítěte, já tohle moc neřeším. Nedávám akorát džíny a podobné pevné oblečení. To i jinak nosíme minimálně. U holky vedou legíny.

Tak to ji asi das na cestu do skolky nejake pekne leginy. A to ti je hned neprosoupe na kolenach, kdyz si hraje ve skolce? prave proto budu kalhoty asi prevlekat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.7.16 08:19

Tak rozhodně a jednoznačně pláštěnka. Moje sítě chodí do školky v tepláčkách. Určitě dávám denně čisté oblečení.

Když je to venku na dvě vrstvy, má legíny a na tom tepláky, v štaně sundá tepláky, dovnitř jde v legínkách, na ven si na to zase v šatně natáhne tepláky. Když to není na dvě vrstvy, má na ven v poličce tepláky na ven, aby se pak z venku mohla převléct do čistého zase. Protože v tom oblečení pak jí, hrají si ještě na koberci, tak ať se neválí ve špinavých teplácích od písku. Děláme to tak v naší školce všichni.

V poličce má jedno komplet rezervní oblečení, od ponožek, přes kalhotky, legíny, tepláky po tričko a triko, kdyby se polila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.7.16 08:20

U nás v dešti ven nechodí, takže pláštěnku jsem kupovala až teď po dvou letech na celodenní výlet za deště. Jinak stačila softshellová bunda a kalhoty.
Tepláky dovnitř má většinou jedny na celý týden, na ven dvoje.
Trička vůbec nezaspini, tak někdy dám klidně dvakrát to samé.
Z domu chodí v tom, v čem je pak ve třídě.
Když ráno prší, tak si bere deštník, ale to jenom na tu cestu.

• Citovat
  • Upravit
15074
15.7.16 08:21
@LadyBrigit píše:
Tak to ji asi das na cestu do skolky nejake pekne leginy. A to ti je hned neprosoupe na kolenach, kdyz si hraje ve skolce? prave proto budu kalhoty asi prevlekat?

ne, není šoupací typ. Legíny má normální, neflekatý, má je skoro každá holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.7.16 08:24

Na ven pláštěnku.

Do školky jen oblečení, které neopláčeš, když dítě zničí (prošoupe, zašpiní, ztratí-ano, i to s může stát, že s tím omylem odejde jiné dítě :lol: ).

V minulé školce se převlékali po příchodu do školky, v současné ne. Ve skříňce má rezervní oblečení (včetně ponožek a kalhotek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minnies91
15.7.16 08:41

Ahoj, dcera chodí do školky od Září 2015(dnes naposledy).No 100% pláštěnku, ale děti nechodí ven, když prší..V létě sandálky, jinak botasky. Oblečení? no dala jsem ji pěkné věci, ale né nové! Dírky, špinavé od trávy, barev atd..takže asi tak. V šatně má náhradní věci(ponožky, kalhotky, tepláky a tričko, dobré je i pyžamo).Pro jistotu má i lehčí bundu nebo vestu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24120
15.7.16 08:47
@LadyBrigit píše:
Dobre rano.Tak jsem zavitala mezi vas. Videla jsem, ze na skolku je tu dost diskuzi, ale prece jen mam par otazek na obleceni. Jdeme v zari poprve do skolky.Chci se zeptat: je lepsi do skolky koupit plastenku nebo detsky detsnik? Halenku nebo triko davate denne ciste nebo nechate treba 2 nebo 3 dny? ven na vychazku chodi deti v tom, v cem prisli do skolky? Neni blbe, kdyz mi pujde mala do skolky v peknych teplackach? bydlime totiz 2 minuty od skolky, prakticky jen obejdeme jeden panelak, dekuji za odpovedi.

Tak za mě je do školky lepší koupit pláštěnku, nebo jí tam dát nepromokavou budnu (my pro děti ani pláštěnky nemáme, mají nepromokavé bundy). Deštník bych jí tam nenechávala, max. že s ním ráno půjde do školky, když bude pršet. Dcerka nejčastěji do školky chodí v legínách, ve kterých tam zůstává, včetně trička. To má každý den čisté. Ale ve školce má na převlečení další tričko (většinou jedno s krátkým a jedno s dlouhým rukávem) a tepláky. V těch pak chodí na zahradu nebo na procházky. Také tam má nepromokavé kalhoty, když jdou na procházku nebo na zahradu po dešti. Oblečení co má na převlečení ve školce tam klidně nechám i týden, ale kontroluji ho průběžně a jakmile je špinavé, odnáším domů. Takže někdy po jednom dni, jindy po týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
15.7.16 08:49

Tak za mě určitě pláštěnku (děti teda za deště u nás nechodí ven, páč nikdy nejsou všichni vybavení… :zed: ), náš mladej nutně potřebuje obojí - dokonce se těší, až bude pršet, aby mohl vytáhnout i deštník. Pláštěnka se hodí i na výlety. Triko měním dle zašpinění, první týdny byl neskutečně zaflákanej od každého oběda, dnes už tolik ne, přesto se nějaký ten flíček objeví. Takže když je čisté a není pařák, tak na dva dny, jinak měním denně. Tepláky má cca dvoje týdně, opět dle zašpinění. Ven děti chodí v tom, v čem přijdou, pokud se nedomluvíte jinak. A tepláky blbý určitě nejsou - naopak, u nás učitelky upozorňovaly na to, že děti si venku opravdu hrají, takže značkové božihodové oblečení opravdu není dobrý nápad. Do školky chodí v normálních teplákách, šortkách, občas plátěné kalhoty, v zimě softshellky. Už se i stalo, že šel v něčem zašívaném, nikdo to neřešil.
Jinak na obejití paneláku bych prcka klidně nechala jít i v tom, co bude mít pak na sobě ve třídě a tepláky (legíny,…)na ven bych dala rovnou do šatničky. Ušetříš si X oblíkání hned poránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
15.7.16 08:56

Do skolky dcera nosila plastenku az jako predskolacka s destnikem. Do skolky taky mame kousek je pred domem stejne jsem ji paradila a ve skolce prevlekala. Na ven mela tmavsi teplaky a bundu. Ve tride jako vetsina holek leginky a sukynku. Kupovala jsem v Lidlu = hezke a kvalitni obleceni za rozumny peniz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.7.16 08:58

Pláštěnku (pokud školka chodí ven i v dešti). Oblečení do třídy (klidně v něm může rovnou přijít), do poličky(kapsáře, na háček, či co tam máte) náhradní sadu oblečení do třídy, pyžamko/košili, plus oblečení na ven.

Pokud se tvoje dcera dokáže nezprasit, tak jí klidně dej stejné tričko i druhý den. Mně se to stalo snad tak jednou :-D

A pozor - i když všechno důkladně podepíšeš, stejně se vám nejspíš pár kousků poztrácí (dítě si venku odloží mikinu, učitelka to pak posbírá a dá někam na hromadu, mikina skončí bůhvíkde, může ji omylem odnést někdo jiný..), je potřeba s tím počítat a nedávat nic moc drahého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
15.7.16 09:02

@LadyBrigit Už jsi viděla dítě hrát si s děštníkem na zahradě s otatními dětmi? Školky jednoznačně vyžadjí pláštěnku či nepromokavé oblečení.

Převlékám tak jako doma když je špinavý, každý den jiné, když je čistý, klidně na sebe dva dny po sobě to samé.

Soukromá škola nevyžadovala zvlášť oblečení na ven a dovnitř, ve státní mají výsovný požadavek na extra oblečení (kalhoty) a ven a dovniř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí