Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@micelinka tak to já jí nemlátím za vše jen když něco vyloženě nesmí a neuposlechne ani na 150×
jinak to taky nějak neřeším ale kamarádka mě říkala že tohle u dětí nezná že takové nebyly že my máme nějaký moc živé dítě tak jsem z toho byla neštastná že zrovna já mám tak zlobivé dítě
jsem ráda že v tom nejsem sama a jak si psala o tom kabelu od pc tak to se mě malá pokoušela minule u nabíječky do auta ![]()
@pavla.velova každé dítě je jiné. Nejhorší je srovnávat s ostatními.
@pavla.velova mas vcelku klidne dite a jsi z ni nestastna? jeste ji v 19M davas na zadek? Za co proboha? Dcera ma 18 M a maximalne by zaslouzila za to, ze saha na horky sporak, jinak nedela nic, za co bych ji bila.To ze venku bezi jinam nez my je celkem bezny, ze rozhaze hracky a pak je necha je taky normalni..Syn 7 let ma ADHD diagnostika v 3.5 letech, driv to nebylo jasne znatelne, pak uz ano.Byla si nekdy delsi dobu s hypraktivnim deckem?
Já teda nevím ženy, ale není úlohou rodičů děti vychovávat? Dávat jim jasné hranice, pocit bezepečí, přehlednost a jednoznačnost tohoto světa…jestliže po dítěti něco chci, musím mu dát jasný signál a chtít jeho dodržení, jestliže během té akce signál nebo cíl několikrát změním, dítě bude zmatené a pokud úplně rezignuju a bude se taková situace několikrát opakovat, nemůžu se divit, že mě dítě bude ignorovat. Pro příklad: chci odejít z dětského hřiště kde se dítě klouže na klouzačce, dítěti to řeknu, půjdeme domů, naposled si sjeď, po sklouznutí neexistuje, že by si sjelo ještě jednou, když řeknu jdem tak jdem. Spousta dětí by to zkoušela, ještě jednou…nebo by rovnou přešly do válení se vztekem po zemi…dítě bych čapla, přikurtovala do káry a stejně by se šlo. Většinu problémů si rodiče dělají sami nedůsledností, protože je pohodlnější dítěti vyhovět. Pokud chci dítěti něčím pohrozit, musí to být reálné, tady a teď, a musím být schopná to dodržet, výhružky typu prodáme tě cizímu pánovi, nebo půjdeš do polepšovny jsou nereálné nebo pro dítě abstraktní. Nikdy neříkejte NEBUDU TĚ MÍT RÁD!!! Všechny situace zde jsou zažité a nikdy se nepřestanu divit, proč to ty rodiče sami sobě dělají
Teda v pátek jsem jí jednu přes zadek dala. A to poté, když jsem přišla na zahradu a v bazénu plavalo několik párů bot…
No mne prijde proste zivejsi.Memu synovi ted byly 3roky a je to silenec. Jedine kdy je v klidu je u pohadek a venku na kole. Venku take porad utika, leze kam nema, to same doma porad dela silene blbosti. Proste je vic temperamentni, ale je pravda, ze v posledni dobe se trosku sklidnil ![]()
Ahoj tak předně je ještě moc brzy na nějaké diagnozy…navíc mi přijde, že dneska je hyperaktivní každý dítě, který nesedí jak pecka na zadku kam ho posadíte
nehledě na to, že hyperaktivita do puberty vymizí zcela…a že spoustu věcí si i dělají rodiče sami nenastavením hranic…
jinak divochy mám doma dva
a hyperaktivitu má potvrzenou starší syn a to zjistili až v pedagogicko-psychologický poradně než šel do školy a to sme tam tehdy šli ještě uplně z jinýho důvodu resp. z toho, že je oproti vrstevníkům inteligenčně hodně napřed (už dávno četl i počítal - sudoka luštil ve školce) a my měli strach, že se ve škole bude nudit a tím pádem bude zlobit…což nám taky potvrdili tj. že byl v 6-ti letech inteligenčně na úrovni 11-letýho dítěte + k tomu hyperaktivita…ve škole sme naštěstí narazili na super učitelku, takže se tam zatim nenudí a naopak vyhrává matematický olympiády jako kdysi já
a tu svojí hyperaktivitu si vybíjí sportem ![]()
p. s. založila jsem na toto téma soukromou skupinu https://www.emimino.cz/…i-deti-adhd/ - tak se kdyžtak připojte ![]()
Příspěvek upraven 22.07.13 v 17:29
@Mauzik2 Také mám dceru sedm let s ADHD a ted
pujde do školy a bude integrovaná, mít speciální osnovy, a to byl teprve živel, také jsme na to přišli ažpo třetím roce, když jsi učiteky ve školce stále stěžovali.
@kelis227 kluk ted dostal odklad, ma spatnou jemnou motoriku, tak rok bude chodit do pripravky, snad udelame nejaky pokroky..taky ho cekaji specialni osnovy, netesim se..nebude to snadne..
@Mauzik2 no to opravdu nebude, navíc já bydlím na vesnici, kde má škola malotřídky, tedy spojené třídy, tak to bude mít učitelka složitější.
@micelinka no to je sileny teda, tak plavaly boty no
to si urcite na zadek zaslouzila.. ![]()
@kelis227 no jsem zvedava, ale verim, ze to zvladnem..leky zadny nebere a umim ho uz docela drzet v klidu a udrzet pozornost..tak snad..
@Mauzik2 plácla jsem jí jednu přes plenu. A ano, zasloužila si to. Každý to máme jinak
.
@Mauzik2 píše:
@micelinka no to je sileny teda, tak plavaly boty noto si urcite na zadek zaslouzila..
@kelis227 no jsem zvedava, ale verim, ze to zvladnem..leky zadny nebere a umim ho uz docela drzet v klidu a udrzet pozornost..tak snad..
no my jsme chvíli léky brali, pak jsme je vysadili a pokud ji to ve škole nepujde, dostane opět nějaké léky, moc se mi ty léky nelíbí, ale jestli to bude nutné ![]()