Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jedna se o dokonaly prototyp cloveka dnesni doby,proste clovek,ktery misto toho aby mel sve hodnoty,tak prijmul hodnoty,ktere v CR zacinaji byt v popredi
tohle vse,jak pises,jsi vedela uz drive,nechapu,ze Ti to nevadilo a poridila jsi si snim dite,neni to taky tim,ze ti to vadi az pote,co vyplivaji na povrch dluhy ??
Nechci Te soudit,ale nechapu to
jo a na ten dotaz- odejit,bud se mu tim rozsviti a uvedomi si ,co je dulezite a nebo aspon pochopis,ze s nim nema cenu byt
No já to chápu tak že si hraje na co nemá,a dělá mu dobře,že si lidi řeknou Pane jo ten na to má.Přitom bude mít za chvíli exekutory za prdelí.Odešla bych,nesnesla bych žít vedle takovýho „frajera“ kterej neplatí co má,myslí jen na značkový hadry a hezký fáro.A v prvý řadě nemyslí na to dítě ![]()
Já si myslím, že je tvůj přítel tak trochu sobec. Ne oprava , je to sobec. Myslí jen na značkový blbosti a na nic jiného nehledí. Kdyby to byl zodpovědný muž, v prvé řadě by zabezpečil tebe a mimčo.
Kdybych měla exekutory za patama jako ty, asi bych si s ním vážně promluvila - dej vše do pořádku nebo jdu pryč. Vím, že se to lehce píše a hůř dělá, ale seber síly a do toho
. Pokud tě miluje udělá vše pro to abys zůstala
Tak teda nevím ale podle popisu „malinko“ nezodpovědnej, sobeckej narcista. Být tebou tak zdrhám.
No, nesnasim takovy frajirky a u tveho pritele si myslim, ze to neni frajerina, ale debilita.
Uhodila bych na nej hodne tvrdym zpusobem, pokud by s tim chtel neco delat a ja ho milovala, snazila bych se vse vyresit a dat do poradku a jelo by se dal - jako dospeli.
Pokud by odmital cokoli delat a jen naprazdno „sliboval“ zabalila bych si saky paky a odesla. A to hodne rychle, nez abych se kvuli jeho obleceni, autum a imigi nechala stahnout do problemu.
Mmch… nemas uz tu par diskuzi na toto tema???
no to by bylo „normalni“ tak v patnacti, ne ve 33…jestli to je psychicka porucha nevim, ale jako psycholog-amater bych to nazvala znacny nedostatek sebevedomi kompenzovany predvadenim sve „uspesnosti,“ je to detinske a ubohe. Jestli to lidi „berou?“ to nevim, ja se v techto pripadech pohybuji mezi litosti a pohrdanim ![]()
radit si netroufam, ale pokud mate byt spokojena rodina, tak by se panicek mel hodne rychle vzpamatovat, nez vas dostane do peknych problemu
Tvůj chlap je narcis, sobec a bl*bec, sorry. Nesnáším pozéry. Je úplně jedno co má člověk na sobě a v jakém jezdí autě, hlavní je zdraví a spokojenost. Jestli ho neuznávají v nějaké jeho přiblblé partičce, to by mu mělo být úplně jedno. Každopádně takovej píp si najde za pár let jinou, hezčí a mladší aby ji měl jako doplněk. Pokud si nerozmlátí hlavu při bouračce napitej ve svém novém bouráku.
Jdi dokud můžeš. A pokud chceš něco zkusit, měl by jít na psychiatrii, třeba je vážně psychicky nemocný. Nechová se normálně.
bože holka zdrhej , normální zřejmně nebude ![]()
Příspěvek upraven 22.09.11 v 21:08
Bude zřejmě dost duševně chudý, když to musí zakrývat drahými věcmi.
Mám takové příbuzné, žijí si nad poměry, schránku plnou dopisů od exekutorských firem a přesto si berou další a další půjčky…na jídlo, dovolenou, hadry…podle mého tohle nemůže skončit jinak, než že se octnou na dně, příjdou o všechno a nebudou mít do čeho zabalit holý zadek. Ale holt je nic jiného z toho nedostane, to je jistý…jestli tohle, to je ve hvězdách…
Je otázkou, jestli ti ten vztah stojí za to, abys padla s přítelem na takové dno taky…vědomě a ještě s sebou vzala dítě. Někdy je nejlepší být sobec a hájit jen své zájmy.
Anonymní píše: …Jen by mě zajímal váš názor na to, zda se jedná o velkou nezodpovědnost, vyčůranost nebo snad o nějakou psychickou poruchu. …
Myslím, že je to taková nátura. Seladon, co musí mít všechno hned teď okamžitě, nejlepší, největší, nejúžasnější, pochopitelně bez práce, bez přílišné námahy, bez toho, že jsem si to vydřel a „zasloužil“! Protože on si to zaslouží už jenom tím, že JE, on na to má „nárok“, všichni ostatní to nechápou, jsou proti němu, on je OK, ostatní jsou ti špatní (např. že by si ho bez značkových věcí nevšimli - kecy v kleci!
) Je to hnus neskutečnej, na dobu bych to nesváděla, ale na výchovu v rodině ano. ![]()
V tomto jsem pesimista, podle mě se takový člověk nezmění. Kdyby mu bylo 20, tak ještě možná, ale ve 33 už by měl mít rozum. A pokud ho k rozumu nepřivede ani založení rodiny (co se jako pro něj změnilo? nic, jede si ve starých kolejích, že), tak už ho nezmění nic. Prchala bych pryč, protože bych měla strach nejen z exkucí, ale také z toho, že „model takového života“ by se opakoval a přenesl by se jako „normální“ i na vaše dítě…
Příspěvek upraven 22.09.11 v 21:16
Urychleně bych začala řešit otázku peněz, resp. dluhů - ty jsou totiž i tvoje, když jste manželé… (snad se pletu, a dluhy dělá ve své firmě, která je s.r.o., takže by se vás to zřejmě nedotklo… opravdu doufám za tebe).
Napřed bych se pokusila rozdělit jmění ze společného jmění manželů na a teď nevím, jak se tomu říká
. Prostě abyste každý měl svůj majetek a neměli nic společného (jde to i během manželství). Tím pádem by čistě teoreticky exekutor na tebe nemohl (ve skutečnosti k vám domů vtrhne a vezme i dítěti postýlku, ačkoliv mu budeš mávat před očima paragonem, že je tvá).
Třeba alespoň tenhle první krok tvému manželovi rozsvítí. Nejsem zastáncem toho, aby se hned všechno řešilo rozvodem, je potřeba alespoň zkusit něco zachránit. Na druhou stranu, nejde to do nekonečna a nejde to také u všeho. Uvědom si, že pokud jsi za dluhy odpovědná i ty (půjčuje si jako soukromá osoba), tak tvůj manžel si ty trika kupuje na úkor tebe (a z tvé kapsy, dá se tak říci).
Opravdu doufám, že to má ošéfované tak, že dluhy spadají na firmu a ne na něj jako soukromou osobu (a tedy i tebe)…
A ještě doplním, ve skutečnosti bych to s tou druhou šancí moc nepřeháněla, protože si myslím, že závislost na nakupování se těžko léčí, když je takto obludná. A sobeckost a narcisimus taktéž.
zdenkak píše:
Urychleně bych začala řešit otázku peněz, resp. dluhů - ty jsou totiž i tvoje, když jste manželé… (snad se pletu, a dluhy dělá ve své firmě, která je s.r.o., takže by se vás to zřejmě nedotklo… opravdu doufám za tebe)…
Kííííd, nejsou manželé. Zakladatelka mluví o příteli… ![]()
Mě to jako porucha připadá..Možná k tomu měl nejdříve jen sklony - více vydělával a umožnilo mu to nakupovat a uspokovat se materiálnem..
Postupně se na tom stal závislým a již ho nic jiného neuspokojí..Takový ten shoppoholismus..
Již nebere ohledy na fin. stav,co na to rodina, jaké to bude mít následky..
Já bych to viděla tak, že se chová jako klasický člověk závislý na nečem..Neuznává problém, nechce ho řešit, upřednostnuje závislost, odsouvá rodinné vztahy..
Škoda jen ,žes tomu nepřikládala význam dříve alespon ty ( to není výtka, jen povzdech) ![]()
V poslední době často uvažuji nad chováním mého přítele. Máme spolu malé dítě a já naivně doufala, že narozením vytouženého a plánovaného miminka se v něm něco pohne a začne být zodpovědnější. Bohužel, jsem se hrozně mýlila. Přítel totiž pravděpodobně nabyl dojmu, že musí za každou cenu okolí ukazovat, jak moc se mu v podnikání daří či snad trpí nějakou duševní chorobou…zjistila jsem totiž, že místo placení daní, pojištění, faktur - prostě čehokoliv kromě nájmu, inkasa a telefonu - peníze utrácí za značkové oblečení, za nové auto, elektroniku a v poslední době je rovněž propíjí. Vždycky si koupí např. tričko za dva tisíce, párkrát si ho vezme na sebe a pak ho pohodí a koupí si nové. Má jich doma 134 - právě jsem je spočítala. Značkových bot má 20 párů…samozřejmě žiji s ním a o jeho nakupování jsem věděla i předtím, za mou naivitu mě prosím nesuďte, ono když se člověk zamiluje, tak určitě věci nevidí, prostě stalo se a já nějak uvěřila snu o šťastné rodině, sama se nyní denně biju hlavou o zeď…jen jsem netušila, jak moc velké dluhy si díky nakupování nadělal a že navíc začne po narození dítěte pít a kupovat si dál a dál (včera přišel s tím, že chce po půl roce nové auto). Když mu řeknu, že přece nemůže tak utrácet, že musí vše platit, tak mi odvětí, že je to jeho věc, že to dá dopořádku (samozřejmě že nedá, to si vždycky na úřadech ověřím) a hlavně mi tvrdí toto: pokud člověk nemá na sobě značkové oblečení a drahé auto atd., tak v dnešní době ho lidé vůbec neberou a nic pro okolí neznamená. Je mi jasné, že takhle to dál nejde, že jsme s mimčem neustále ohroženy exekutory a budu to muset do budoucna nějak vyřešit. Jen by mě zajímal váš názor na to, zda se jedná o velkou nezodpovědnost, vyčůranost nebo snad o nějakou psychickou poruchu. Máte ve vašem okolí někoho takového? Mám ještě doufat, že třeba ještě dospěje (je mu 33) nebo je lepší odejít i za cenu, že dítě připravím o tatínka?