Denně pije pivo - alkoholik?

Anonymní
22.9.11 20:09

Alkoholik?

Omlouvám se za anonymitu, ale je to více než soukromé a navíc trapné. Manžel chodí do práce, uživí rodinu, ale denně pije pivo. Z 365 dní v roce je tak 5 dní, kdy se toho piva vůbec nenapije. Vypije v průměru 4 možná 5 desítek denně - o víkendu víc, někdy míň. Zítra má dovolenou, tak sedí venku a chlastá. Už je zas pěkně navátej. Dá se s tím něco dělat? Je to alkoholismus? Začíná se mi hnusit. Přijde z práce, sedne si a chlastá. Je to skoro jako by člověk žil s dementem. Sedí, čumí, je jakoby mimo realitu.
Kdybych se i chtěla rozvést, tak stejně nemám kam jít.
Agresivní není, rodinu živí, na toto si stěžovat nemohu. Doma mi ale samozřejmě většinou nepomůže nic. Sedí venku, kouří a pije pivo z láhve.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
22.9.11 20:13

Na 99 procent má na alkoholika našlápnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
22.9.11 20:18

Nechci tě chlácholit, ale podle mě když pije každý den tak nějaká závislost tam je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
22.9.11 20:19

Souhlasím s Peggy.Jo kdyby to bylo občas,ale jak je vidět,když je doma jinou aktivitu nemá než sedět u piva.Tímhle to začíná.Měli jsme v rodině alkoholiky dva tak vím o čem mluvím.Zkus si sním o tom promluvit a za včasu to vyřešit.Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
22.9.11 20:47

No jestli jen 5 dni v roce nepije a denne da pet kousku,pak bych rekla,ze uz to peknej alkoholik je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
22.9.11 20:54

pozná se to jednoduše a to tak jestli bez toho nemůže být,tak alkoholikem bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.11 20:55

Tak bohužel tě nepotěším, ale k tomuto se dopracoval můj otec alkoholik po celoživotním popíjení piva! Nejdřív s kamarády, pak doma na terase. Řekla bych, že je to ale mladý chlap (jako tvůj manžel), tak to je dost smutné… Otec byl stejný-dětství jsme měli pěkný, pracoval, uživil rodinu, na dovolené jsme jezdili, ale jen jsme odrostli a on navíc přišel o práci, tak dopadl přesně takhle :-( Jen seděl na terase, kouřil a pil pivo, později tvrdý :-? Zkus o vašem vztahu popřemýšlet zavčasu, tohle je celkem vážný bohužel :think:

• Citovat
  • Upravit
6555
22.9.11 21:23

Nemá našlápnuto, alkoholik už rozhodně je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
22.9.11 21:32
Anonymní píše: … denně pije pivo. Z 365 dní v roce je tak 5 dní, kdy se toho piva vůbec nenapije. Vypije v průměru 4 možná 5 desítek denně - o víkendu víc, někdy míň. Zítra má dovolenou, tak sedí venku a chlastá. Už je zas pěkně navátej. Dá se s tím něco dělat? Je to alkoholismus?

Ano, je to alkoholik. Ano, dá se s tím dělat to, že přestane pít. Natvrdo. Buď to zvládne sám nebo jsou různé odvykací programy.
A nebo bude takhle pít dál, alkoholik už je, hnusí se ti … moc dobré vyhlídky váš vztah v tomto případě nemá. Je mi líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.9.11 21:45

Také si myslím, že tohle už alkoholismem zavání, mi přijde, že už to jenom každý den přiživí :nevim: akorát nechápu, jak ráno může vstát a jít do práce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
22.9.11 21:57

Že se vůbec ptáš… Podle mě to alkoholik je na 100%.

• Citovat
  • Upravit
5436
22.9.11 22:41

Ano, je to alkoholismus… :-?
Počáteční fáze, ale je.

Už jen to, že musí denně. Dále, že si popíjí sám. No a 4-5 lahví za večer je už opravdu dost.

Zkus mu navrhnout, ať si dává, když už musí, alespoň obden či obdva a jen max. 2 lahve. Pokud na to nepřistoupí, je na místě začít řešit alespoň ambulantí léčení. Pokud to s ním půjde takto dál, může postupně skončit na tvrdém a to je pak už špatné :-( Ještě má čas to zastavit!

Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.9.11 22:47

Ještě něco, možná by si měl trošku uspořádat režim, když přijde domů. Začít něco dělat. Ať už pomáhat doma, či si najít koníčky. Prostě něco, co ho naplní a bude i třeba bavit, a nebude mít pak potřebu sahat po lahvi.

Vím, je to těžké :think: Ale v tomhle třeba, myslím, hodně pomohou v těch léčících a odvykacích zařízeních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.11 23:07

Nejhorší je, že on má takovou introvertní povahu. A doma o ničem moc nediskutovali, problémy neřešili, spíš prý dělali, že neexistují (problémy). S ním se nedá moc o ničem mluvit,kromě takových těch normálních věcí. Prostě jakmile vyvstane nějaký problém, tak on má tendenci ho vytěsnit. Kolikrát mi něco naznačí, ale nikdy to nedokáže dopovědět dokonce, mávne rukou, jakože to vlastně není důležité.připadá mi,že tím alkoholem si chtěl ze začátku vymazat něco z hlavy, ale začalo mu to přerůstat přes hlavu.Je to takové to klasické řešení problémů pomocí alkoholu, což vede pouze a jenom k vytvoření dalších problémů a prohloubení těch stávajících…
Jinak on není žádnej primitiv, řekla bych, že naopak.Má právě i celkem náročné zaměstnání, zodpovědné. Ráno je vždycky OK (někdo se tady ptal), večer přijde domů a prostě se musí napít…
Je to smutný, když vidím, jak likviduje sebe i mě.
Jsem ráda, že se tady z toho aspoň můžu vypsat, ačkoliv vím, že to nemá řešení. :cry:

• Citovat
  • Upravit
5077
23.9.11 10:10

Ahoj,
bohužel to alkoholik už bude, nejspíš pije i v práci nebo se celou dobu těší na to, až si doma dá. To, že o ničem nemluvíte, bude dlouhodobý problém a velká chyba. Musíš ho donutit. nejspíš ho něco trápilo a trápí a místo aby mluvil a řešil, tak začal pít.
měla bys ho přesvědčit k návštěvě nějakého odborníka a doufat, že pro vás ještě není pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí