Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ten muj taky pije prakticky denne pivo a myslim ze alkoholik rozhodne neni. dokud nechodi domu na mol tak bych to neresila ![]()
@Anonymní píše:
@skeble88 neboj opravdu alkoholik neni, ony jsou tu jen občas některé dámy přehnany
Sorry, ale to je hladinkář jak vyšitej. A s alkoholismem jsem se setkala, zkušeností mám dost na to, abych věděla, že řešit se to musí zavčasu. Ne až je člověk denně namol. To je pak pozdě.
@Anonymní píše:
@skeble88 neboj opravdu alkoholik neni, ony jsou tu jen občas některé dámy přehnany
a co tedy je? bez piva nevydrží. Zakladatelka koupí pivo domů a chlap ho vypije a aby se mu náhodou" nezkrátily žíly",tak si jde koupi další
@Anonymní píše:
Je vidět ze se hodne z vás nikdy s alkoholismem nesetkalo![]()
Nevím co převracíš oči, anonymní hrdinko
právě že jsem měla tu „čest“ s alkoholikem více než 5 let a proto, narozdíl od tebe evidentně, vím proč to píšu ![]()
@niki55 píše:
Ten muj taky pije prakticky denne pivo a myslim ze alkoholik rozhodne neni. dokud nechodi domu na mol tak bych to neresila
víš, že jednou ze známek alkoholismu je frekvence pití? Asi ne, co? ![]()
Je nádherné jak tu půlka obhajuje, že chlastat je vlastně normální.
„Můj chlastá denně, ale alkoholik není!“
Jestli si myslíte, že alkoholik není, tak ho požádajte, ať je měsíc bez alkoholu. Nealkoholikovi to problém nedělá.
Za měsíc mi napište výsledek. Pa. ![]()
Alkoholik je ten, kdo prostě neovládá alkohol, ale je ovládán alkoholem. Už když někdo potřebuje denně dvě piva a neumí se bez nich obejít, má svým způsobem problém s alkoholem. Jsou alkoholici, kteří naopak vydrží nějakou dobu nepít, ale pak jsou v lihu 14 dní takovým způsobem, že přijdou třeba o práci.. Já znám alkoholiků docela dost, ono totiž v naší republice, kdo by neznal dost alkoholiků.
Jestliže nutně potřebuje vypít denně víc, než jedno pivo, je alkoholik a jakákoli tolerance nebo omluva je na vlastní nebezpečí.