Denně pije pivo - alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3787
21.8.14 11:21

@jdukolem

jojo, když starší syn spal celou noc a vstával mezi pátou a šestou - to byla už paráda…nejhorší je to neustálé buzení…ale říkám - ve školce zas nastanou nemoci, do toho se ženská vrátí do práce, takže vstává tak jako tak a navíc třeba v noci nespí kvůli horečce…ale nebudu malovat čerta na zeď ;), jsou to ty zkušenosti halt… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 11:23
@jdukolem píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a v kolik ráno ti nedělá problém vstát? v půl osmé? Mě se děti budily 5× za noc a od šesti měly ráno v plném proudu.. ;)

Tak já nevím, od sestry 3letý Tomášek vstává až kolem 8 a chodí spát před 9.. a spinká celou noc jak andílek.. takže nějak tak si to taky představuju :lol:

@Gerberka píše:
Zakladatelko -

a to vy jste ještě mladí…počkej za pár desítek let, jak se bude cítit, že toho tolik nezvládne…podle mě je to hodně o ženské (taky každá ženská je jiná), jak se k chlapovi a situaci postaví, co je pro ni priorita a co ne. Pro mě je priorita jasná - to, aby manžel s námi byl co nejdéle (jsem o 17 let mladší než on ;) :oops: ), protože ho mám ráda a ne aby za každou cenu byl dostavěný barák. Co budu dělat s barákem, když např. bude nemocný…atd.?? Lepší zdraví a spolu :srdce:

S tím vstáváním…hele, to jsou předčasný myšlenky, že až bude chodit do školky, bude normálně fungovat atd…Na to ti můžu zcela pesimisticky říct, že až bude dítko chodit do školky, tak ze začátku bude tahat jednu nemoc za druhou a nevyspíš se znovu - budit se na antibiotika, sahat, jestli nemá horečku (druhý syn byl na horečky expert - večer mu nic nebylo a v 22 hodin v posteli hořel 40tkou horečkou, což znamenalo do rána stresem nespat) atd…

počkej, až se malý narodí, hlavně si neplánuj, že až bude „normálně fungovat“, tak že se vrátíš k vínku - prosím tě, co je tohle za nesmysl…to přece nemůžeš myslet vážně - nebo jo?? :nevim:

Já mám vínko ráda, bílé polosladké, nevím co je na tom špatného si dát jednou za čas skleničku když budu mít dítě? Jako že si matky už nikdy po narození dítětě nemůžou dát víno? Já nemyslím hned po porodu, to ani nemůžu, ale až bude mít 3 roky a až mi bude v noci spát..

• Citovat
  • Upravit
3787
21.8.14 11:24
@jdukolem píše:
ale dítko tě potřebuje 24 hodin denně i když je školkový.. ono právě ten klid od něj máš když je ve školce a pak nastupuješ ty ;)
některé děti taky přitáhnou ze školky nemoci - starší byl nemocnej furt a to jsou pak krutý noce a ráno vstáváš do práce a nebo musíš fungovat doma..to si nevybereš.. s dítětem se vyspíš až tak v jeho píše: Více

tak pod tohle bych se mohla podepsat :palec:

já mám jednoho kluka 14 let, půjde do deváté třídy, mladšímu je 7 a půjde do první třídy - to byl právě expert na nemoci, nejradši se 40tkama horečkama, do toho nástup do práce, fakt lahůdka…a teď jsem tak ve fázi, kdy užívám znovu nabyté svobody :D - i když být doma na mateřské mě bavilo a užívala jsem si to s oběma na sto procent, tak teď to taky není k zahození :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
21.8.14 11:25
@micta píše:
taky jezdím k toníčkovi :lol: :lol:

Těm větnamcům se říká asi všude stejně co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.8.14 11:25
@Gerberka píše:
@jdukolemjojo, když starší syn spal celou noc a vstával mezi pátou a šestou - to byla už paráda…nejhorší je to neustálé buzení…ale říkám - ve školce zas nastanou nemoci, do toho se ženská vrátí do práce, takže vstává tak jako tak a navíc třeba v noci nespí kvůli horečce…ale nebudu malovat čerta na zeď ;), jsou to ty zkušenosti halt… 8)

ale tak před prvním si to malovala každá z nás ne že ne.. ona na to přijde sama.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
21.8.14 11:27

Zakladatelko -…„až bude mít 3 roky a až mi bude v noci spát…“

:D :D - to je předčasný…třeba vlítnete hnedka na druhý a budeš v jeho 3 letech znovu těhotná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.8.14 11:28
@Anonymní píše:
Já mám vínko ráda, bílé polosladké, nevím co je na tom špatného si dát jednou za čas skleničku když budu mít dítě? Jako že si matky už nikdy po narození dítětě nemůžou dát víno? Já nemyslím hned po porodu, to ani nemůžu, ale až bude mít 3 roky a až mi bude v noci spát..

ale můžeš si dát víno co bys nemohla..ale sama uvidíš že se pak blbě vstává - ten spánek je jinej hlubší a hůř se budíš..ono jasně až bude mít 3 tak to bude jiný ale lahev jak jsi psala si nedáš protože ráno tyhle malý děti rády vstávají v šest a to se pak blbě vstává tobě..no však uvidíš sama jak to bude nebo nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 11:28
@Gerberka píše:
Zakladatelko -…„až bude mít 3 roky a až mi bude v noci spát…“:D :D - to je předčasný…třeba vlítnete hnedka na druhý a budeš v jeho 3 letech znovu těhotná ;)

To se taky nevylučuje :lol: jestli tohle má být chlapeček tak na 90% to takhle dopadne, protože moc toužím po holčičce :oops:

• Citovat
  • Upravit
101710
21.8.14 11:32
@Anonymní píše:
Já mám vínko ráda, bílé polosladké, nevím co je na tom špatného si dát jednou za čas skleničku když budu mít dítě? Jako že si matky už nikdy po narození dítětě nemůžou dát víno? Já nemyslím hned po porodu, to ani nemůžu, ale až bude mít 3 roky a až mi bude v noci spát..

Na skleničce jednou za čas nic… ale o láhvi za večer pravidelně už bych si to tvrdit nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
21.8.14 11:46

Jestli se chce uvolnit, tak ať si jde zacvičit. Beztak to po tom pivu potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
21.8.14 12:03
@Anonymní píše:
Tak on o sobě tvrdí že není alkoholik, že alkoholik je podle něj člověk co se denně opíjí do němoty… že on si dá po práci pár piv že na tom není nic špatného… no to vím že týden bez piva teda nevydrží… :nevim: když si dám jednou za čas skleničku možná 2 tak to bude v pohodě.. mě nedělá problémy ráno vstávat, když to nebude v 5 hodin :)

Existuje alkoholismus francouzského a anglického typu. Francouz (jinými slovy hladinkář) pochlastavá a angličan se jednou za čas ožere jako prase.
A k tomu vstavaní…když mívala malá rýmu, tak jsem dva měsíce vstávala kazdou noc ve dvě a ponocovala s ní cca do čtyř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.8.14 12:32

Diskuzi jsem četla jen zběžně, takže se předem omlouvám, jestli narazím na něco již prodiskutovaného :-)

Nemyslím si, že by byl tvůj přítel nějaký ochlasta. Taky si rádi dáme s přítelem pivo/víno, prostě si posedíme, popovídáme… Ano, teď to není 5 piv denně, protože čekám mimčo a odmítám s ním chodit do hospody a koukat, jak on pije a já pít vodu :jazyk: Před mimčem jsme ale chodili často do hospody nebo pili doma, vždy to byl ale relax.

Co se týče šetření peněz na jeho pivu:
1. normálně mu to kupuj ty. Řekni, že mu to budeš kupovat cestou z práce za lepší cenu, vezmi prostě karton (6ks) a že to má na týden. To si myslím, že je mnohem přístupnější, než mu rovnou frkat, že bude mít jednu petku na dva dny.
2. sepiš si seznam věcí (výbavička) a jejich ceny. Podtrhni, sečti, předlož přítelovi a normálně se domluvte, kde se ty peníze vezmou. Když ke každé položce přičteš +/- nějakou tu kačku, vytvoříš si tím hezkou rezervu a on to ani nepozná.

Jen tak pro zajímavost… Přítel má 16 000,– čistého, já s nemocenskou cca 7 500,–, do minulého měsíce jsme taky utráceli neskutečný peníze a žili od výplaty k výplatě. Tak se prostě řeklo dost, vytáhla jsem z bankomatu 4 000,– (na každý týden 1 000,–) a řekla, že tohle máme prostě „na útratu“ (jídlo, hospoda, pochutinky, atd.). Sama jsem nevěřila tomu, že bychom to nějak zvládli (vážně jsme před tím byli schopni utratit třeba 1 000,– za večer v hospodě) a světe div se… První týden zbylo 100,–, druhý 200,–, teď to taky tak na 200,– vypadá.

Myslím si, že se jde domluvit s každým, jen si musíš najít způsob jak na něj. Někomu stačí rozumně vysvětlit, někdo potřebuje nějaké „důkazy“ a někoho prostě stačí dlouhodobě otravovat :nevim: Každopádně držím pěstičky, ať se zadaří výbavičku nakoupit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 12:42

Povím ti příběh - byl jeden co taky tvrdil, že se potřebuje po práci zrelaxovat a dát si pár piv, někdy s kamarády, někdy sám doma. Jinak vše fungovalo, staral se o rodinu, dům, chodil do práce. Po čase zjistil, že se mu ráno nějak špatně vstává a že se cítí líp, když si dá k ranní cigaretce lahváče. Zas to chvíli takhle fungovalo. Pak ale zjistil, že už mu těch pár pivek večer nestačí a že potřebuje doplňovat tu „energii“ i přes den, ale to se jaksi nelíbilo jeho zaměstnavateli a tak dostal vyhazov. Najednou zjistil, že ale práce jaksi nejde sehnat, začíná mu být čím dál víc špatně, že z pár pivek navečer je spousta piv přes den a k tomu nějký rumík, ten má větší grády… Ochrnuly mu nervová zakončení v nohách, špatně chodil, mozek to taky přestával dávat, začala se projevovat demence. Nastoupil do léčebny, ale za půl roku byl zpátky. Zahořkl, že je k ničemu, jen seděl doma na terase, s basou piv, cigaretama, nestaral se o rodinu, dům, o nic, jen svou potřebu chlastu. Jednou se mu stal vážnější úraz když spadl v ložnici (těch pádů a úrazů bylo taky hodně) a zlomil si pánev, přestal totiž i jíst a tělo bylo podvyživené a tak nemohlo s touto komplikací bojovat. Při operaci lékaři zjistili, že má i vnitřní krvacení z prasklých vředů a nekrózu jater.
Zemřel na celkové selhání organismu ve věku 51 let a byl to můj otec.

Ještě máš pocit, že je v pořádku denně pít pivo a dopřávat chlapovi relax??!!! Od takového bych utíkala až by mi za patama hořelo a už vůbec si s ním nepořizovala dítě!!! Nepředěláš ho, na to vem jed.
Každý svého štěstí strůjce…

• Citovat
  • Upravit
36720
21.8.14 13:27
@klarushka píše:
Těm větnamcům se říká asi všude stejně co? :mrgreen:

já jezdím k tomu, co jezdíš ty ;) do Pl…n ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
21.8.14 15:04
@micta píše:
já jezdím k tomu, co jezdíš ty ;) do Pl…n ;)

Hustý tak to mávám skoro sousedce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria