Denně pije pivo - alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.5.14 19:55

Před časem mi bylo řečeno, že pije kvůli těm kecům pořád, tak jsem se rozhodla mlčet a nějakou dobu jsem jen mlčela. Tak teď je manžel v průměru na osmi pivech denně, dneska jsem se ozvala. Prý mám držet hubu, že pije stejně jenom kvůli těm mým kecům.
Mám jít do práce, bojím se mu tu nechat děti. Když má dovolenou nebo o víkendu pije totiž od rána, ani nesnídá. Ve všední dny pije, až když přijde z práce.
Neznám ho vůbec bez láhve piva - buď ji má na stole, nebo vedle postele, nebo v ruce…
Asi se chce se mnou rozvést, protože on živí rodinu a já jsem si dovolila mu říct, že moc pije. Ani jsem na něj nezvýšila hlas, jen jsem řekla, že se mi přestává líbit, jak navyšuje to množství a že se tím strašně shazuje. Prý mám vypadnout, když se mi to nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
5010
20.5.14 20:50

Anonymní: To je mi líto. Ale život s alkoholikem, kterému se bojíš nechat doma děti, to už ani není život, ale přežívání a blížící se cesta do pekla. Bohužel. Ještě mě napadá a co třeba nějaký jeho kamarád nebo někdo z příbuzných, když na tebe vůbec nedá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.14 21:40

Samy, všichni chlapi, co tady okolo jsou, pijí taky, někteří docela dost, jiní s mírou. Spíš to všichni berou na lehkou váhu, možná ani nevěří, že je to problém. Manžel je jinak schopný v práci, má dobře placené místo, je přátelský, ochotný, i na nás je v podstatě hodný, nic nám neodepře, není lakomý, má všechny dobré vlastnosti, lidé ho mají rádi. Ale to pití to kazí a je to podle mě dost zásadní věc.
Jeho maminka samozřejmě s ním mluvila, ale to je jako házet hrách na stěnu.
Mě spíš jde o to, že se bojím budoucnosti, toho, že to bude horší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.14 12:13

Ahoj,

můj přítel taky pije každý den 2-4 kousky piva… :think: Někdy si dá 2, někdy vypije celou 2litrovou petku… Když jsem mu řekla, že je alkoholik, tak říkal, že prej na tom není nic špatného, když přijde ztrhanej z práce (maká rukama) a dá si ze 2 piva, že ho to uvolňuje a odreagovavá se tím… že prej kdyby chodil každej den do hospody a vypil nějakých 8 kouksů a do toho panáky, tak neřekne… Omlouvá se tím, že jeho děda si taky dal po práci ze 2 piva :nevim: JInak se chová normálně, to pivo s ním nic nědělá že by byl agresivní nebo tak právě naopak, je vždycky spokojenej… Většinou pije každý den, ale přijde třeba jeden den z týdnu kdy si nedá a nepřišlo mi že by byl z toho nervozni…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
21.5.14 13:24

Vy ty chlapy vůbec nechápete. Když si dají pár kousků, hned je ten svět krásnější. Musejí se po příchodu domů neustále udržovat lehce pod parou, aby lépe zvládli každodenní nápor např. psaní úkolů s dětmi, nákup, povídání partnerky o tom, co je třeba v příštích dnech udělat. Přes ten alkoholový opar to zvládnou jakože alespoň vyslechnout a vůbec jim to neublíží a pořád jsou na obláčku píva. A ti, co nepijí pivo pravidelně a nebo vůbec jsou přece podpantoflem a pořádný chlapák jimi opovrhuje. Oni vidí svět realisticky a to je to, co pijan nedokáže vydržet a proto je vidět většinou s pivní lahví u boku. :poblion:
A ještě když má doma navařena a partnerka je povolná, tak to je potom ráj na zemi. Takový chlap už nic jiného ke štěstí nepotřebuje. Naštěstí nejsou všichni stejní, bohudík za ty ostatní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.14 19:49

Uspávám děti, abych se po celém dni mohla jít projít. Chodila jsem na pilates, ale to po posunutí času už nelze, děti totiž usínají dýl. To je další problém, že manžel funguje v práci, funguje ještě možná před cizími lidmi, když někam jedeme, ale jako táta je naprosto nepoužitelnej, protože doma prostě chlastá a chlastá, a to opravdu dennodenně.
Snažím se zhubnout a nechci hledat výmluvy, proč se nemůžu víc hýbat, ale já mu je rady opravdu nemůžu nechat. Sama sobě se můžu věnovat, až děti usnou a ony usínají čím dál tím dýl.
Alkohol mi zničil život, a to jsem abstinent. Já už to asi nevydržím, nevidím z toho cestu ven.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.14 08:38

Dostane můj přítel rozum?

Ahoj holky,

omlouvám se za anonymitu, je to pro mě teď už citlivé… S přítelem jsme spolu rok. Od začátku našeho vztahu pije pivo. Ze začátku pil tak 3× týdně cca 2 půllitry (nechodí do hospody, pije doma) jenže poslední půl rok pije každý den celou dvoulitrovou petku a někdy si rozdělá další.. Upozorňuji že mi to nevadí, chápu že chlap přijde vyřízenej z práce a vychlazené pivo ho uvolní a relaxuje u toho.. Ten můj sice ve větší míře, ale to je jeho věc, jsem ráda že je doma, že udělá co je potřeba, chová se hezky i když je připitý a nelítá někde po hospodách, navíc já taky byla zvyklá pít ve větší míře víno a nevyčítal mi to takže ho za to nebudu soudit, jsem s tím smířená a takového jsem si ho vybrala… trápí mě něco jiného a to jest ta finanční stránka… Vím že si za den koupí 2× dvoulitrovou petku, což je 100 korun… za měsíc tedy utratí jenom za pití piva cca 2500.. Včera jsem si s ním o tom chtěla promluvit, že by se mohl trošku krotit, protože se nám za 4 měsíce narodí miminko a je potřeba nakoupit výbavičku, postýlku, kočárek atd. a není to zrovna nejlevnější záležitost a to co utratí za pivo každý měsíc by nám hodně pomohlo na výbavu pro prcka.. Jelikož a navíc jsem teď docela často na nemocenské kvůli různým bolestem takže moje výplata je nic moc… na to mi jen řekl že pokud vydělává kolik vydělává, tak si to pivo kupovat bude, jenže já mám strach, že to prostě finančně nezvládneme, ženská přeci jen vidí do financí rodiny lépe a má strach, že bude málo peněz a on to nechápe.. Stačilo by, kdyby měl třeba tu dvoulitrovou petku na 2 dny, tzn 2 piva na den, ale nesouhlasil s tím.. A mě to trápí.. Chci se zeptat, zda s tím máte některá zkušenosti, jestli se chlap sám od sebe změní a uvědomí si, že ty peníze které utrácí za pivo by měl utrácet za miminko, nebo jestli to bude pořád takové? Nebo jestli mám mít pevnou ruku a dupnout si, že bude mít dvoulitrovou petku na dva dny? Asi by potřeboval lekci, aby jsme byly na konci měsíce bez peněz, aby sám viděl že prostě ty peníze na výbavičku postrádáme a aby si uvědomil co je důležitější.. Děkuju za rady

• Citovat
  • Upravit
19609
21.8.14 08:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky,omlouvám se za anonymitu, je to pro mě teď už citlivé… S přítelem jsme spolu rok. Od začátku našeho vztahu pije pivo. Ze začátku pil tak 3× týdně cca 2 půllitry (nechodí do hospody, pije doma) jenže poslední půl rok pije každý den celou dvoulitrovou petku a někdy si rozdělá další.. Upozorňuji že mi to nevadí, chápu že chlap přijde vyřízenej z práce a vychlazené pivo ho uvolní a relaxuje u toho.. Ten můj sice ve větší míře, ale to je jeho věc, jsem ráda že je doma, že udělá co je potřeba, chová se hezky i když je připitý a nelítá někde po hospodách, navíc já taky byla zvyklá pít ve větší míře víno a nevyčítal mi to takže ho za to nebudu soudit, jsem s tím smířená a takového jsem si ho vybrala… trápí mě něco jiného a to jest ta finanční stránka… Vím že si za den koupí 2× dvoulitrovou petku, což je 100 korun… za měsíc tedy utratí jenom za pití piva cca 2500.. Včera jsem si s ním o tom chtěla promluvit, že by se mohl trošku krotit, protože se nám za 4 měsíce narodí miminko a je potřeba nakoupit výbavičku, postýlku, kočárek atd. a není to zrovna nejlevnější záležitost a to co utratí za pivo každý měsíc by nám hodně pomohlo na výbavu pro prcka.. Jelikož a navíc jsem teď docela často na nemocenské kvůli různým bolestem takže moje výplata je nic moc… na to mi jen řekl že pokud vydělává kolik vydělává, tak si to pivo kupovat bude, jenže já mám strach, že to prostě finančně nezvládneme, ženská přeci jen vidí do financí rodiny lépe a má strach, že bude málo peněz a on to nechápe.. Stačilo by, kdyby měl třeba tu dvoulitrovou petku na 2 dny, tzn 2 piva na den, ale nesouhlasil s tím.. A mě to trápí.. Chci se zeptat, zda s tím máte některá zkušenosti, jestli se chlap sám od sebe změní a uvědomí si, že ty peníze které utrácí za pivo by měl utrácet za miminko, nebo jestli to bude pořád takové? Nebo jestli mám mít pevnou ruku a dupnout si, že bude mít dvoulitrovou petku na dva dny? Asi by potřeboval lekci, aby jsme byly na konci měsíce bez peněz, aby sám viděl že prostě ty peníze na výbavičku postrádáme a aby si uvědomil co je důležitější.. Děkuju za rady

Mě osobně by teda dost vadilo, že je schopný vypít osm 8o 8o 8o piv denně a ty peníze už by byly jen taková třešnička na dortu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
21.8.14 08:46

A co to třeba začít nakupovat v akcích… v životě bych za 2 litrovou petku piva nedala 50,– to ani náhodou, dá se sehnat kolem 25-30, což je 50-60 za den a tedy cca 1200 - 1500 za měsíc a už máš kolem 1000,– na výbavičku.
Ale mě by tedy osobně pití v takovém objemu vadilo a ne z důvodu peněz… jo a nevěř tomu, že se chlap sám od sebe změní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
21.8.14 08:47
@Catus píše:
Mě osobně by teda dost vadilo, že je schopný vypít osm 8o 8o 8o piv denně a ty peníze už by byly jen taková třešnička na dortu :cert:

S tím naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 08:47
@Catus píše:
Mě osobně by teda dost vadilo, že je schopný vypít osm 8o 8o 8o piv denně a ty peníze už by byly jen taková třešnička na dortu :cert:

Právě že mě vadí ty peníze, které do toho strká.. dokud se chová normálně, nechová se jak nějakej ožrala (poprvadně mi ani nepřijde že by byl někdy z toho ožralej) tak mi to nevadí… uvolňuje ho to.. a osm piv to nee.. většinou vypije ty 4, ale někdy si dá i jedno z té druhé petky, proto má doma vždycky 2 petky.. někdy dvoulitrovou flašku někdy 1,5..

• Citovat
  • Upravit
30556
21.8.14 08:48

Jste spolu rok, jsi v pátem měsíci, jestli dobře počítám, přítel je alkoholik a nemáte moc peněz…no hezky to u vás začíná :roll:
s takovým chlapem bych nebyla ani za nic…kdyby si dal jedno pivko denně, sice s mručením, ale dala bych to, toto je dost přes čáru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 08:48
@j.a.n.i1 píše:
A co to třeba začít nakupovat v akcích… v životě bych za 2 litrovou petku piva nedala 50,– to ani náhodou, dá se sehnat kolem 25-30, což je 50-60 za den a tedy cca 1200 - 1500 za měsíc a už máš kolem 1000,– na výbavičku.
Ale mě by tedy osobně pití v takovém objemu vadilo a ne z důvodu peněz… jo a nevěř tomu, že se chlap sám od sebe změní :mrgreen:

Nn, mi bydlíme na vesnici okolo Prahy a tady stojí ten březnák nebo co si to kupuje 49.90.. takže opravdu 100 za den za to utrácí..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.14 08:51
@catherine100 píše:
Jste spolu rok, jsi v pátem měsíci, jestli dobře počítám, přítel je alkoholik a nemáte moc peněz…no hezky to u vás začíná :roll:
s takovým chlapem bych nebyla ani za nic…kdyby si dal jedno pivko denně, sice s mručením, ale dala bych to, toto je dost přes čáru

No přítel vydělává 24000 čistýho a já mám 15000, teď budu mít asi jen 9000 kvůli nemocenské, jenže máme nějaké dluhy, nájem 4000, dojíždím daleko do práce, za benzín se utrácí 5000.. navíc se furt něco strká do auta, ty peníze prostě miznou ani nevím za co a fakt se začínám bát, že na ty věcičky pro miminko mít prostě nebudeme.. :(

• Citovat
  • Upravit
1304
21.8.14 08:57

Ahoj, Mě by teda hodně vadilo, že pije. A hlavně bych si s takovým chlapem nepořídila dítě… Moje matka je alkoholička a moc dobře vím jaký je život s alkoholikem, mám to z první ruky… A pokud ti řekl, že se omezovat nebude a že bude pít dál, tak mu to nezakážeš a věř že má problém. Já bych to teda svému (pokud bych si takového vybrala) chlapovi netolerovala. Jasně bych mu řekla buď to omezíš na dvoulitrovku týdně a nebo nazdar. A věř, že chlap se sám od sebe opravdu nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí